Dovii, Zonatum, Trimac, Haitiensis, Fredy ve Diğerleri


Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2011 16:48
Sanırım ortalarda olmadığından Emre'yi unuttunuz.
Kendisi direk gümrükçülerle çalışıyor. Hatta kaç kere "işiniz olduğunda tanıdıklarla çözeriz" demişti.
Maliyet konusuna dışarıdan bir yorum getirebilirim. Bildiğim kadarıyla tuzlu su için litre bazında ele alınıyor. Tatlı su içinse balık koli bazında bakılıyor. Bu durumda kolide ne kadar çok balık varsa balık başına maliyet de o kadar düşüyor.
Öğrenilmesi gereken nokta balık türüne göre bir poşette kaç balık olursa minimum maliyet olur? Diğeri de bir kolide kaç balık gelebilir? Ona göre maliyet netleşir.
Ayrıca unutmamak gerekir ki canlı garantili gelmesindeki önemli bir etken büyük boy balıkların veya kavga edebilecek olanları ayrı poşetlerde tek başına gelmeleridir. Bu durumda kimi türlerde balık sayısı kadar poşet olması bile mümkündür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2011 16:58
Keşke Caşua'nın elinde red texas gibi türler de olsa. Ama yok. Neyse,
Arkadaşlar buradan yani Türk gümrüğünden birilerinin karşılaması ve gereken işleri yapması gerekir. Bu kişi, daha önce canlı balık çekmiş biri olursa, sizin için çok daha iyi olur. Aksi halde, faiş fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Şu linke bakmanızı öneririm,
 
 
Ayrıca, emin değilim ama, UPS kargo yurtdışından gelen kargolarda gümrükten mal çekebiliyor diye biliyorum. Uğraşmak istemezseniz, sormanızı öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2011 17:09
Aklıma gelen önemli bir detay oldu. Listede "Amarillo" vardı. Gürkan tatilde olduğundan inceleyememiştir. Yana yakıla aradığı türü bulmuşken getirmezseniz kesin kavga çıkarır.
Listeye dahil olması için haber vermekte fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FeanorÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FeanorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2011 17:23
Forumda sıkça sağlam ithalat yapan ticari üyeler var.Burayı okuyorlarsa belki bu küçük çaplı ithalat planının olurunu olmazını,püf noktalarını,izlenmesi gereken yolu vs. anlatıp tavsiyelerde bulunabilirler.Birinci elden böyle bir yardım gelirse çok faydalı olur bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cenk BildirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2341
Cenk BildirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2011 23:34
Eveeet gelen cevap:

Hi, I have had a quote, unfortunately it will cost £400 and there would be a charge of £40 for petral as I would have to take them to the airport.  However this £400 does not change if you have 1 box or 3 boxes, each box can hold between 30-80 fish depending on their size.  I don’t know how many people that would want to order but the more people that order the cheaper it will be.

You would also have to handle the clearance of the fish yourself and you would need to tell me if the fish need a health certificate before leaving the UK.  

I do apologise that it costs so much, I have tried calling other companies to see if I can get it any cheaper for you but I have not found any yet, I will keep trying other companies tomorrow. Regards,Josh
 
Ben de bugün Atatürk havalimanında gümrük memurları ile görüştüm, eğer kargo ile gönderilirse ithalata gireceğini ve işlerin zorlaşacağını söylediler. Emre'yi aradım havaalanından yarın araştıcağını söyledi sağolsun. Köksal'da sağolsun mesajla akla yatan bir öneride bulundu yarın kararlaştırabiliriz.
 
Ayrıca Joshua'ın mailinin özeti 440 pound civarına bir teklif var daha ucuz firmaları yarın araştırıp haber verecek. İyi haber ise bu maliyet 1 kutu ya da 3 kutu balık için aynı. O herbir kutuya 80 kadar balık ufak balık koyabileceğini söylemiş ancak ben bunu riskli buluyorum sayıyı O kadar arttırmak doğru olmaz diye düşünüyorum. Bakalım yeni katılımcılar olursa ve kişi sayısı 20'yi balık sayısı 100 civarına gelirse adambaşı nakliye ücreti 60 lira civarına gelir. İthalatçıya verilecek parada bu miktarın yanında önemsenmeyecek bir miktar olur diye düşünüyorum (bilmiyorum tahminen).
 
İlgilenen arkadaşlar istedikleri türleri ilk sayfadaki linkten bakıp listeye ekleyebilirlerse resim ortaya daha net çıkacaktır ve kararı kolaylaştıracaktır. ilgilendiğiniz balığın üstüne tıklarsanız açılan sayfada stok adedini görebilirsiniz.
Cenk Bildir2011-07-20 23:42:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 00:54
Cenk, bugün gidip konuştum. Sana özelden yazdığım olay mümkün görünüyor. Ancak önceden detayları görüşmek gerekecekmiş. Ön hazırlık sonrasında sorunsuz getirme imkanı olabilir diye bilgi aldım.
Bunun yanında bir bilgiye daha şans eseri ulaştım. Son bir aydır kargo ile gelen ve gümrüğe giren her türlü sıvı incelemeye alınıyormuş. Hatta internetten alışverişle İngiltere'den gelen bir ürün için ekstra gümrük maliyeti çıkarmışlar. Alan kişi teslim almaktan vazgeçmiş.
Sonuçta geriye gelen kişinin yanında bir kaç balık getirmesi veya resmi ithalat seçenekleri kalıyor. Diğer seçenekler artık hikaye görünüyor ve hiç aklınızdan geçirmeyin.
Joshua'nın yazdığı sağlık sertifikası ise olmazsa olmaz bir evraktır. Yanlışlıkla sadece bir tür için unutulsa diğerleri de onun yanında gümrüğe takılabilir. Adı yanlış yazılsa yine sorun çıkar. Özetle ne olacaksa tam ve resmi yoldan olmalı ki sorun yaşamadan sağlıklı olarak teslim alınabilsin. Köksal Gürkan2011-07-21 00:54:57

100-120 balık ve £440 masraf düşünüldüğünde ortaya çıkan rakam toplamda £1500 civarına geliyor. Bunun TL karşılığı ise 4.000-5.000 Lira civarı olacak. 20 kişi olsa adam başı ortalama 200-250 liraya denk geliyor. Kimi 300-400 lira verirken kimi 100 lira verecek. Ödeme peşin olacak. Üstelik balıklarda kayıp riski de var.

Bu aşamada netleştirilmesi ve daha sonradan sıkıntı çıkmaması için konuşulması gereken bir konu aklıma takıldı. Diyelim ki bir türden 5 kişi sipariş verdi. Kimi 1 kimi 4 tane istedi. Toplamda da 10 balık gelecekti. Balıklar ulaştığında içlerinden 4 tanesinin öldüğü görüldü. Bu da adamların garanti süresinin sonrasında oldu. Bu durumda 5 kişiden hangileri alacak? Hangileri alamayacak? Para iadesi de söz konusu olmadığından nasıl bir anlaşmaya varılacak?
Balıkların ölebildiği bilnen bir gerçek olduğu için önceden netleştirmek gerekir. Sadece 3-5 kişi olsa bir şekilde çözüme varılır. Ama sayı 20-25 kişi olduğunda çözüm daha karmaşıklaşır. Bir kişinin maliyeti veya riski üstlenme durumu olmadığı için hatır gönül işi olarak başlayan bu süreç tatsız tartışmalar veya kavgaya dönüşürse hoş olmaz. Para verip balık alamayan kişilerde her zaman bir gönül kırgınlığı da saklı kalır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 01:55
Herkeze 1 tane verilir.Digeride en çok sipariş verenden başlayarak verilir asıl sorun 10 balık 6 sı öldü 4 ü yaşıyor 6 sipariş var o zaman nasıl olur?Bizden dogmamış bebege don biçer gibi olduk:)
Şunu soracaktım farklı illerdende sipariş geçildi bunun dagıtımını biri üstlendi mi?Buda belirlenmeli şimdiden sonra sorun olmasın.
Valla zor bir iş ama heyecanla bekliyorum.
Cenk abi bir kutu 80 alıyor siz 60 koyun 3 tanede alsanız fiyatı aynı 180 balık bile gelebilir(Yani maxlar zorlanmalı).Çok kutu çok sayı olmalı aslında yapılacak masraf çok uçuk aslında ama çok kişiye bölünecegi için bu türlere göre önemi kalmıyor.Bu zahmete göre biraz fazla balık alınsın bu sefer deneme bir dahakine daha çok alırız gibi bir şeyde olmayacak bence çünkü önde giden bir çok kişi istedigi türlere kavuşacak.2.sefere adam bulunamaz bence onun için ne yapılırsa bu seferde yapılacak.En basitinden Görkem Abi Dovii,trimac,freddy v.s türleri bu seferde Allah'ın izniyle kazasız belasız temin ederse 2.sefer olsa ne balık istiyecek(Gerçi Görkem Abi yanlış oldu o isteyecek yeni türler bulur:)).Belki hatır için bir kaç türü daha keyfi ister.
Amerikancılar olarak gerçekten çok gerideyiz aslında bir trop 100-150 liraya alıcı bulurken bir amerikanın fiyatı bizi çok engelliyor.Şu anda ögrenci olmasam yada paramı tatilde yememiş olsaydım bende katılırdım bir tropçunun hobisi ne kadar kıymetliyse benimkide o kadar kıymetli.İthalatçılar deger vermiyor tamamda biz ugraşanlar niye deger vermiyoruz bu türlere...
pckobat2011-07-21 02:02:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cenk BildirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2341
Cenk BildirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 01:58

Bilgiler ve gidip görüşmek için ayırdığın zaman için çok sağol Köksal,

Öncelik herzaman arkadaşlık... her ne kadar çoğu insan yüzyüze görüşmemiş olsada aramızda hatır var O yüzden mesajının son parargrafında geçen kavga, tartışma ve gönül kırgınlığının yaşanması asla kabul edilemez ancak belirttiğin gibi risk var. Kendi adıma şunu söyleyebilirim; benimle aynı türleri sipariş edenler için yolda ölen olursa benim sipariş adedimden düşülebilir.
 
Bahsi geçen türler tutku haline gelmiş türler... Öğrenciyken 2 dönem harçlığımı biriktirip, O zamanlar okul kantinlerinin sattığı tek ürün olan Ankara gazozu ve simiti yemeyip 6 tane piranha almıştım. 1 hafta sonra 4 günlüğüne tatile gidip geldimizde 1 tane kuyruksuz piranham kalmıştı... O an hissettiklerimi yazarken tekrar birebir hissedebiliyorum. Daha yakın bir örnek verecek olursam kışın yapılan ithalattan 8 Uaru almıştım. Balıklar, onları iyileştirmek için aldığım ilaçlar ve onlar yüzünden ölen balıklarımın maliyeti 500 lira civarı oldu. Keşke almasaydım dediğim olmadı mı.. oldu ama dedim ya tutku işte gene olsa aynısını yapardım. Bir ayakkabı belirlediğim miktardan 5 lira pahalı diye almıyorum ama konu balık olunca değişiyor .
 
Bu türleri Allah kısmet ederse öyle ya da böyle tanklarıma sokacağım ve açıkcası bana daha ucuza ve sıfır soruna mal olur, biri yer biri bakar olmasın böyle bir imkan varsa kullanalım istedim.
Bana defalarca gelen ''maliyeti neyse ödeyeceğim bu balık için para umrumda değil'' mesaj ve telefonlardan sonra böyle bir paylaşıma gidip yardımcı olmaya karar verdim.... bakalım zaman ne gösterecek? 
 
Önceden de belirttiğim gibi bu samimi hedefin gölgelenmemesi adına daha öncede yazdığım gibi para toplayan ve gönderen kişi olmayı asla istemem ve kabul etmem.
 
Aslına bakarsanız Joshua ile çalışmak zorunda da değiliz. Başka kontaklarda bulunabilir... Joshua'nın benim için en büyük artısı F1 yavrular satıyor olmasıydı.
 
Bunları niyet netleşsin diye yazdım. Sevinirsek beraber.... üzülürsek beraber.
 
Balıkları gelir gelmez çekebilirsek sorun olacağını düşünmüyorum,  Emre, Köksal bu imkanımız olabilir mi?
 
 
  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BossÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 951
BossÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 03:43
Zonatum ve Dovi için Adet fiyatı ve kişi başına düşen ek kargo masrafları tam belirlenirse sayı adetini bende belirtebilirim bu türleri bakmayı gerçekten çok istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 08:37
[QUOTE=Cenk Bildir]Öncelik herzaman arkadaşlık... her ne kadar çoğu insan yüzyüze görüşmemiş olsada aramızda hatır var O yüzden mesajının son paragrafında geçen kavga, tartışma ve gönül kırgınlığının yaşanması asla kabul edilemez ancak belirttiğin gibi risk var. Kendi adıma şunu söyleyebilirim; benimle aynı türleri sipariş edenler için yolda ölen olursa benim sipariş adedimden düşülebilir.[/QUOTE]
Dediklerinde haklısın ama farklı zamanlarda gördüğüm olaylar yüzünden bunu bile baştan paylaşmakta fayda var. Ayrıca biz birbirimizi tanıyoruz. Hatta yüzyüze bile görüşüyoruz. Ama sadece forumdan tanıdığımız insanlar da katılacak. Sayı çok olacak. Kimi zaman kendi yakınlarımızda, işimizde tanıdığımızı sandığımız kişilerden çok basit tepkiler aldığımızı düşünürek bu önlem konuşması bir hatırlatma olmuş olur. Kimse kimseyi kırmasın diye önceden bir yazıdır. Saygı, sevgi, hoşgörü olmadan zaten bu işler olmaz.

[QUOTE=Cenk Bildir]Önceden de belirttiğim gibi bu samimi hedefin gölgelenmemesi adına daha öncede yazdığım gibi para toplayan ve gönderen kişi olmayı asla istemem ve kabul etmem.[/QUOTE]
Toplanacak para 4-5 bin lira olacak. Bunu yaygın bir bankada hesabı olan birisi üstlenebilir. Kimse olmazsa benim Garanti'de hesabım var. Ona gönderilir. Ben de ithalat yapacak kişiye topluca havale/eft yaparım. Ama benim çok zamanım yok. Takip işi zor olur. Son çare olarak devreye girerim.
İthalatçıya direk para gönderimi de aklınızdan geçebilir. Benim geçmedi değil... Ama bu işin takibi zor ve bunu da yapmasını bekleyemeyiz. Kendi içimizde çözüp ona nihai aşamada parayı toplu göndermek en doğrusudur.
Balıkların gönderimi tamamen ayrı bir konudur. Onun için zamanı olan birisi yapmalıdır. Nereden ve ne şekilde gönderilebileceğine dair elimden gelen yardımı, yönlendirmeyi yaparım. Gönderim maliyeti için strafor, oksijen, otobüs, vb dahil koli başına ortalama kabaca 25-30 lira diye varsayılabilir. Herkes kendi kolisi için kendi hesabına bu maliyeti de eklemelidir. Ama bu maliyet balıklar geldikten sonra gündeme gelecek bir durumdur.


[QUOTE=Cenk Bildir]Balıkları gelir gelmez çekebilirsek sorun olacağını düşünmüyorum,  Emre, Köksal bu imkanımız olabilir mi?[/QUOTE]
Emre ne şekilde bir ayarlama yapabilir bimiyorum ama ithalatçı ile çalıştığımızda geleceği saatte direk gidip karşılar ve alır. Hatta mümkün olursa birileri ona eşlik eder. Arabasıyla getirip götürür. Bu sayede hızlı çözüm sağlanır. Ama gümrük mevzuatına takılırsa (baştan sıkı hazırlık yapılırsa sorun olmaz ama) o zaman garanti kapsamındaki saatlerin dışına çıkılabilir. Bu durumun olduğunu da sık sık duyuyorum.


İthalatçı diye yazıyorum ama bunu da açmak lazım. Birisi bu işi yaptığında hatır gönül şeklinde yapmayacaktır. Bu işe zaman ayırıp uğraşacağından az veya çok bir para vermek gerekecektir. Maliyet kalemlerine bunu da eklemek gerekir. Ama bu maliyet kalemi risk faktörünü azaltıcı etkiye sahip olduğundan bence oldukça önemlidir.

Aklıma gelen bir detay daha var. O da balıkların aynı poşetlerde gelecek olması ve açıp tekrar paketleme yapılacak olmasıdır. Yani her ihtimalde balıkların açılması ve alıştırılması gerekecek. İthalatçı ve akvaryumcu olmazsa bunları açıp ayarlama yapacak yer sorun olur. Balıklar geldikten sonra belki bir kaç gün veya bir hafta kendine gelmesi gerekebilir. Poşetle direk eve gelse ve herkes kendi açsa bile ölüm riski var. Hatta çoğu kişinin ithal balıkları açıp alıştırma deneyimi de yoktur. Kesin %50'den fazla kayıp yaşanır. Bilen biri açıp ayarlarsa bu oran azalır veya sıfırlanır.

[QUOTE=Boss]Zonatum ve Dovi için Adet fiyatı ve kişi başına düşen ek kargo masrafları tam belirlenirse sayı adetini bende belirtebilirim bu türleri bakmayı gerçekten çok istiyorum.[/QUOTE]
Sen bakınca gerçekten "sadece sen" bakıyorsun, başkaları göremiyor.
Nerde bu balıklar? Festae fotoğrafları 2 ay önce bir göründü, kayboldu. Devamı yok mu?
Olur da gelir ve alırsan ne zonatum ne de dovii fotolarını uzun zaman göremeyiz gibime geliyor.
Köksal Gürkan2011-07-21 09:00:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cenk BildirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2341
Cenk BildirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 09:26
[QUOTE=bulemrebul]
Cenk Bildir
-4 Dovii
-4 Zonatus 
Görkem
2  Trimac
2  Dovii
2  Fredy
2  Umbee (hepsi için erkek tercihim)
Hakan
4 Dovii
Önder
2 Trimac (benim başım kel mi )
Önder Güdücüler (Vieja)
5 Black belt
Murat ERİM
2 Trimac
Emre Can BÜLBÜL
3 Fredy
2 Dovii

Görkem beye hak veriyorum nakliye/kişi sayısı uygundur bence.

[/QUOTE]
 
Evet arkadaşlar,
Listeye ekleme ya da çıkarma yapacak arkadaşlar bugün gün sonuna kadar yaparlarsa yarın resmi görmüş ve belirlemiş oluruz.
 
Linki tekrar veriyorum yeni arkadaşlarda beğendikleri türleri seçip ekleyebilirler.
 
Cenk Bildir2011-07-21 09:27:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 10:03
Listeye bir baktımda kimsenin haitiensis istememesine şaşırdım biraz. Efsane türlerden biridir arkadaşlar tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cenk BildirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2341
Cenk BildirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 10:17
100% Haklısın Ümit.
Haitiensis (Black Nasty) ile Dovii arasında bir seçim yapmam gerekir diye düşündüm ve boy farkı yüzünden Dovii'ye yöneldim. Açıkcası Avrupa'da Dovii bulmak kolay ama Haitiensis nispeten zor... Aklıma düşürdün şimdi tekrar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenrirÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 478
fenrirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 10:19
Cenk abi balıklar hangi ülkeden gelecek belki ben birisine getirtme şansım olabilir ama önce bi görüşmem lazım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir