Discuss Akvaryumumda hastalık?


ecarparÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
Mesaj: 45
ecarparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2008 22:48
Merhabalar.

Discuss akvaryumumu sonunda kurdum ve içersine discuss larımıda koydum

130x60x70 cm ebadında bir akvaryum. Sump sistem ile temizleniyor filtrede Ph düşürücü sera amonyak için gene sera malzeme kullanıyorum sistemde herhangi bir sorun yok o tarafta herşey tıkırında Ph en çok 7.2 ye çıktı arada bir akvaryumcuma ölçtürüyorum. Herhafta yaklaşık 100 - 150 lt su değişimi mutlaka yapılıyor kvaryumda aldığım su sadece dip suyu yani her hafta 100-150 lt suyu dipten çekiyorum. Buraya kadar herşey normal. Yani benim bakındığım kadarı ile balıkların yaşamaması için herhangi bir neden yok.

Discus ölmü çok olmuyor ancak en son hediye gelen bir discusumda daha önde ölen bir discusum la aynı hastalıktan ölünde dekiye döndüm.

Hastalığın belirtileri Balığın karnı 1 günde şişiyor (Sabah gayet normal dışkıda herhangi bir sorun yok yemyeme sorunuda yok) Balık dibe ulaşamıyor içi hava doluyor. Hastalık başladıktan 1,5 2 gün sonra balık iyice şişip ölüyor.

Tedavi yöntemleri olarak İç parazitten şüpelendiğim için sera Baktopur ilk ölen balığımda denedim malesef çözüm olmadığı için biraz araştırıp 2 ay önce olan bu olay üstüne gidip kendime bir Karantina akvaryumu edindim

İçersinde sadece ısıtıcı Hava motoru yadımı ile suyu temizleyen sümger ve 25 lik bir hava taşı mevcut.

İlk denemede baktopur ile başarısız oluşumun üzerine biraz araştırıp İkinci sefer başıma gelen bu olay karşısında daha tedbir li davranıp Karantina akvaryumunda Flagyl 500 ilacından kullandım ama bu balığımda öldü.

Benim merak ettiğim bu hastalık nedir? Tedavisi bellik yok demekki oluşmadan önce tedbir almak zorundayım tedbirinedir.

Balıklara tetra bits veriyorum kurt yürek vsvs vermiyorum sadece aynı yemin yaklaşık 100 gr lık bir kısmını ezdiğim 1 baş sarımsak ile karıştırıp buzlukta tutup daha sonra balıklara 2 günde bir veriyorum. Yem düzeneğim bundan ibaret.

Birde Kabızlık karşısında ne yapmamız gerekiyor? Kendim olsan Laksefenol alıp kurtulurum ama discus lar için ne yapmalıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir