Dişi sandığım Acei


programmerÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2008
İl: Içel
Mesaj: 992
programmerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2008 21:41
1 erkek 2 dişi diye Acei almıştım. 1 tanesi kesin erkekti alt yüzgecinin dibinde belirgin benekler , sık sık yüzgeçlerini kabartması, koyu renk, dişinin etrafında dönüp, kendini titretmesi vs.
Dişi sandıklarımdan birisi erkek çıktı, dişi kadar açık renkli ve sonradan farkettim ki alt yüzgecinde (anüsüne yakın olan yerde) 1-2 tane benekler var. Farketmem de dişiye onun da titremesinden sonra oldu.
 
Baskın olan erkek kumun zeminini hazırlıyordu sürekli, dişiyi çekmeye çalışıyordu, diğer erkek de o bölgeye girmeye çalışınca kovalıyordu onu.
 
Acaba titreme sadece erkeklere mi mahsus yoksa ben mi yanılıyorum ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arda oskayÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 238
arda oskayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2008 21:48
Yumurta benekleri dişilerde de olur. Fakat erkek balıklarda çok daha belirgindir. Titreme hareketini dişi balıklarda yapabilir. Misal dişi balığı başka bir dişi balık hırpalıyorsa, hırpalanan dişi titreyerek, diğer balığın üstünlüğünü kabul eder. Biraz daha bekleminizi ve balık sayınızı arttırmanızı tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

programmerÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2008
İl: Içel
Mesaj: 992
programmerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2008 22:19
Arda bey teşekkür ederim bilgiler için .Bugün çok strese girdim, sebep ise balıklarımı da strese soktum galiba, erkek diye teşhis ettiğimi akvaryumcuya tel açıp değiştirebilirmiyim diye sordum, getir değiştirelim deyince uzun bir süre yakalamaya çalıştım, zor bela yakaladım ve 20 dakika lık bir direksiyon sallamayla o trafikte akvaryumcuya gittim geleceğimi unutmuş kapatmış dükkanı. Ölecek diye son sürat eve geri döndüm akvaryuma geri koydum.
 
O dişi sandığım diğer dişiye titriyor. Yani dişi olma olasılğı mı var ? ama baskın olan erkek onu kovalıyor(hırpalamak için), dişi olsa  niye hırpalamak istesin ?
 
Dişi olduğundan emin olduğum çok uysal herhangi bir balığa saldırmıyor.
 
---
 
ekleme :
Diğer erkeği (dişiye benzeyeni) akvaryumcuya geri götürdüm, aslında onu da seviyordum ama gitmesi gerekiyordu, 2 erkek 1 dişi olumsuz bir durumdu.
Yerine 1 dişi aldım tabi aklımda ya o da erkekse diye düşünce vardı, akvaryuma  girer girmez erkek Aceim ona da titreyince bir oh çektim :)
şu an erkek aceimin 2 dişisi var. Fakat ilginçtir diğer dişinin pabucu dama atıldı şimdi hep yenisine kuyruk titretip kumu düzleştiriyor. Yeni dişi daha irice olduğundan içgüdüsel olrak daha doğurgan olabileceğini düşünüyor sanırım.
 
programmer2008-09-06 03:01:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir