Dişi ve ct erkek betalarım hasta


ibrahim38Çevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 43
ibrahim38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2007 13:14

Üretim akvaryumumda olan 2 betam da kötü durumdalar.Dişi sürekli suyun en uç kısmında hareketsiz duruyor kuyruğunuda büzmüş,erkek ise hep dipte ve hareketsiz ct olduğu için kuyruk ve yüzgeç uçlarındaki saçaklarda iyice inceldi.

Akvaryum 10lt, cam bölme ile 2 ye ayırdım ve ısısı sabit 27 derece problem ne acaba? ibrahim382007-11-25 13:14:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuğbacoskunÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 124
tuğbacoskunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2007 12:40
Yüzgeç erimesinden şüphelendim ben. Düzenli su değişimi yapılmayan akvaryumlarda görülür. Balığın yüzgeçleri küçülür, parçalanır. Eğer düzenli su değişimi yapmıyorsanız: akvaryum surunuzun üçte birini hemen çekin, yerine dinlenmiş temiz su koyun. Suyu yavaşça ekleyin ki bir problemle karşılaşmayın. Eğer balıklarınız yem yemeye devam ediyorsa vitaminli yem verin. Yani sıvı vitamini bir çay kaşığına damlatın. Normal yedikleri yemi ekleyin. Yemler vitamini emince verin. Eğer düzenli su değişimi yapıyorsanız ve bu dediğiniz belirtilerin yanında balıklarınızda renk kayıbı ve  karınlarında aşırı şişme varsa kabız olmuşlardır. Ispanağı iyice haşlayın ve verin. eğer yiyip tükürürlerse bir gün aç bırakıp tekrar verin.iyi gelecektir. Umarım balıklarınız iyi olur. Gelişmeden haberdar edin. İyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13070,2[/B]
Kayıt: 30/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2406
fkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2007 12:52
İki betanızı 10 litrelik akvaryumda ilk günden itibaren ayrımı besliyorsunuz, yoksa bu belirtilerden sonramı cam bölme ile ayırdınız?.. Resim olmadan farazi olarak yorum yapmak yanlış yönlendirmeye sebep olabilir, bu nedenle sizden resim eklemenizi isteyeceğim.. Resim ekleme durumunuz yoksa açıklayıcı olarak balıkları yenimi aldınız, 10 lt.akvaryumu yenimi kurdunuz, kullandığınız su dinlenmiş sumu?.. Balıkların yüzgeçlerinde erime, tellenme,karbon kağıdı gibi kararma mevcutmu?.. Karınlarda şişme ve renklerde solma varmı? vs..
 
Sağlıklı Balıklar, 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim38Çevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 43
ibrahim38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2007 22:19
 [QUOTE=tuğbacoskun]Yüzgeç erimesinden şüphelendim ben. Düzenli su değişimi yapılmayan akvaryumlarda görülür. Balığın yüzgeçleri küçülür, parçalanır. Eğer düzenli su değişimi yapmıyorsanız: akvaryum surunuzun üçte birini hemen çekin, yerine dinlenmiş temiz su koyun. Suyu yavaşça ekleyin ki bir problemle karşılaşmayın. Eğer balıklarınız yem yemeye devam ediyorsa vitaminli yem verin. Yani sıvı vitamini bir çay kaşığına damlatın. Normal yedikleri yemi ekleyin. Yemler vitamini emince verin. Eğer düzenli su değişimi yapıyorsanız ve bu dediğiniz belirtilerin yanında balıklarınızda renk kayıbı ve  karınlarında aşırı şişme varsa kabız olmuşlardır. Ispanağı iyice haşlayın ve verin. eğer yiyip tükürürlerse bir gün aç bırakıp tekrar verin.iyi gelecektir. Umarım balıklarınız iyi olur. Gelişmeden haberdar edin. İyi günler.[/QUOTE] 
 
Tuğba hanım öncelikle değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim ,Akvaryum suyunu yeni değiştirmiştim üstelik dinlendirilmiş su koymuştum ama ne yazıkki erkek betamı bu sabaha karşı ölmüşCry
 
[QUOTE=fkarakaser]İki betanızı 10 litrelik akvaryumda ilk günden itibaren ayrımı besliyorsunuz, yoksa bu belirtilerden sonramı cam bölme ile ayırdınız?.. Resim olmadan farazi olarak yorum yapmak yanlış yönlendirmeye sebep olabilir, bu nedenle sizden resim eklemenizi isteyeceğim.. Resim ekleme durumunuz yoksa açıklayıcı olarak balıkları yenimi aldınız, 10 lt.akvaryumu yenimi kurdunuz, kullandığınız su dinlenmiş sumu?.. Balıkların yüzgeçlerinde erime, tellenme,karbon kağıdı gibi kararma mevcutmu?.. Karınlarda şişme ve renklerde solma varmı? vs..
 
Sağlıklı Balıklar, 
[/QUOTE]
 
Faruk bey ,ilgilenip yardım ettiğiniz için sizede çok teşekkür ederim, evet 10lt lik akvaryumu mu yeni kurmuştum dişi betam 2 haftadır bende erkek ise 5 gündür bendeydi ve ilk zamandan beri hep cam bölmeyle ayrılardı hiç bir araya gelmediler.Erkek betam ölünce dişiyi 10 lt likden alıp bi yavruluk içinde büyük akvaryumuma salladım sabah evden çıkarkenki hali ile şimdiki hali çok farklı düzelmişe benziyor (çok şükürSmile) rengi filan geri gelmiş kuyruğu ve yüzgeçleri de tam açık halde ,10 lt lik akvaryum a büyük tank ımdan su çekip betamı tekrar yerine koymayı düşünüyorum.
Tekrar teşekkür ederim .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir