Dıy Oksijen Jeneratörü


YoKuSaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2011
İl: Aydin
Mesaj: 929
YoKuSaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2015 16:46
Oxibooster adı altında satılan malzemenin kendin yap versiyonu.


Yarım litrelik şişe ve kapağı
Hortum ve bağlantı aparatı
1 Litre Hidrojen peroksit
1 adet patates
Oksijen difüzörü

Patates yerine kurşunda kullanabilir. Yeterki hidrojen peroksiti katalize edebilen bir madde olsun. Kurşun ağır metal olduğundan patates en iyisi.

Şişeye ince doğranmış patatesi atıyoruz. Üzerini birkaç parmak Hidrojen peroksit döküyoruz. Bu kadar. En az 2 hafta oksijen çıkışı sağlanıyor.


[VID]https://www.youtube.com/watch?v=-frYe_WPxMc[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KatastropheÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 164
KatastropheÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2015 18:49
Arkadaş hidrojen peroksit diyip milletin kafasını karıştırmasana :D Oksijenli su de herkes anlasın :D Millet hidrojen peroksiti nerden bulayım şimdi yaa diye bakıyor :D

Beğenenler: [T]176357,HarunP[/T][T]111144,MeisteR[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2015 20:45
Şimdi sistemi kurdum ve çıkış başarılı 30-45 saniyede başlıyor, O2'yi ne kadar yükselttiğini öğrenebileceğim bir aracım yok sadece PH ölçebilirim gelecek günlerde.
2. kurduğum akvaryuma kurdum sistemi. Şimdilik canlı koymaya pek cesaretim yok biraz gözetleyeyim gelecek günlerde canlı denerim.
Başlangıç PH 7,5
İlk olarak pet şişeyi zorlayacak bir basınç olmadığını belirteyim bir mayalı sistem kadar zorlayıcı değil, erikli su şişesine kurdum şişe sertleşmedi bile.
Çıkış zayıf ufak boy patatesin yarısını kullandım ve 200ml oksijenli su kullandım belki oranları değiştirerek daha güçlü çıkış alınabilir bu haliyle çok zayıf görünüyor. Yada böylesi mi normal bilemedim bir hava motoru gibi gür ve bol baloncuk çıkmıyor. Kaçak vardır diyecekler için, onu da düşündüm ve 2. kez kapağa silikonlama geçtim yani kapaktaki delikten hortumun sağından solundan hiçbir yerinden hava geçemeyecek durumda.

Oksijenli suyu videodaki kişinin dediği gibi %3 oranlı olarak seçin ve eczaneden değil tıbbi malzeme depolarından alın. 300ml'lik şişeye 5TL fiyat veren eczaneye karşılık 1 litreliği 2,5TL'ye aldım depodan. Perakende satış yapan yere gidin yeterli. İstanbulda olanlar çapadaki karagül iş hanında Onur medicalden temin edebilirler ben oradan aldım.

İlk yaptığım miktar 30 dakikada oksijen üretemez hale geldi. Var olanın üzerine daha kalın dilim patatesler koydum ve Oksijenli su miktarını 350ml'ye çıkardım tepkime daha da hızlandı sanırım olay patatesin dilim büyüklüğünde. Bakalım bu kaç dakika direnebilecek.

Son düzenlemeden sonra 5 saat geçti ve ince ve seyrek baloncuklar geliyor yani bitti denilebilir. Patates besin olarak nişastadır acaba O2'yi açığa çıkaran o mu? Eğer oysa yarın direk nişasta unu ile deneyebilirim. Bir fikri olan kimyadan anlayan birileri olsa çok güzel olur. Düzeneğin miktarı arttırdıktan sonra yeni ufak akvaryuma 3 tane yavru molly attım ve hala sağlıklı yaşıyorlar. O2'den kafaları da güzel olmuş gibi durmuyor [:D]

Öğlen kalktığımda %100 oranında çözünme bitmişti artık kaç saat önce bitti bilmiyorum. Kimsenin de umrumda olmadığına göre gelecek günlerdeki değişimlerim ve denemelerimi not etmeye gerek yok.[EDIT]MeisteR,2015-09-09 22:43:23[/EDIT]

Beğenenler: [T]112555,gssmartboy[/T][T]150393,arthistory[/T][T]160184,akyamaner[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir