Discuslarım mukoza atıyor!


Revo_XÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 612
Revo_XÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 22:12
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Renklerde kararma,halsizlik,saklanma,mukoza dökme

Akvaryum Kapasitesi (litre):300 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Neon,Ramirezi,Macracanta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Değişimden sonra tahminen pH 6-9 arası olmalı.Sıcaklık 30 derece

Filitrasyon:Tetra EX 1200

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Brightwell Aquatics Discus-Blackwater

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Discus hakkında bilgisi olan birkaç kişinin tavsiyesiyle her gün 50 lt su değişimi yapıyorum(Özkaynak suyu)

Merhaba arkadaşlar.Belirtilere yazdığım gibi balıklar birden bire bu hale geldiler özellikle Royal Blue çiftim çok kötü durumda.Renkleri karardı finleri ve yüzgeçlerini kapattılar,sürekli belli yerlerde nadiren yüzüp tekrar saklandıkları yere dönüyorlar,yüzerken de yalpalayarak,yan yan yüzüyorlar,yem yemiyorlar ve bazı yerlerinde çizikler çıktı mukozalarını atıyorlar.Deneyimli discusculardan aldığım bilgiye göre balık suyun sertliğinden dolayı mukoza yakıyor ve 3-4 gün boyunca sürekli 40-50 lt günlük su değişimi yapın kullanacak bir ilaç yok dediler fakat bir de sizlere sorayım dedim.Akvaryum suyu 8 gün dinlendi,5. günde Sera Aquatan attım,son günde balıkları önce suya alıştırarak koydum.9 yada 10. günde royal blue'ları koydum ki bu balıklar anaçlar dahil çeşme suyunda büyümüşler,büyüyen yavrulardan aldım ve 20 aylık falanlar.Aradan 2 gün geçtikten sonra royal blue'lar böyle oldular.Resimlerden pek belli oluyor mu bilmiyorum ama bazen ölü bi balık gibi kıvrılıyolar bi köşeye.Lütfen acil yardım edin balıklarımı kaybetmekten korkuyorum çünkü ölecek gibi duruyorlar.. Revo_X2013-02-20 22:56:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 23:42
Balıklarınız imzanızdaki akvaryumda anladığım kadarıyla ve tanıtımı açalıda ,o başlık için konuşuyorum çok kısa bir zaman olmuş. 
Ancak yorum yapan arkadaşlar ,hep güzellikleri görmüş yada görselliğine hayran kalmışlar belli ki akvaryumunuzun, neyse uzatmayayım...
Öncelikle kumdan bahsetmemişsiniz akvaryumda ama anladığım kadarıyla afrika kökenli cikletlere daha uygun gibi görünüyor. Ph ı uygun değerlerde tutmak açısından... Çünkü hiç bitki kumu gibi görünmüyor. Kaya olarakta lav kayası kullanmışsınız anladığım kadarıyla, ve bu da malesefki çok uygun değil discusta,pisliği gözenekleri sayesinde filtre içinde tutmak veya bitkili akvaryumlarda en alt tabakada kullanmak bu anlamda çok uygun değil discus akvaryumunuzda. Uzatmak istemiyorum ama yanlış görünenleri de atlamak istemiyorum. Bunların hepsini düzelttik yada hiç kullanmadık daha 1 haftalık akvaryumda hemen mi etkili oldu bunlar dersek bu tartışılabilir,belki olmamış olabilir.

Ancak akla ilk gelen ,ilk eklediğiniz melon'dan birkaç gün sonra diğer balıkların eklenmesi aynı akvaryumdan yada aynı yerden alınıp alınmadıklarını düşündürüyor. Çünkü bu da discus için olmazsa olmaz, en azından iyi bir önlemdir. Blue turkuazların bu durumda olmasının sebebi herşey olabilir,bakteri çakışması,farklı yerlerden alınan farklı su değerleri oluşu,balıkların adaptasyon sorunu vs. 

Ya tamam  anlatıyorsunda ne yapacağız diyorsunuz belki ,bu aşamada size ilk tavsiyem, (balıkları karantina akvayumuna almanız, bu sürede o akvaryumu discusa uygun hale getirmenizdir)karantina akvaryumuna mesela 100 litre ise birkaç avuç kaya tuzu atmanız ,ısıyı 30 dereceye getirmeniz ve permasol tedavisi uygulamanızdır. Permasolü eczaneden alabilirsiniz,yalnız kullanımıyla ilgili mutlaka bilgi edinin,kutusundan bile zehirli bir madde olduğunun anlayacaksınız. 
http://www.akvaryum.com/forum/mini_ecza_dolabi_k14047.asp
ilaç hakkında gerekli paylaşım linkte mevcut...
PERMASOL BANYOSU:
Bir tablet permasolü  bir kova suda (20-25 LİTRE)tamamen eriyecek şekilde suda dağıtın. Discuslarınızı 5-6 dakika bu su da duracak şekilde banyo yaptırın ve çıkarın bu işlemi yarım saate yayarak ve balıkları gözlemleyerek uygulayabilirsiniz. Hava hortumu kullanarak kovaya hava vermek,suyu havalandırmak önemlidir. Kısa sürede ilk aldığınızdan daha sağlıklı discuslarınız olacaktır umarım. Ama permasol hakkında araştırma yapmakta fayda var tabii ki yine de. Ben her seferinde en iyi sonucu bu yöntemle adığım için kesin sonuç diyebilirim sadece.
Video fikir verecektir...

http://www.youtube.com/watch?v=TT86CfkAaLM



citronx2013-02-20 23:42:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Revo_XÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 612
Revo_XÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 23:59
Hocam karantina akvaryumum yok permasol banyosunu da tavsiye edenleri duydum fakat başka türlü bi kovada nasıl uygulayabilirim bunu balıklara? Akvaryuma sera aquatan tavsiye edenler var b vitamini,antibiyotik tedavisi falan fakat herkez birşey söylüyor balıklara zarar vermekten de korkuyorum açıkçası.Kum silis kumdur ve discus için en iyi kum olarak tavsiye edilir siz heralde dolomit kumdan bahsediyorsunuz o ph'ı arttırır ve cichlidler için iyi bir kumdur fakat bu o değil.Revo_X2013-02-21 00:00:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2013 01:13
Peki teşekkürler,geçmiş olsun,umarım iyileşir balıklarınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Revo_XÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 612
Revo_XÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2013 11:01
Herşey için artık çok geç gibi..Balıklar gözümün önünde ölüyor 1 gecede ne hale geldiler.Kendilerini ısıtıcının oraya baş aşağı dikiyorlar sonra bakıyorum derileri yanmış.İlk önce dişide fark ettim gece ısıtıcının ordaydı onu bi çıkarttım derisi kalkmıştı hemen 10 lt'lik bi kovaya su değişimi yaparken akvaryumdan aldığım sudan koydum.Şimdi az önce de uyandığımda erkek de aynı durumdaydı o da girmiş ısıtıcıya.Şuan ölü bi balıktan farksızlar sadece ağır ağır nefes alıyolar.Oraya sıkışıp yakmasalardı kendilerini permasol falan birşeyler yapıp kendilerine getirirdim ama şuan yaralılar ne yapmam gerek? Galiba kurtaramıcam..
 
 
Aslında bu vahim durumu çekmeyeyim dedim ama belki bi arkadaşın yardımı dokunur.Belli ki 1-2 gün içinde müdahale etmezsek ölecekler.
Revo_X2013-02-21 11:06:40

Dişiyi az önce kaybettim..

[QUOTE=citronx]Peki teşekkürler,geçmiş olsun,umarım iyileşir balıklarınız.[/QUOTE]
 
Abicim birkaç soru sordum cevap vermedin o kadar mı umutsuzdu durum? Ben bundan sonra alacağım balıklar için ne gibi bir önlem alabilirim bu konuda yardımcı olun bari

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2013 19:54
Berke Bey bu konuyu galiba göremedim ama çok üzüldüm,yardımcı da olamadım.
Ben buna benzer 8 ya da 10 diskusu hasta olarak aldım bilerek yaklaşık bir ay önce .
Tedavi etmek amacıyla aldım hasta olduğunu bilerek ve Jbl Spirohexil kullandım .
Çünkü ölü bir diskin içinde kene gibi kurtları kendim keserek balığı(ölü balık) gördüm.
Sizin bu disklere çok benzemekteydi.
Aldım ve hemen geçtim tedaviye ,ısıyı 31!e getirdim ama hayvan ölecek gibi delirdi sanki.
Bende bu ilacı kullanıp yaklaşık 8 günde hastalığı 25-26 derece ısıyla kurtardım.
Galiba 8 hasta diskus almıştım içlerinden galiba yarısı küçük boydu(10 lira) şu anda 6 tanesi yaşıyorlar.
Suyum sarı çünkü hümik asit var(Eheim Ehfi Torf).
Ayrıca hastalık sonrası bu yem çok işe yaradı.

Beyaz dışkıları da düzeldi.
İçine haşlanmış ıspanak ilave ettim yemyeşil dışkı çıktı ertesi gün.
Şu anda balıklar gayet iyiler ama psikolojileri yeni yeni dengeleniyor sanki(belki de benim psikolojim)
 
M.Tuna2013-03-29 19:55:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir