EHEİM 2213- 2217 YA DA HİÇBİRİ:?


ahmet_mhndsÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 682
ahmet_mhndsÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 23:02
Benimde tavsiyem eheim kısa vadede yüksek maliyetli olabilir fakat çin malı filtrelerde hem debi düşüşü yaşanıyor hemde üstünde yazdığından daha çok elektrik tüketimi var aksine eheimde elektrik maliyeti daha düşük bende 2213 modeli kurulu ilk kurduğumda ufak bi ses problemi vardı oda yanına gittiğimde ancak duyuyordum fakat bunun sebebi koyduğum eyrden dolayı olduğunu anladım sert ve sağlam bir zemin üstüne koyduktan sonra ses prblemi kalmadı saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulkiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 87
ulkiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 00:16
[QUOTE=ufukyuksel]Merhaba, uzun bir mecburi bekleyişin ardından nihayet akvaryumumu ve malzemelerimi alabildim.
Fİltre olarak Eheim 2226 aldım. Bu filtrenin çalışması hakkında önümüzdeki günlerde yorumumu buraya yazacağım ki, benim gibi tereddütleri olan arkadaşşlarıma bir katkım olsun. Bana filtre konusunda görüşlerini yazan tüm dostlara teşekkür ederim.
Bu arada Eheim 2226'nın  diğer modellerinden farklı olarak bilinenin aksine Çin'de üretilmediğini Almanya da üretilerek oradan ithal edildiğini de belirtmek isterim.
Sevgilerimle...


Merhabalar efendim, dış filtre konusundaki tereddütlerim malumunuz. Gerek buran ve gerekse özel mesajlarla görüştüğüm dostlara duyurmak isterim; Eheim 2226 gerçekten güzel bir makine. Öyleki bu gün arkadaşım Selahattin ile birlikte akvaryuma yerleştirdiğim 26 kg  mercan kırığının yarattığı toz bulutunu 15 dakikada yok ederek içeriyi pırıl pırıl yaptı. Ses derseniz yok. Az önce filtrenn yanında biraz su farkettim, onu sildim ve neyseki daha sonra su gelmedi.
Ne varki Eheim 400 hava pompasının sesinden rahatsız olduğumu itiraf etmeliyim. Bu durum normalmidir billemiyorum. Araştıracağım. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar tecrübesini paylaşırsa sevinirim.
 
 
bu linkte bilgi mevcut bakabilirsiniz Saygılar.
 
Aydınlatma için aldığım Coral Blue çalışıyor ancal Silvanna Grolüks de soorun var, yarın değiştireceğim.
Becerebilirsem 1. günün fotoğrafınıda buraya eklemeye çalışacağım...
Sevgilerimle...
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufukyukselÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 23
ufukyukselÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 02:02
Arkadaşlar Eminönü Rainbow dan aldığım Eheim 2226 filtremdeki su sızma sorunu devam ediyor. Bu gün götürdüm  ve klipsini doğru takmadıklarını farkettiler orada denedik sızma yapmadı. Ancak eve geldiğimde dünkü gibi oluk oluk değil ama damla damla da olsa sızma devam etti. 4-5 satte te olsa makinenein altında su birikiyor. 
Not: Bu güne kadar sattıkları Eheimlarda ilk kez bu soprunla karşılaşıyorlarmış.
Rainbowa giderek makinenin kapağını değiştirdim ve sorun çözüldü. Ses sorunu da yok çok şükür..
ufukyuksel2009-12-17 17:10:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir