(DIY) El Yapımı Mağaralı Kaya


onur62324Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 240
onur62324Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2013 22:24
Evet arkadaşlar şehir değiştirmem yüzünden, yeni evde eski akvaryumu koyacak güzel bir yer bulamadığımdan yeni bir akvaryum yaptırmaya karar verdim. bu sebepten dolayıda bu kez daha değişik bir akvaryum sahibi olmak ve bu yeni yaptırdığım akvaryumun hacim bakımından daha küçük olması sebebiyle doğal taşlardan mağara yapmam sıkıntı olacaktı. balıkların saklanabilmesi için bir kaç mağara yapmak. boyut olarak büyük taşların üst üste ve yan yana koyulduğunda epey yer kapladığına baya şahit oldum. bu yüzden de hem akvaryumu en iyi şekilde değerlendirmek ve balıklar için daha güzel ve hoşlarına gidecek bir çalışma yapmaya karar verdim. bu kararı vermemde ki diğer bir etkende malzemelerin hiç birine para vermemem olmuştur. sizde kolaylıkla veya ucuza yapabileceğiniz bu çalışmayla akvaryumunuza farklı bir hava katabilirsiniz hemde balıklarınız için daha iyi bir ortam yaratabilirsiniz.

MALZEMELER:
1) Silikon
2) Ytong ( alternatif olarak strafor kullanılabilir. ben elimde olduğu için bunu tercih ettim.)
3) derz ( genellikle birçok kişi farklı derzler söylüyor. ben gene taşındığımız binada kullanılan arta kalan derzi kullanacağım.'' Weber.dry '', siz alternatif olarak kalekim ürünlerinden fugaflex, fugapool 2900 - 2300 - 2000 kullanabilirsiniz.) 
4) şarjlı küçük matkaplardan, tornavida, boya fırçası, testere


İlk olarak ytongumuzu istediğimiz şekli vereceğiz. her ne kadar strafor kadar kolay şekil alan bir malzeme olmasa da çok da zorlanmadan şekil verebiliyoruz. bunun için kullanılan malzemeler şarjlı matkap, tornavide, testere.

önceden kafamda tasarladığım mağaraları teker teker açarak işimize başlayalım.




ytongumuza daha çok doğal görünüm vermek için girinti çıkıntıları yapıyoruz.



şimdilik biri küçük biri büyük 2 parça ytongumuza mağaraları açtık ve mağaraları bozmadan küçük girinti-çıkıntı yaptık, şimdi ise doğal bir görünüm yakalamak için kırık ytong parçalarını dış duvarlara yapıştırarak girinti çıkıntıları belirgin hale getirmek. bu işlemi daha çok düz alanlara uygulayarak daha çok verim alabiliriz. 

bu arada önemli kısım mağaralara bir giriş ve çıkış açmak daha iyi olur düşüncesindeydim ve ben o şekilde yaptım. buradan pek anlaşılmıyor ancak 3 mağaranında hem girişi hem çıkışı var farklı yerlerden. bu şekilde balıkların daha da çok hoşlanacağından eminim.

çalışmam devam edecektir. devam ettikçe buradan paylaşacağım. sırada ki işlemler:

- girinti-çıkıntıları belirginleştirme.
- 1. kat derzleme.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur62324Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 240
onur62324Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 08:52
Ytong balıklara zarar vermez ama kısa sürede öyle aylarca direk ytong koyulursa balıklara zaman içinde deforme olarak zarar verir. ancak ben zaten ytongu derzle kaplayarak kayamı daha uzun ömürlü hale getireceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir