El insaf be akvaryumcu


qenanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2009
Mesaj: 15
qenanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 10:34
Bence normal akvaryumculardaki fiyatlar. (akvaryumcu değilim) sonuçta adam 1 e aldığını 2 ye satarsa, veya 5e satacağını 2-3e alırsa zarar eder. bunun öleni var kalanı var, dükkanın kirası var elektriği suyu var, siftah etmeden dükkan açıp kapattığı günler var. ticarethanelerin çoğunda %30-40 söz konusu olamaz. %200-300 hatta 400 karla satış vardır. vardır ve olmalıdır ki giderler gittiğinde + alınan malların bazıları elde patladığında dükkan ayakta kalmaya devam etsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 10:45
  Aynı fiyata toptancıdan alabiliyorken aylarca vadeli bu kırizde neden alsın? Zaten giden balıklarda değil artık. Arkadaşlar gerçekten işin içini bilseniz akvaryumcuyada hak verirsiniz.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcaganÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 198
mcaganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 14:43
Akvaryumculara (en azından çoğuna) fiyat bakımından kızmıyorum. Kira, eleman, ssk, bağkur, elektrik, su, stopaj, muhasebe, vergi... gibi giderlerini düşünürseniz sizde hak verirsiniz.
Ayrıca ölen balıkları da hesaba katın. %100 den aşağı canlıya kar koyarlarsa zarar ederler. Çok daha fazlasını da doğal olarak koyuyorlar canlısına göre.
Benim de küçük çaplı bir işletmem var (akvaryum sektörüyle alakası yok) ortalama giderim 4500-5000 TL.
Ben akvaryumcuları fiyattan çok hizmet kalitesi olarak eleştiriyorum. Birkaç akvaryumcu hariç bilgisiz, araştırmayan, kendini yenilemeyen, hep aynı canlıları önümüze koyan, sektörün trendlerini takip etmeyen akvaryumcular malesef sektörde çoğunlukta.
Ayrıca akvaryumcuları fiyat bakımından anlıyorum ancak bu ve diğer forumlarda ki bazı hobicileri anlayamıyorum.
Akvaryumcudan daha pahalıya balık satan hobiciler var.
Sonuçta bu bir hobi ve hobinin tanımında para kazanmak yok.
Evinizde bir çok akvaryum olabilir benim de zamanında 13 tane vardı. Balıkta satabilirsiniz bende sattım. Birçok arkadaşımda sattılar bugüne kadar. Üretmişsinizdir, tür değiştiriyorsunuzdur.  Bu herkesinde en doğal hakkıdır.
Ancak bu kadar gideri olan akvaryumculardan daha pahalıya balık satmanın mantığını hala anlayamıyorum.
Bu işten düzenli olarak para kazanan hobiciler var. Balığı ucuza alıp veya üretip neredeyse hiç bir gideri olmadan pahalıya satanlar.
Bir örnek vermek gerekirse örneğin tropheus araştırırken Tanganyika Akvaryuma (Cafer Akertek)gittim. Kasakalewe yavruları 40 TL idi. Bahsettiğim kasakaleweler rengini çok güzel almaya başlamış 4.5-6 cm arası balıklardı. Damızlık bir çok tropheusta 70 TL den başlıyordu. Aynı şekilde canlibitki (şu an bile 24 TL ye tropheus var), lalepet, aquapetcenter gibi yerlerin fiyatlarına bakıp sonra hobicilerin ilanlarına baktığım zaman neresinden bakarsam bakayım mantığım almıyor. Bu saydığım yerlerin tamamı kaliteli balık getiren yerler. Hobici arkadaşlar 2-3 cm lik yeni doğmuş yavruları biraz aranan cins olduğu zaman 25 TL gibi fiyatlardan aşağı vermiyorlar. Bu fiyatların 35-40 TL lere çıktığını çok gördüm.
Şimdi yerli üretim, sularımıza alışmış, sağlıklı, ... diyeceksiniz.
Kabul de bahsettiğimiz balık tropheus. Yan akvaryuma bile koysanız aynı su değerlerine sahip akvaryumda bloat riski yine var. Sularımıza alışmış diye bir şeyi bu balıkta zaten kabul etmiyorum kendi adıma. Bu balığın ideal su değerlerinde yaşaması için katkı maddesi kullanmak zorundasınız. Kullanmıyorsanız risk alıyorsunuz demektir. Yani yerli üretim olmasının aman aman da avantaj getirmediği bir balıkta bu fiyatlar ne için?
Ben herşeye rağmen yerli üretim balık aldım. İstediğim bir türün (tropheus brichardi mtosi) yerli üretimini bulmaktan da çok keyif aldım. Buradan balıkları temin ettiğim Mustafa Bey'e (mojnam) ve Şenol Bey'e (orkali) de ayrıca teşekkür ederim. Mantıklı fiyatlar ve teklifler ile aradığım bir balığın yerli üretimini temin etme şansı tanıdıkları için.
Hobiciler olarak biz biraz kendimize çeki düzen verirsek zaten akvaryumcular da istediğimiz seviyede hizmet vereceklerdir. Hizmet kalitesinin arttığı heryerde kısa vadede fiyatlar artsa da uzun vadede fiyatlar tüketicinin istediği seviyeye iner.
Yani hep karşı tarafta hata aramayalım. Önce biraz kendimize bakalım.
 
Saygılarımla 


[QUOTE=Ankaray] [QUOTE=alpinistan]Arkadaşlar çok fazla çalıştım petshoplarda.Kendimde bitki üreticisiyim. Unuttuğunuz bir şey var. Balığı bir liradan toptancıdan alıyor 6 liraya satıyor. Fakat bu insanlar sadece toptancıya para ödemiyor. Elektrik, su, balık ölümleri, yemler, ilaçlar, yanında çalıştırdığı adam, dükkan kirası, dükkan vergisi, fiş vergisi, canlı satımı için aldığı ruhsat vergisi. Emin olun 1 liradan alığı balık geliyor 2.-2.5 liraya.
E bu insanda bir balıkdan 4 lira kazanıversin.
Bizim birde cafemiz var.
çaydan örnek vereyim. çayın fincan maaliyeti:( sadece çay su yakıt ) 0.08tl. biz satıyoruz 2.5tl ye ve inanın öle ahım şahım da kazanılmıyor. bu arada cafenin sitesi:D
Reklamda yapıyım ( gerçi maaliyeti söyleyip kazıkçı diceniz ama:D ) 
Tabiki sanada hak veriyorum. Sonradan fiyatı düşürmesi ayıp olmus. Yakışmaz bencede.
[/QUOTE]
Eczacılarda kar oranı ilaçta genelde %30 dolayındadır.bazı akvaryumcuların neden %400 oluyormuş acaba.ne farkı var.eczacılar aynı giderleri vermiyormu.eczacılar bazen resmi kurumlardan paralarını 6 ay 1 yıl alamadıkları oluyor.Akvaryumcuda bu sorunda yok.daha ne bu vatandaştan kat be kat kar etmiş.
eczacı 1 liraya aldığı ilacı en fazla 1.33 liraya satar .ne demek 1 lira balık 4 lira satış.
geçmiş olsun arkadaşım.
[/QUOTE]
Eczacıların kar oranı %30 değildir. Ortalama %75 den fazlaya gelir. Çünkü mal fazlası denilen bir olay vardır ülkemizde. Birçok ilaçtan 10 tane alırsanız 5, 10, 15 tane bedava olarak yanında gelir. 10 tane ilaca aynı ilaçtan 25 tane mal fazlası veren ilaçlar biliyorum.  Yaptıkları ciro da anlatılacak gibi değildir. Paralarını hemen alamazlar ama zaten ilaçlarıda peşin almazlar. Vadeli alırlar ve bu vadeler 60 günden başlar 6 aya kadar çıkar. Ayrıca sattıkları kurum devlettir. Eninde sonunda paralarını alırlar. Batan çok akvaryumcu gördüm ama henüz batan eczane görmedim. Üstelik 6 sene ilaç firmasında mümessil olarak çalışmış olmama rağmen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnkarayÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 85
AnkarayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 17:36
[QUOTE=oguzhanv]Eczacı ile bunu karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmak ile aynı. Yahu eczacı aldığı bir ürün hemen 1 saat sonra bozulup kullanılmaz hale geliyor mu? Eczaneler sürekli satış yapılan "gerekli" yerler. Petshoplar ise sadece hobi için gönül için mutluluk için olan yerler. Sirkulasyon bir mi? Ayrıca Eczanelerin ecza depolarından aldıkları avantajları biliyormusunuz? Hiç bir toptancı bir petshopa 1e4 gibi bir kampanya yaparmı?

Ayrıca siz ingilizce öğretmeni olduğunuz için bence memur zihniyeti ile bakıyorsunuz. Ticaret çok farklı şeydir çok.


[/QUOTE]
Benim ecza depom var Ankara'da.Öğretmenliği yan iş olarak yapıyorum.Ekmeğimi ilaç sektöründen yiyorum.Memur zihniyetim yok.tam tersi keşke olsaydı.Dershanemde var ama onunla karşılaştırmadım.Mal satmaktan bahsettim.Yüksek karlardan bahsettim.1 lira balık 6 lira satış.1 lira ilaç 1.33 satış.Hobi yada ilaç,satılan bir ''ticari maldır''
Mal:Ticari amaçla satılan herşeye mal denir.Kar amacıyla yapılan her türlü alışverişe''Ticaret''denir.hobi yada ilaç yada özel ders yada elma armut.Ortada suistimal var.Bazı akvaryumcuların balık sevdiğinden bile şüpheliyim.Sınırsız kar var tutturabildiiğine.bazen giyim kuşamına göre fiyat çekerler.
Ben dersaneme öğretmen çocuğuna 5 bin tl alıyorsam başka meslek grubuna 6bin tl alıyorum.bazı akvaryumcuda tutturabildiğine fiyat veriyor.
Yani elma armut değil bu.Ticaret ticarettir.


[QUOTE=oguzhanv]Eczacı ile bunu karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmak ile aynı. Yahu eczacı aldığı bir ürün hemen 1 saat sonra bozulup kullanılmaz hale geliyor mu? Eczaneler sürekli satış yapılan "gerekli" yerler. Petshoplar ise sadece hobi için gönül için mutluluk için olan yerler. Sirkulasyon bir mi? Ayrıca Eczanelerin ecza depolarından aldıkları avantajları biliyormusunuz? Hiç bir toptancı bir petshopa 1e4 gibi bir kampanya yaparmı?

Ayrıca siz ingilizce öğretmeni olduğunuz için bence memur zihniyeti ile bakıyorsunuz. Ticaret çok farklı şeydir çok.


[/QUOTE]
5 yıldır ecza deposu sahibiyim.Öğretmenlik yan işim,dershanemde yapıyorum ve devlet memuruyum.(keşke memur zihniyetim olsa)Mal:ticari olarak satışı yapılan her şeye Mal denir.Ticaret:kar amacıyla yapılan her türlü faaliyete ticaret denir.
Elma yada armut,balık yada ilaç;ortada bir Mal satışı vardır.1 tl balık 6 tl balık satış...1 tl ilaç 1.33 ilaç satış... Bunun adı fahiş fiyattır.bunun adı suistimaldir.bunun adı düzgün ve mütevazi bir kar oranıyla çalışan  sektör olan eczane  sektörüyle akvaryum sektörünü ticari itibarla ve iyi niyetle kıyas yapan bir kişinin örneğini hobici zihniyetiyle reddetmektir.Ben dersaneme öğretmen çocuğuna 5 bin tl kayıt yaparım diğer öğrenciye 7 bin tl kayıt yaparım.Birçok akvaryumcunun müşterinin façasına göre fiyat çektiği yada arkadaşı suistimal ettiği gibi.
Eczane-akvaryum karşılaştırmasını bırakın ve SUİSTİMAL üzerinde durun.
O parlak ışıklar altındaki fahiş fiyatla 2.5 3 tl olan balığı 7-8 liraya satan hangi pet shop içinde mutluluk ve hobi gönül taşıyorsunuz.devlet ilaca yaklaşık %30 kar oranı belirlemişken kar oranının serbest olduğu hobi pet sektöründe hangi mutluluk ve gönülden bahsediyorsunuz.kime tutturursan işte.amacım eczacı-akvaryumcu değil.kar oranları ve hobi sektöründeki denetimsizlik,fahiş tatlı kar oranları%400%500 vs vs
Aslında aynı görüşe sahip farklı yazışmalar bunlar.
Ticaret ticarettir.Dükkanının tüm giderlerini bulur balığın alış fiyatına eklersin,üstünede 1 liralık balığı 6 lira yapmayacak kadar kar koyarsın bre akvaryumcu.(2 koy 2.5 koy)Benim discusumu 60 tl alıp benden, 250 tl neden fiyat yazıyorsun.(bir örnekti yaşadığım)
Teşekkürler







[QUOTE=mcagan]Akvaryumculara (en azından çoğuna) fiyat bakımından kızmıyorum. Kira, eleman, ssk, bağkur, elektrik, su, stopaj, muhasebe, vergi... gibi giderlerini düşünürseniz sizde hak verirsiniz.
Ayrıca ölen balıkları da hesaba katın. %100 den aşağı canlıya kar koyarlarsa zarar ederler. Çok daha fazlasını da doğal olarak koyuyorlar canlısına göre.
Benim de küçük çaplı bir işletmem var (akvaryum sektörüyle alakası yok) ortalama giderim 4500-5000 TL.
Ben akvaryumcuları fiyattan çok hizmet kalitesi olarak eleştiriyorum. Birkaç akvaryumcu hariç bilgisiz, araştırmayan, kendini yenilemeyen, hep aynı canlıları önümüze koyan, sektörün trendlerini takip etmeyen akvaryumcular malesef sektörde çoğunlukta.
Ayrıca akvaryumcuları fiyat bakımından anlıyorum ancak bu ve diğer forumlarda ki bazı hobicileri anlayamıyorum.
Akvaryumcudan daha pahalıya balık satan hobiciler var.
Sonuçta bu bir hobi ve hobinin tanımında para kazanmak yok.
Evinizde bir çok akvaryum olabilir benim de zamanında 13 tane vardı. Balıkta satabilirsiniz bende sattım. Birçok arkadaşımda sattılar bugüne kadar. Üretmişsinizdir, tür değiştiriyorsunuzdur.  Bu herkesinde en doğal hakkıdır.
Ancak bu kadar gideri olan akvaryumculardan daha pahalıya balık satmanın mantığını hala anlayamıyorum.
Bu işten düzenli olarak para kazanan hobiciler var. Balığı ucuza alıp veya üretip neredeyse hiç bir gideri olmadan pahalıya satanlar.
Bir örnek vermek gerekirse örneğin tropheus araştırırken Tanganyika Akvaryuma (Cafer Akertek)gittim. Kasakalewe yavruları 40 TL idi. Bahsettiğim kasakaleweler rengini çok güzel almaya başlamış 4.5-6 cm arası balıklardı. Damızlık bir çok tropheusta 70 TL den başlıyordu. Aynı şekilde canlibitki (şu an bile 24 TL ye tropheus var), lalepet, aquapetcenter gibi yerlerin fiyatlarına bakıp sonra hobicilerin ilanlarına baktığım zaman neresinden bakarsam bakayım mantığım almıyor. Bu saydığım yerlerin tamamı kaliteli balık getiren yerler. Hobici arkadaşlar 2-3 cm lik yeni doğmuş yavruları biraz aranan cins olduğu zaman 25 TL gibi fiyatlardan aşağı vermiyorlar. Bu fiyatların 35-40 TL lere çıktığını çok gördüm.
Şimdi yerli üretim, sularımıza alışmış, sağlıklı, ... diyeceksiniz.
Kabul de bahsettiğimiz balık tropheus. Yan akvaryuma bile koysanız aynı su değerlerine sahip akvaryumda bloat riski yine var. Sularımıza alışmış diye bir şeyi bu balıkta zaten kabul etmiyorum kendi adıma. Bu balığın ideal su değerlerinde yaşaması için katkı maddesi kullanmak zorundasınız. Kullanmıyorsanız risk alıyorsunuz demektir. Yani yerli üretim olmasının aman aman da avantaj getirmediği bir balıkta bu fiyatlar ne için?
Ben herşeye rağmen yerli üretim balık aldım. İstediğim bir türün (tropheus brichardi mtosi) yerli üretimini bulmaktan da çok keyif aldım. Buradan balıkları temin ettiğim Mustafa Bey'e (mojnam) ve Şenol Bey'e (orkali) de ayrıca teşekkür ederim. Mantıklı fiyatlar ve teklifler ile aradığım bir balığın yerli üretimini temin etme şansı tanıdıkları için.
Hobiciler olarak biz biraz kendimize çeki düzen verirsek zaten akvaryumcular da istediğimiz seviyede hizmet vereceklerdir. Hizmet kalitesinin arttığı heryerde kısa vadede fiyatlar artsa da uzun vadede fiyatlar tüketicinin istediği seviyeye iner.
Yani hep karşı tarafta hata aramayalım. Önce biraz kendimize bakalım.
 
Saygılarımla 


[QUOTE=Ankaray] [QUOTE=alpinistan]Arkadaşlar çok fazla çalıştım petshoplarda.Kendimde bitki üreticisiyim. Unuttuğunuz bir şey var. Balığı bir liradan toptancıdan alıyor 6 liraya satıyor. Fakat bu insanlar sadece toptancıya para ödemiyor. Elektrik, su, balık ölümleri, yemler, ilaçlar, yanında çalıştırdığı adam, dükkan kirası, dükkan vergisi, fiş vergisi, canlı satımı için aldığı ruhsat vergisi. Emin olun 1 liradan alığı balık geliyor 2.-2.5 liraya.
E bu insanda bir balıkdan 4 lira kazanıversin.
Bizim birde cafemiz var.
çaydan örnek vereyim. çayın fincan maaliyeti:( sadece çay su yakıt ) 0.08tl. biz satıyoruz 2.5tl ye ve inanın öle ahım şahım da kazanılmıyor. bu arada cafenin sitesi:D
Reklamda yapıyım ( gerçi maaliyeti söyleyip kazıkçı diceniz ama:D ) 
Tabiki sanada hak veriyorum. Sonradan fiyatı düşürmesi ayıp olmus. Yakışmaz bencede.
[/QUOTE]
Eczacılarda kar oranı ilaçta genelde %30 dolayındadır.bazı akvaryumcuların neden %400 oluyormuş acaba.ne farkı var.eczacılar aynı giderleri vermiyormu.eczacılar bazen resmi kurumlardan paralarını 6 ay 1 yıl alamadıkları oluyor.Akvaryumcuda bu sorunda yok.daha ne bu vatandaştan kat be kat kar etmiş.
eczacı 1 liraya aldığı ilacı en fazla 1.33 liraya satar .ne demek 1 lira balık 4 lira satış.
geçmiş olsun arkadaşım.
[/QUOTE]
Eczacıların kar oranı %30 değildir. Ortalama %75 den fazlaya gelir. Çünkü mal fazlası denilen bir olay vardır ülkemizde. Birçok ilaçtan 10 tane alırsanız 5, 10, 15 tane bedava olarak yanında gelir. 10 tane ilaca aynı ilaçtan 25 tane mal fazlası veren ilaçlar biliyorum.  Yaptıkları ciro da anlatılacak gibi değildir. Paralarını hemen alamazlar ama zaten ilaçlarıda peşin almazlar. Vadeli alırlar ve bu vadeler 60 günden başlar 6 aya kadar çıkar. Ayrıca sattıkları kurum devlettir. Eninde sonunda paralarını alırlar. Batan çok akvaryumcu gördüm ama henüz batan eczane görmedim. Üstelik 6 sene ilaç firmasında mümessil olarak çalışmış olmama rağmen.[/QUOTE]
Konu dağıldı.Karşılaştırma değil konumuz suistimal ve arkadaşın uğradığı olay.eczacı-akvaryumcu değil.suistimal ve bir örnek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedadbatuÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2009
İl: Denizli
Mesaj: 51
sedadbatuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 01:27
[QUOTE=Alper07][QUOTE=sedadbatu]Alper bey bence bunun adı uyanıklık değilse fırsatçılıktır, değil akvaryumcu gözüyle bakmak  balık gözüyle bile baksanız balığın onuru zedelenir bence, ayıp değilmi bir liradan aldığı balığı 6 liradan satmak her ne kadar dükkan giderleri olursa olsun, forumdaki çoğu kişinin  akvaryumculardan olan kırgınlığını okuyabilirsiniz , tabiki içlerinde değerli insanlar vardır ama  bence istisnadır  ve istisnalar kaideyi bozmaz  (bu benim fikrim)
saygılar.
[/QUOTE]
Sedat Bey yorumunuz için teşekkür ederim.Bir hobicinin x bir balıktan tek ağızda aldığı 30-40 yavruyu tanesi 10 liradan satmasına isim koyabilirmisiniz ?
Canli ilanları bölümündeki ilanlara bi göz gezdirirseniz nedemek istediğimi anlarsınız.
Saygılar.
[/QUOTE]
Alper bey işte aynı noktada buluşuyoruz sizin yazdığınız gibi o arkadaşın hobici olmadığını tamamen ticaret olarak gördüğünü (ticaretde bu değildir aslında)  siz söylüyosunuz ben destekliyorum ,ama 30-40 lira dediğiniz x balık tropeus  veya frontoza diye algıladım ben canlı ilanlarında genelde öyle , 3 yıldır tropheus besliyorum tek ağızda aldığım yavru hiçbir zaman 6 sayısını geçmedi  frontozada tecrübem yok bilmiyorum .Neyse şimdi burda akvaryumcu 1 liraya alıyor 6 liraya satıyor + giderleri çok vs.  vs.  aşağı yukarı hepimiz hobiciler olarak orta gelirlerde kazanc sağlayan insanlarız   balıklarımız ve  hobimiz için hepimiz birçok fedakarlık yapıyoruz  yavru almak için aylarca bekliyoruz  bizim o kadar fedakarlık yapıp gözünün içine baktığımız balığıda  1liradan alıp  6 lirayada satılması  bence yanlış 30-40 liradan bahsettiğiniz balıkta akvaryumcuda en az 45 liradan satılan balıktır ben neden akvaryumcudan alayım, hobicinin o kadar emeğine  özverisine karşılık tabiki hobiciden alırım   aslında tam tersi olmalı hobicide daha fazla olmalı özverisine karşılık . Burda akvaryumcuların hepsi böyledir demiyorum yanlış anlaşılmasın herkesin mesleğine saygılıyım mutlaka çok değerli akvaryumcular vardır  ama bazı şeyler biraz daha dengede tutulmalı ,Alper beye ve herkese saygı duyuyorum ama bunlar benim görüşüm .Yazımda herhangi saygısızlık olduysa özür dilerim.
 SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alper07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2009
İl: Antalya
Mesaj: 583
Alper07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 13:10
[QUOTE=sedadbatu][QUOTE=Alper07][QUOTE=sedadbatu]Alper bey bence bunun adı uyanıklık değilse fırsatçılıktır, değil akvaryumcu gözüyle bakmak  balık gözüyle bile baksanız balığın onuru zedelenir bence, ayıp değilmi bir liradan aldığı balığı 6 liradan satmak her ne kadar dükkan giderleri olursa olsun, forumdaki çoğu kişinin  akvaryumculardan olan kırgınlığını okuyabilirsiniz , tabiki içlerinde değerli insanlar vardır ama  bence istisnadır  ve istisnalar kaideyi bozmaz  (bu benim fikrim)
saygılar.
[/QUOTE]
Sedat Bey yorumunuz için teşekkür ederim.Bir hobicinin x bir balıktan tek ağızda aldığı 30-40 yavruyu tanesi 10 liradan satmasına isim koyabilirmisiniz ?
Canli ilanları bölümündeki ilanlara bi göz gezdirirseniz nedemek istediğimi anlarsınız.
Saygılar.
[/QUOTE]
Alper bey işte aynı noktada buluşuyoruz sizin yazdığınız gibi o arkadaşın hobici olmadığını tamamen ticaret olarak gördüğünü (ticaretde bu değildir aslında)  siz söylüyosunuz ben destekliyorum ,ama 30-40 lira dediğiniz x balık tropeus  veya frontoza diye algıladım ben canlı ilanlarında genelde öyle , 3 yıldır tropheus besliyorum tek ağızda aldığım yavru hiçbir zaman 6 sayısını geçmedi  frontozada tecrübem yok bilmiyorum .Neyse şimdi burda akvaryumcu 1 liraya alıyor 6 liraya satıyor + giderleri çok vs.  vs.  aşağı yukarı hepimiz hobiciler olarak orta gelirlerde kazanc sağlayan insanlarız   balıklarımız ve  hobimiz için hepimiz birçok fedakarlık yapıyoruz  yavru almak için aylarca bekliyoruz  bizim o kadar fedakarlık yapıp gözünün içine baktığımız balığıda  1liradan alıp  6 lirayada satılması  bence yanlış 30-40 liradan bahsettiğiniz balıkta akvaryumcuda en az 45 liradan satılan balıktır ben neden akvaryumcudan alayım, hobicinin o kadar emeğine  özverisine karşılık tabiki hobiciden alırım   aslında tam tersi olmalı hobicide daha fazla olmalı özverisine karşılık . Burda akvaryumcuların hepsi böyledir demiyorum yanlış anlaşılmasın herkesin mesleğine saygılıyım mutlaka çok değerli akvaryumcular vardır  ama bazı şeyler biraz daha dengede tutulmalı ,Alper beye ve herkese saygı duyuyorum ama bunlar benim görüşüm .Yazımda herhangi saygısızlık olduysa özür dilerim.
 SAYGILAR
[/QUOTE]
Sedat Bey biraz daha dikkatli okursanız dediğimi daha iyi anlıyacaksınız.30-40 tl ibaresi kullanmadım.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedadbatuÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2009
İl: Denizli
Mesaj: 51
sedadbatuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 19:27
[QUOTE=Alper07][QUOTE=sedadbatu][QUOTE=Alper07][QUOTE=sedadbatu]Alper bey bence bunun adı uyanıklık değilse fırsatçılıktır, değil akvaryumcu gözüyle bakmak  balık gözüyle bile baksanız balığın onuru zedelenir bence, ayıp değilmi bir liradan aldığı balığı 6 liradan satmak her ne kadar dükkan giderleri olursa olsun, forumdaki çoğu kişinin  akvaryumculardan olan kırgınlığını okuyabilirsiniz , tabiki içlerinde değerli insanlar vardır ama  bence istisnadır  ve istisnalar kaideyi bozmaz  (bu benim fikrim)
saygılar.
[/QUOTE]
Sedat Bey yorumunuz için teşekkür ederim.Bir hobicinin x bir balıktan tek ağızda aldığı 30-40 yavruyu tanesi 10 liradan satmasına isim koyabilirmisiniz ?
Canli ilanları bölümündeki ilanlara bi göz gezdirirseniz nedemek istediğimi anlarsınız.
Saygılar.
[/QUOTE]
Alper bey işte aynı noktada buluşuyoruz sizin yazdığınız gibi o arkadaşın hobici olmadığını tamamen ticaret olarak gördüğünü (ticaretde bu değildir aslında)  siz söylüyosunuz ben destekliyorum ,ama 30-40 lira dediğiniz x balık tropeus  veya frontoza diye algıladım ben canlı ilanlarında genelde öyle , 3 yıldır tropheus besliyorum tek ağızda aldığım yavru hiçbir zaman 6 sayısını geçmedi  frontozada tecrübem yok bilmiyorum .Neyse şimdi burda akvaryumcu 1 liraya alıyor 6 liraya satıyor + giderleri çok vs.  vs.  aşağı yukarı hepimiz hobiciler olarak orta gelirlerde kazanc sağlayan insanlarız   balıklarımız ve  hobimiz için hepimiz birçok fedakarlık yapıyoruz  yavru almak için aylarca bekliyoruz  bizim o kadar fedakarlık yapıp gözünün içine baktığımız balığıda  1liradan alıp  6 lirayada satılması  bence yanlış 30-40 liradan bahsettiğiniz balıkta akvaryumcuda en az 45 liradan satılan balıktır ben neden akvaryumcudan alayım, hobicinin o kadar emeğine  özverisine karşılık tabiki hobiciden alırım   aslında tam tersi olmalı hobicide daha fazla olmalı özverisine karşılık . Burda akvaryumcuların hepsi böyledir demiyorum yanlış anlaşılmasın herkesin mesleğine saygılıyım mutlaka çok değerli akvaryumcular vardır  ama bazı şeyler biraz daha dengede tutulmalı ,Alper beye ve herkese saygı duyuyorum ama bunlar benim görüşüm .Yazımda herhangi saygısızlık olduysa özür dilerim.
 SAYGILAR
[/QUOTE]
Sedat Bey biraz daha dikkatli okursanız dediğimi daha iyi anlıyacaksınız.30-40 tl ibaresi kullanmadım.
Saygılar.
[/QUOTE]

[QUOTE=sedadbatu][QUOTE=Alper07][QUOTE=sedadbatu][QUOTE=Alper07][QUOTE=sedadbatu]Alper bey bence bunun adı uyanıklık değilse fırsatçılıktır, değil akvaryumcu gözüyle bakmak  balık gözüyle bile baksanız balığın onuru zedelenir bence, ayıp değilmi bir liradan aldığı balığı 6 liradan satmak her ne kadar dükkan giderleri olursa olsun, forumdaki çoğu kişinin  akvaryumculardan olan kırgınlığını okuyabilirsiniz , tabiki içlerinde değerli insanlar vardır ama  bence istisnadır  ve istisnalar kaideyi bozmaz  (bu benim fikrim)
saygılar.
[/QUOTE]
Sedat Bey yorumunuz için teşekkür ederim.Bir hobicinin x bir balıktan tek ağızda aldığı 30-40 yavruyu tanesi 10 liradan satmasına isim koyabilirmisiniz ?
Canli ilanları bölümündeki ilanlara bi göz gezdirirseniz nedemek istediğimi anlarsınız.
Saygılar.
[/QUOTE]
Alper bey işte aynı noktada buluşuyoruz sizin yazdığınız gibi o arkadaşın hobici olmadığını tamamen ticaret olarak gördüğünü (ticaretde bu değildir aslında)  siz söylüyosunuz ben destekliyorum ,ama 30-40 lira dediğiniz x balık tropeus  veya frontoza diye algıladım ben canlı ilanlarında genelde öyle , 3 yıldır tropheus besliyorum tek ağızda aldığım yavru hiçbir zaman 6 sayısını geçmedi  frontozada tecrübem yok bilmiyorum .Neyse şimdi burda akvaryumcu 1 liraya alıyor 6 liraya satıyor + giderleri çok vs.  vs.  aşağı yukarı hepimiz hobiciler olarak orta gelirlerde kazanc sağlayan insanlarız   balıklarımız ve  hobimiz için hepimiz birçok fedakarlık yapıyoruz  yavru almak için aylarca bekliyoruz  bizim o kadar fedakarlık yapıp gözünün içine baktığımız balığıda  1liradan alıp  6 lirayada satılması  bence yanlış 30-40 liradan bahsettiğiniz balıkta akvaryumcuda en az 45 liradan satılan balıktır ben neden akvaryumcudan alayım, hobicinin o kadar emeğine  özverisine karşılık tabiki hobiciden alırım   aslında tam tersi olmalı hobicide daha fazla olmalı özverisine karşılık . Burda akvaryumcuların hepsi böyledir demiyorum yanlış anlaşılmasın herkesin mesleğine saygılıyım mutlaka çok değerli akvaryumcular vardır  ama bazı şeyler biraz daha dengede tutulmalı ,Alper beye ve herkese saygı duyuyorum ama bunlar benim görüşüm .Yazımda herhangi saygısızlık olduysa özür dilerim.
 SAYGILAR
[/QUOTE]
Sedat Bey biraz daha dikkatli okursanız dediğimi daha iyi anlıyacaksınız.30-40 tl ibaresi kullanmadım.
Saygılar.
[/QUOTE] [/QUOTE]  Özür dilerim yanlış okumuşum alper bey   :) ama görüşlerim yinede aynı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnkarayÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 85
AnkarayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 23:27
Ben bazen bazı akvaryumculara dersanemin çay servisi yapan görevlisini servis kıyafeti ve önlüğüyle yolluyorum daha önceden belirlediğim akvaryumculara.Daha sonra kendim takım elbiseli falan gidiyorum arabayla dükkanın önüne.Sonuç olarak yaklaşık 2 yada  2.5 kat fiyat çektiklerini tespit ediyorum.(8 tl papağan 12 tl. 2.5 neon 4.5 tl  35 tl küçük discus 60 tl vs.vs.)
Büyük alışveriş merkezlerinde bu durum pek yok galiba çünkü oralar zaten bence halkımızın gelir seviyesinden (ortadirekten) kat be kat yüksek fiyat çekmekteler.
Evimde tek bir gereksiz lamba yakmayan bir insan olarak hobicilerin hobi sevmeyen bazı akvaryumcular tarafından hayvan sevgisini kullanarak sömürülmeleri beni düşündürüyor ,üzüyor.
Ankaray2009-12-17 23:29:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir