Diskus ve neon


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2006 19:25
Bence o neonları yiyen discusların yanına tetraların en asil üyesi ve abisi olan piranhayı atalım böylece intikam almış olurlar. discusss2006-6-21 19:26:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bytepoemÇevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 129
bytepoemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2006 08:46

Levent Bey, diskusla melek besledim bir kere, ama olmadı. Esas sorun parazit değil bence, söylediğiniz gibi karantinayla o iş hallolur, bende öyle yapmıştım, zaten sadece melek değil tüm balıkların diskus yanına konarken iç/dış parazit tedavili karantinadan geçmesi gerek. Ama genede melek diskusla zor, çünkü melek tam bir çiklit gibi yem yiyor, süratli, hırslı, avlanırcasına ve doymak bilmeden, 24 saat yem verin yer. Diskus ise çok daha sakin ve ağır yer. Meleğin olduğu akvaryumda diskusa hayatta yem kalmaz, tetra sürüsü dahi yeme gelince bir adım geri çekilen diskus meleğin yiyişinden çok ürküyor. Melek su sıçratarak su üstünde yem aldığı anda diskus kütük arkasına kaçıyordu. Diskus aç kalır ve sonunda stres yaşar, hastalanır melekle. Birde melek daha canlı, sert, diskusun yüzgeçlerini ısırdığını çok gördüm. Diskus rahat edemiyor melekle.

Benim bildiğim meleklerin bağışıklığı olup diskusların çok hassas olduğu, dayanamadığı bir tür kurtcuk olan capillaria iç paraziti. Ama bu paraziti diskusa taşıyan illa melek değildir, tetra dahil bunu diskusa taşıyabilir. Sadece diğer balıkların hasta olduğunu anlıyorsunuz, koymuyorsunuz yanına ama melek balığı capillaria'ya karşı çok dirençli, paraziti taşısada hastalık belirtisi göstermiyor ve sağlıklı diyerek diskusun yanına koyuyorsunuz, diskusa parazit bulaşıyor. Bu yüzden adı çıktı meleğin bu konuda. Karantina yapılırsa sorun olmaz. Ama genede diskus rahat etmez bence.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir