Eminönü anılarınız


hakan günÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
Mesaj: 44
hakan günÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2007 14:51
arkadaşlar merhaba
 
bence alış-veriş yaptığımız esnafın öncelikle işini ne kadar ciddiyetle yaptığına dikkat etmeliyiz.tabiiki herzaman düşük maliyetle  almak istiyoruz ama ucuz ürün iyi ürün,yada pahalı ürün iyi ürün gibi bir anlayış hiçbir zaman olmamalı.bende esnafım ve esnaflık yaptığıma inanıyorum.evet ürünlerim pahalı ama kesinlikle bozuk-kötü ürün satmıyorum.müşteri ona yönelse dahi bu mal kötü/eski siz almazsanız zaten çöpe atılacak diye uyarıyorum.illaki onda ısrar ederse enaz%50 indirim yapıyorum.bir malın bir maliyeti vardır ve esnaf bu maliyet üzerinden kar yapmak zorunda.yoksa işini döndüremez.ama bu kar 1'e alıp 1000'e satmak anlamında kesinlikle değil.hele hele zaten bozuk olan yada kullanılsa dahi uzun ömürlü olmayacak,müşterinin elinde kalacak malı fahiş fiyatlarla satmak hiç değil.müşteri benim dükkanıma giriyor şu ürün ne kadar 90 lira ama diyor karşı dükkanda 30 lira peki diyorum ürünü gördünüzmü? tamam diyor siz 60'a verin.yani karşı dükkanın iki katı fazlasına benden almayı tercih ediyor.sonraki konuşmada ortaya çıkıyorki daha önce oradan almış ama aldığına alacağına pişman olmuş.
yani arkadaşlar ne alacağınızı biliyorsanız ve az-çok fiyatını biliyorsanız kazıklanmak söz konusu değildir. müşteri herzaman en iyisini ve en ucuzunu ister bizde toptancıdan mal alırken yada dışarıda başka bir esnaf arkadaşımızdan bir ürün alırken en iyisini ve en ucuzunu istiyoruz.ama bakıyoruz ürün iyi fiyatı iyi daha fazla pazarlık yaparak malı öldürmenin karşımızdaki esnafın ekmeği ile oynamanın anlamı yok. benim semtimdeki herzaman uğrayıp selam verdiğim akvaryumcu at107 için 110 ytl istedi eminönünde at107+at 103'ü 95 ytl ye aldım üstelik 10 taksitle. ben müşterime asla bir seferlik bakmam.herzaman en iyisini en ucuza vermek için çalışırımki işi olunca tekrar bana gelsin.çünkü bu şekilde dükkanımızı ayakta tutabileceğimize inanıyorum.ama neden diğer satıcılar bu gözle bakmaz anlamış değilim.
 
esnaflık zor zanaat...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alanönderÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 11
alanönderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2007 00:49

95 senesinde eşimle eminönüne gittim.Eşim mersinli ve eminönüne girip yürümeye başladığımız an burası hankapısı gibi dedi.Neyse biz gezmeye devam ettik balıklara ve diğer hayvanlara bakarken bir horoz pazarlığı yapıyorlardı.eşim dur dinleyelim adamlar horozu niye alıyorlarmış diye meraktan dinlemeye ve izlemeye başladık.anlaşma sağlandı ve adam horozu döğüştürmek üzere alıp yetiştirecekmiş.tabbi eşim buna çok sinirlendi ve üzüldü birdaha gitmemeye yemin etti.Gecen ay ben akvaryum fiyatlarına bakmak üzere bir gidiyim dedim ben asla gelmem sen birini bul ve git dedi vicdansız sevgiden uzak insanlardan alışveriş asla yapmam dedi ve gelmedi.Zaten hayvan sevgisi olmayanın insan sevgiside olmaz, saygısıda olmaz.bunların birkere kendilerine olan saygıları kalmamış bizemi saygı duyacaklar.......(metin bey yüreğinize sağlık,keşke yine paradan önce dostluk insanlık diyebilsek)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2007 23:28
[QUOTE=Dalgıç]Bizde arkadaşa mavi prenses almaya gittigimiz'de bize mavi prenses yerine cobalt vermişlerdiLOLNe yazıkkı 1 sene sonra ögrendik cobalt oldugunu.Ne zaman eminönüne gitsem balıga iyice bakıyorum ne olur ne olmaz balıgı bile boyar bu vijdansızlarTongue[/QUOTE]      zaten boyayıp verdikleri balık yokmuki ahli.Niyasa.Kaliko bu balıkların dişisi renksizdir ama suç bizdede var renkli olsun bilmiyormuyuzki bu balıkların dişisi renksiz olur ama hepsi rengarenk hemde küçük boyları bile. temel2007-04-26 23:29:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SargeSpazÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 177
SargeSpazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2007 00:49
Madem ki herkes şikayetçi, en iyisi bi gece toplanalım, dükkanların camlarını kırıp balıkları topluca kurtaralım sonra kaçalım :)

Şaka biryana, ucuza mal alıcam diye o adamlara fırsat vermeyelim. Zaten çoğu istanbullu akvaryum sever bu siteyi takip ediyordur. Herkes oradan alışverişi keserse belki birşeyler elde edebiliriz.

Mesela ben bi süre sonra salyangoz üretmeyi düşünüyorum. Ayrıca canlı doğuran tankım var ve yavru üretimine başlıcam yakında bi aksilik olmazsa. Canlı alışverişini buradan kendi aramızda yapabiliriz. Malzeme almak için daha düzgün yerleri veya interneti falan tercih edelim.


Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

heramistÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2004
İl: Istanbul
Mesaj: 1127
heramistÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2007 00:55
Arkadaşlar sonuçta Eminönün den canlı almayın iyi ilişkileriniz yok ise dükkanlarla. Sağlıklı değil şartlar. Ama malzeme alımında uğramanız bence gerekli.

Çok çeşit ve uygun fiyat var. Benim için vazgeçilmezdir ve fırsat buldukça 2 haftada bir kere kesin uğrarım. Özel aletler, ekipmanlar geliyor ara ara.

Daha uygun fiyata bir çok ürünü başka yerde hiç görmedim.

Esnaf yada Eminönü aşığı değilim ama olmazsa olmaz benim için.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tbircanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 10
tbircanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2007 09:18

Malzeme alırken de iyi olduğunu bildiğimiz markaları almayız. Yoksa yeni  aldığınız bir üründeki üretim hatalarını bile kabul etmiyorlar. 2 hafta önce Eminönü'nden 300 litrelik bir akvaryum almaya gittim. Aslında bir markaya karar vermiştim fakat bir dükkanda bana uzun uzun  DC marka akvaryumun daha iyi olduğu anlatıldı ve ben de hata yapıp akvaryumu aldım. Su doldurunca akvaryumun cam birleşim yerlerindeki silikonlarda hava kabarcıkları belirdi. Şu anda akvaryumun her an su kaçırmasını bekliyorum. Fakat ne akvaryumu satın aldığım dükkan ne de DC akvaryum bir sorun olduğunu kabul etmiyor.

Eminönü'nden alışveriş yaparken gerçekten de çok dikkatli olmak lazım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MacitÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 82
MacitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2007 18:18
Geçenlerde İlk Kez Gittiğim Akvaryumculara Fiyat Soruşturuyordum.
Eheim 2217 Musluklu Dış Motoru ( Köşk Akvaryumcu ) 320 YTL Dedi
5 Metre Sonra Ayno Motoru ( Teleskop Olması Lazım Akvaryumcu ) 220 YTL ye Aldım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

black_magicÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2006
İl: Ankara
Mesaj: 143
black_magicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2007 20:31

Ben İstanbul'a dolayısıyla da eminönüne hiç gitmedim ama Niğde'de getirttiği balığın cinsini bilmeyip de yeni adlar takan akvaryumcular bile var.Orada da vardır kesin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13070,2[/B]
Kayıt: 30/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2406
fkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2007 23:16
[QUOTE=Aquaprince]

Merhabalar.Buradaki arkadaşlar hep alımla ilgili başlarından geçeni paylaşmışlar.Benimki ise satışla ilgili.Bundan bi kaç yıl önce Akvaryumum çok büyük olduğu ve yerim işim ve zamanımda müsait olmadığı için ozamana kadar gözüm gibi baktığım ve büyüttüğüm chiclidae lerimi satmak zorunda kaldım.Elden çıkarmanın en kolay yoluda eminönü diye düşündüm.Evim eminönüne uzak olduğu için balıklara bi zarar gelmesin diye güzelce usulüne uygun poşetledikten sonra pederin motoruyla sahil trafiğinede takılmadan 20 dk içinde eminönüne ulaştık.Birkaç dükkan dolaştım.Taktikleri hep aynı.Girdiğim bir dükkanda adam bu balıkların ciğerleri patlamış çok fazla yaşamazlar dedi.Balıklar çok sağlıklıydı halbuki ve kesinlikle öyle bir durum yok çok eminim.Yaklaşık 15 tane herbiri erişkin ahli,prenses,sarı imparator,papağan ı 20 milyona alırım zaten çok yaşamazlar dedi.Geri götüremeyeceğim için mecbur kaldım ve sattım.İki gün sonra merak ederek gittiğimde balıklarım hala oradaydı ve akvaryumun en canlı balıkları olarak orada duruyorlardı.Bir hafta sonra gittiğimdede hepsi satılmış sanırım.Ozamanlar bu site varmıydı bilmiyorum.Varsa bile bukadar bilinmiyordu.Enazından ben bilmiyordum.İşin parasal yönünde değilim ama gözüm gibi baktığım balıklarımı böyle bi yere teslim ettiğim için vicdan azabı duyuyorum.Keşke ozaman bu site olsaydıda burada herbirinin akvaryumlarına hergün aynı aşk ve heyecanla baktığını bildiğim akvaryum.com üyelerinden birine verebilseydim.Enazından şimdi vicdanım rahat olurdu.Eminönü esnafındaki zihniyet aynı en güzel balık ölü balık!Satılan balık nekadar çabuk ölürse okadar çok balık satmak demek onlar için.Çünkü akvaryuma heves ettinmi birkere kolay kolay bırakamıyorsun.Helede heyecanla aldığın balıkların iki gün içinde ölüp hevesinde kursağında kalmışsa.Bende uzun zamandır eminönünden alışveriş yapmayanlardanım..Allah hepinizi eminönü esnafından korusun..amin

[/QUOTE]
 
Kardeşime +1 demiyeceğimde kime diyeceğim..LOL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nthereÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 264
nthereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2007 22:12
Arkadaşlar bende o civardaki bir üniversitede okuyorum ve gidip bir Eminönündeki ÇOK ÖVÜLEN esnafın durumunu kendi gözlerimle göreyim dedim.
 
Ben balıklardan anlamam oldum olası kaplumbağalarla ilgilenmişimdir. 2 dükkanda kaplumbağa gördüm sadece. 2sinde de vaziyet aynıydı. Bir leğende abartısız 100 kaplumbağa falan. Başka bir dükkandada akvaryumlardaki balıklara dalmışken 2 tane tavuk kafamın ustunden geçti.
 
Şuan yapılandırma aşamasında olan kaplumbağa akvaryumumun tabanı için taş araştırıyordum ve dükkanların hepsine girip yılmadan aradığım çeşit taşı sordum. Hepside yılmadan benle ilgilenmediler sağolsunlar Smile Bir tanesiyle yüzyüze konuşurken döndü dükkan çalışanıyla el kol şakalaşmasına girdi ve beni unuttu bende çıktım gittim.
 
Adettendir diye hepsine "hayırlı işler abi" diyerek dükkana girdim, dönüp bakan çok az oldu. Ya bu adamlar müşteriye doydu artık para ihtiyaçları yok, müşteri kaçırmak onlar için sorun değil ya da hepsi yaptkları işten çok sıkılmış durumdalar.
 
Bir daha hayvanlara bakmaya gideceğimi bile düşünmüyorum ilk ve son oldu, yalnız canlılar için onlara muhtaç durumdayız sanırım. İnternetten alışverişle istediğiniz ürünü kapınıza getirtebilirsiniz ama canlı alımı çok farklı bir olay. Fiyat uygunluğu konusunda bir fikrim yok oyuzden bir şey söylemem uygun olmaz.
 
Gezerken aklıma geldi, akvaryum.comda bir dükkan için iyi sözler duymuştum acaba hangi dükkandı o diye düşündüm fakat hatırlayamadım, yokmudur orada iyi bir esnaf? Önerebileceğiniz bir dükkan?
 
Son sözüm şudurki orası Eminönü hayvan pazarı ve içinde tahmin edebileceğinizden çok daha fazla hayvan var...
ceno2007-05-30 22:14:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

heramistÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2004
İl: Istanbul
Mesaj: 1127
heramistÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2007 16:50
O kadar kötülemeyin arkadaşlar... Hala ayakta duruyor ise demek ki doğru yaptıklarıda var.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LegendÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 94
LegendÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 18:57
Arkadaşlar bende aynı şekilde bi kaç kere Eminönünden alış ver yapmış biri olarak resmen kazıkdırlar balık konusunda. Hele birde bilginiz yoksa ne alırsak kardır misalı koparabildiklerine verirler ama balık çesidi ve renk olarak çok çeşit var fakat ortam çok kötü ve balıkların durumuda pek iyi değil çünkü çok kötü bakılıyor hayvanlar, tek balıklar değil hepsi. Demir2008-01-25 00:02:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 19:10
Arkadaşlar ben Eminönünde senelerce çalışmış biri olarak size şunları söyleyebilirim.Kesinlikle araştırma yapmadan bir şey almayın iyice araştırıp öyle alışveriş yapın.Ayrıca bu kadarda kötümser olmayın canım balık hariç malzeme olarak bir çok yerden ucuzdur Eminönü.Esnaf ise malum herkes biliyor,ben Eminönüne balık satmam sebebi alacakları balıkları boyalı isterler ben balıkların hormonları ile kesinlikle oynanmaması taraftarıyım.Kısacası malzeme konusunda iyi ama canlı hayvan konusunda hiç güvenilir bir yer değildir Eminönü.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2008 23:23
[QUOTE=ceno]Arkadaşlar bende o civardaki bir üniversitede okuyorum ve gidip bir Eminönündeki ÇOK ÖVÜLEN esnafın durumunu kendi gözlerimle göreyim dedim.
 
Ben balıklardan anlamam oldum olası kaplumbağalarla ilgilenmişimdir. 2 dükkanda kaplumbağa gördüm sadece. 2sinde de vaziyet aynıydı. Bir leğende abartısız 100 kaplumbağa falan. Başka bir dükkandada akvaryumlardaki balıklara dalmışken 2 tane tavuk kafamın ustunden geçti.
 
Şuan yapılandırma aşamasında olan kaplumbağa akvaryumumun tabanı için taş araştırıyordum ve dükkanların hepsine girip yılmadan aradığım çeşit taşı sordum. Hepside yılmadan benle ilgilenmediler sağolsunlar Smile Bir tanesiyle yüzyüze konuşurken döndü dükkan çalışanıyla el kol şakalaşmasına girdi ve beni unuttu bende çıktım gittim.
 
Adettendir diye hepsine "hayırlı işler abi" diyerek dükkana girdim, dönüp bakan çok az oldu. Ya bu adamlar müşteriye doydu artık para ihtiyaçları yok, müşteri kaçırmak onlar için sorun değil ya da hepsi yaptkları işten çok sıkılmış durumdalar.
 
Bir daha hayvanlara bakmaya gideceğimi bile düşünmüyorum ilk ve son oldu, yalnız canlılar için onlara muhtaç durumdayız sanırım. İnternetten alışverişle istediğiniz ürünü kapınıza getirtebilirsiniz ama canlı alımı çok farklı bir olay. Fiyat uygunluğu konusunda bir fikrim yok oyuzden bir şey söylemem uygun olmaz.
 
Gezerken aklıma geldi, akvaryum.comda bir dükkan için iyi sözler duymuştum acaba hangi dükkandı o diye düşündüm fakat hatırlayamadım, yokmudur orada iyi bir esnaf? Önerebileceğiniz bir dükkan?
 
Son sözüm şudurki orası Eminönü hayvan pazarı ve içinde tahmin edebileceğinizden çok daha fazla hayvan var...
[/QUOTE]
 
 
Bu bahsettiğiniz avcıların avları bizler değiliz bence. Ondan bizimle ilgilenmiyorlar.Mesela 30 yaşlarında bir bayan yanında 5-6 yaşında çocuğuyla dükkana girse kırmızı halı sererler ya da takım elbiseli bir abi çocuğuyla dükkana girse ona da aynı hürmet olur.(Yaptığım benzetmelere uygun üyelerimiz varsa af buyursunlar)
Saygılar.
acemi412008-01-25 00:02:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir