Elektromanyetik kirlilik


Yusuf KAYAÇevrim Dışı

[C]2,2,112176[/C]
Kayıt: 03/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 94
Yusuf KAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 17:32
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde düşünürken aklıma çok farklı bir fikir geldi. Bu fikrimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle insanlardan yola çıkarak çıplak ayak ile toprağa basmanın, çevremizdeki Elektromanyetik kirliliğe maruz kalarak üzerimizdeki yükü boşaltmak için bize yarar sağladığını biliyoruz. O rahatlığı yaşamayan yoktur. Keza denizlerimiz, göllerimiz derelerimiz hepsi toprak ile direk temasda oldukları için o sulara girdiğimizde de yine aynı rahatlığı hissederiz. Bu konulardan yola çıkarak asıl fikrime gelelim. Akvaryumlarımızda beslediğimiz, ürettim yaptığımız balıkların toprak ile bağlantısını kesiyoruz. Bizim bilmediğimiz veya hissetmediğimiz nedenlerden ötürü aynı elektromanyetik kirliliğe onlarıda maruz bırakıyoruz. Bu elektromanyetik kirlilikle insanlara getirdiği yükden dolayı yorgunluklara vs vs durumlara maruz kalıyoruz. Aynı şekilde balıklarımızda bundan etkileniyor yada yorgun düşüp hastalıklara karşı daha savunmasız olabilirlermi. Bunu önlemek adına akvaryumlarımıza topraklama yapmanın balıklarımıza bir faydası dokunurmu.
 
Bunlar benim düşüncelerimdi. Sizlerin fikir ve düşüncelerini almak isterim.
Düşündüklerim bana mantıklı gibi geldi. Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 869
SarumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 21:19
Çok ilginç güzel bir konu, hatta akademik ortamda tartışılması gereken bir durum. Çünkü bu şekilde bir kirlilik ile sadece akvaryum ortamında karşılaşıyorlar.
 
Motorların yaydığı elektromanyetik kirlilik dışında, özellikle fluoresant ampullerin harmonikleri, bizi pek etkiliyor olmayabilir ama bazı duyuları bizden çok daha gelişmiş canlıları ne derece etkiliyor araştırma konusu yapılabilir.
 
Ama topraklama dediğiniz işlem, elektriksel bir kaçakta canlı yaşamını korumak içindir, yani vücut üzerindeki statik elektriği prizler yolu ile toprağa boşaltmak mümkün olmayabilir.
 
Elektromanyetik kirliliği akvaryumlarda önlemek adına, iç filtreler ve fluoresant lambalar kullanılmayabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf KAYAÇevrim Dışı

[C]2,2,112176[/C]
Kayıt: 03/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 94
Yusuf KAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 22:27

Düşünceleriniz için teşekkür ederim. Deyindiğim nokta insanların bu yükü boşaltmaya ihtiyacı oldukları gibi akvaryumumuzdaki balıklarımızın da bu ihtiyacların olup olmayacağıdır. Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir