El yapımı dış filitre


demhatÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 138
demhatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2009 00:36
Malzemeler: 1 adet dışardada satılan yuvarlak mavi termos 1 adet termosu içine alabilecek genişlikte kova 1 adet iç kafa motoru 2 adet hortum 3 adet boş hazır 1 kiloluk dondurma kabı.        Arkadaşlar vereceim tarif çok kolay tabiki eleştirelerede açığım .                    Öncelikle termosun üst kapağından hortum geçecek kadar bir delik açacağız sonra termosun altında bulunan musluğunu çıkartacağız ,bundan sonrası çok kolay termosumuzun içine yazın evde kalmıştır mutlaka dondurma kaplarımızı  yerleştireceğiz tabiki dondurma kaplarının içine ne koymak isterseniz size lkalmış yada dondurma kablarının yerine termosun içine sığabilecek başka şeylerde koyabilirsiniz mesela ben 10 litrelik hazır su kaplarının altını kesip koymayı düşündüm tabiki elinde olan varsa bunlar daha iyi olur çünkü tam termosun içine göre bende olmadığı için dondurma kabını koydum ve bu kabların altını iğneyi ısıtarak deldim sadece en üste gelecek olan kabın ortasını delmiyoruz ki buraya akan su  diyer taraflarada dağılarak aşağıya süzülsün diye.     Ve elimizde olan kafa motorunu almış olduğumuz kovanın en altına koyuyoruz ve termosun içine elimizde bulunan dondurma kaplarını üstüste gelecek şekilde termosun içine koyuyoruzve termosu kovanın içine yerleştiriyoruz.
Almış olduğumuz 2 tane hortumu biri termosun üstünden termosun içine  diyerinide kovanın altındaki kafaya takıyoruz.
Arkadaşlar filitrenin çalışması çok basit akvaryumdan gelen su yukardan girip kablardan süzülerek önce termosun içine ondan sonrada  kovanın içine doluyor ve oradanda motor sayesinde tekrar akvaryuma gidiyor.
Sadece size kalan filitrenin yerini ayarlamak yani üsten gelen suyun debisiyle alttan giden suyun debisini ayarlamak.
Biri hızlı gelip birisi yavaş giderse kova ağzına kadar dolar tam tersi de olursa motor suyu çekerken su az olduğundan sesli çekecektir.
Ben bu sisitemi en kısıtlı imkanlarla gerçekleştirdiğim için tek motor kullandım su akvaryumdan termosa arabalardan benzin çekme takdiğiyle geliyor.
Fakat siz bunu elinizde imkan varsa çift motorla yaparsanız daha iyi olacağına eminim.
Şunuda eklemek isterim eyer tek kafa motoru kulanacaksanız akvaryumdan termosa gelen hortumu fazla dibe daldırmayın çünkü bir elektirik kesintisinde  filitredeki su taşacaktır.
Hortum ne kadar yukarda olursa akvaryumdan boşalan su okadar az olur.
Arkadaşlar birde şunu ekliyim termosun içine koyduğumuz kabların üstelerine inceuzun bişey koyun ki kablar iç içe girmesin.
Ben kabların içine en baştakine iri taneli çakıl taşı ve deniz kabuğu ,ikiincisinesünger ,üçüncüsünede 
elyaf koydum benim akvaryum 200 litrelik ve bana yetiyor.
Benim kulalandığım termos ufaklarından bunlar boy boy bir büyük boyunu alıp  mesela küçüğü üç tane kab alıyorsa büyüğü 4 veya 5 tane alır diye düşünüyorum ona göre kabların içine hangi malzemeden koymak isterseniz oda size kalmış.
demhat2009-11-07 00:52:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burak_06Çevrim Dışı

[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1731
burak_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2009 00:39

Fotoğraf ekleme şansınız varsa yapacak arkadaşlar için yol gösterici olacaktır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demhatÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 138
demhatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2009 01:12

Keşke foto ekleme şansm olsaydıda ekleseydim ama yok çok kolay okuyup uyguluyarak yapaılabilecek bir sisitem.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demhatÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 138
demhatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2009 18:10
Biraz geç oldu ama sonunda eklemeyi başardım :) malzemeler  toplu olaraktermosu içine koyulacak dondurma kabı ağızları biraz geniştir biraz kesilcek kabların termos içideki görüntüsü ilk sırada benim yaptığım çakıl deniz kabukları suyu dağıtsın diye düz bir taş 2. sıra elyaf 3. sırada sünger var 3 kablı termosun bir büyük boyunu kulanırsanız kabların sayısıda artacaktır    termosun işi bitii şimdi kovanın altına yerleştirilmiş 15 w lık kafa motoru bu kafa motru yaklaşık 50 cm rahatlıkirla basabiliyor şimdilik bana yeterli  buda termosun kovanın içine konulmuş hali kapaktan giren açık sarı hortum akvarumdan gelen su arkadaki koyu sarı ise akvaryuma giden su hortumları filtre şimdilik akvaryumun yanında duruyor daha büyük bir kafa motoru yani yaklaşık 2 metreye basabilen bir kafa motoru bulabilirsem filtreyi sehbanın altına koyarak bu görüntüsünü ortadan kaldırabilirim  işte suyun temizliği ve filitenin görünüşü hem çok kolay hemde dış filitrelerin kat kat düşük bir fiyata mal oluyor çoğu malzemeler evlerde kolaylıkla ulaşabileceğiniz cinsten malzemeler kovayı ortadan kaldırmanın yoluda var kullandığım termosun bir büyük boyunu kulanıp sadece musluğunu çıkarmayıp motoru kova yerine termosun altına koyarsanız daha estetik bir görünüme sahip olursunuz. Yaklaşık bir bir buçuk aydır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım ve gayet güzel temziliyor ve kabların çıkamsı kolay olduğu için filitrenin temizliğide çok kolay bu arada kullanmış olduğunuz termos devir daim yapan suyun sıcaklığını koruyacağından ısıtıcıya ekstradan bir külfet binmeyecektir. demhat2009-12-23 19:29:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir