Eheim Pick Up 60 Vs Tetra In 400 Plus


cezzar_trÇevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2019
İl: Denizli
Mesaj: 17
cezzar_trÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2019 18:24
2 filtreyi de kullandım almadan önce Tetra kullanan var mı diye baktım bulamadım alacak olan varsa olursa ben gibi soru işareti ile almasınlar...
Eheim Pick up 60 için forumda yorum çok gördüm iyi veya kötü ama bir yorum vardı hiç pislik çekmiyor 25-30 liralık çin malı iç filtrelerin yaptığının yarısı kadar bile çekmiyor tarzında , o yorumu yazan haklıymış. Bende Tetra için şu yorumu yapayım, su itiş gücü felaket kötü .

Artıları ve eksileri

Eheim artıları
+ Sessiz
+ Tetra'ya göre 1 tık daha sessiz
+Su çıkış ( itiş ) gücü normal
+ Pratik kullanım
+Suya yön verme
+ Klavuz Türkçe
+ 4 watt elektrik tüketiyor ( tetraya göre 3 watt daha az)
+ Hava çekim ayarı kullanışlı
+ Verdigi hava yeterli
Eksileri
- özel sünger derdi var ve süngerleri masraflı
- vantuzları aşırı güçlü sökmek zulüm
- gereksiz iri , ağır
- çekim gücü çok zayıf çok küçük pislikleri dahi çekmiyor
- hız ayarı kullanışlı degil
- tetra'ya göre hava çekiş sesi var ( diger iç filtrelere göre çok düşük bir ses çok yakından yani kulagınızı yaklaştırdıgınızda duyuluyor ama karşılaştırma oldugu için belirtiyorum)

Eheim den başta memnundum sessizlik olarak ancak 2 gün kullanım sonrası motor kısmı ses yaptı çin malı iç filtreler gibi. Titreşim sesi. Su tuttum geçti ancak benim hoşuma gitmedi 2 günde böyle olması zira pislik bile çekmemişti süngerinde 2-3 pislik anca vardı , hoşuma gitmeyen diger tarafı hiç pislik çekmiyordu özellikle pislik kaldırıp denedim sıfıra yakın çekti. Mikro partikülleri anca çekiyordu. Vantuzları bile ayrı dertti. Kaymıyor ve çıkmıyor du, arasına balık girdi çıkarmam çok zor oldu .
İade ettim

Tetra In 400 plus
Artıları
+ Sessiz
+ Pislikleri çekiyor ( Eheim a oranla )
+ Suya yön verme
+ Pratik
+ Vantuzları yeterli güçte
+ Hız ayarı kullanışlı
+ Eheima göre kibar
+ özel Sünger derdi yok
+hava çekiş sesi hiç yok
Eksileri
- su çıkıs ( itiş ) hızı çok yetersiz
- hava çekim ayarı kullanışsız
- klavuz Türkçe degil
-7 watt elektrik tüketiyor ( normalde çok degil ama Eheim a göre çok )
- Verdigi hava Eheim a göre az
- Eheim a göre 1 tık daha sesli

Eheimı iade edip Tetra In 400 plus aldım Eheim ile aynı desibel de ama Eheim 1 tık daha sessiz . Pislikleri çekiyor Eheim a göre ama Çin malı filtreler gibi pislik kaldırıp çekmiyor , çekiş yerine denk gelirse boyutu ne olursa olsun içine alıyor ama Eheim mikro partikülleri ancak çekiyordu. Büyük dışkıları çekmiyordu. Sinir bozucuydu.
Tetra çekiyor mu diye denemek için biraz pislik kaldırdım ve çekti . Ama dedigim gibi debisi düşük oldugu için kendisi kaldırıp çekmiyor .

Görsellik , sessizlik , su çekimi olarak Tetra In 400 plus ama hava , su veriş hızı , [B]bir tık daha fazla sessizlik [/B]olarak kesinlikle Eheim Pick up 60.

Kullandığım akvaryum hacmi 57 litre ama üst kısımdan suyu 6 cm dah az kullanıyorum 45 litreye denk geliyor . Normal ölçüsü 65x25x35 ( su yüksekligi 29 cm )[EDIT]cezzar_tr,2019-09-11 02:01:34[/EDIT]

Beğenenler: [T]158408,smithiseek[/T][T]156933,ferhat33[/T][T]4068,freediscus[/T][T]230748,kucukkarabalik[/T][T]186643,mehmetaydin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]4068,freediscus[/T][T]230748,kucukkarabalik[/T]
+1: [T]4068,freediscus[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir