Discus çuvalladımmı? peki nerede?


ecarparÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
Mesaj: 45
ecarparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2008 13:18
Tankım 500 lt sump ile 600 lt
her su değişimde 3 kova (20*2)*3 yani 120 lt + 150 lt su değiştiriyorum bunun 120 lt si dip suyu azmı oluyor acaba.

Önce beyaz discusumda başlayan kuyruk erimesi pamuklanma hüsranla sonuçlandı. Balığım öldü Aglama
sonrasında 3 adet discusum karın şişmesi ile karantinaya aldım ve flagyl tedavisi uyguladım balıklarımdan küçük olan 2 tanesi tedaviyi kaldıramadı ve acı bir şekilde eriyerek öldü. Aglama Solungaçları dışarı çıktı hayvanların oysa flagyl tedavisinde nasıl yapılması gerekiyorsa ona göre yaptım .Balıklarımdan birisi kurtuldu büyük olanı ama tedaviye birtek o dayana bildi.

Şimdide beyaz balığımda oluşan kuyruk erimesi diğerlerindede gözlemledim suyu daha yeni değiştirdim yukarıda anlattığım gibi haftada birkere bu değişimi yapıyorum zaten.
Şu an tedavi olarak bir balık üreticisi arkadaşımın tavsiyesi olan azoo magic diseae treatment kullanıyorum

Yemleme işni dibe düşürmeden yapıyorum canlı kurt kabına koyunca yemi ne olursa olsun yiyorlar bende o kaptan veriyorum hem dibe yem gitmiyor hemde balıklarım besleniyor.

Araştırdım stresten deniyor vitaminsizlikten deniyor anlamadığım bir biçimde balıklarım bana alışamadı gitti beni nezaman görse kaçışıyorlar yem verirken bile yemi atıyorum 5 dakika sonra geliyorlar.
Bemix ile ıslattığım yemi veriyorum ara ara .
Buraya kadar araştırdıkklarım içersinde herşey normal. bu hastalık olayları yeni patlak verdi bu arada daha öncesinde yoktu böyle bir  sorun. Gayet sağlıklı ilerledi hayvanlar sorunsuz yaşadılar yeni yeni oluyor bütün bunlar.

Bunun yanında 1 ay önce akvaryumun tüm suyunu değiştirmiştim beyaz balığım ölünce.
Hatayı nerede yapıyorum bilen üstadlar yardım ederse çok sevineceğim.
Daha öncesinde malavi cihlid lerinden bir kaç tür besledim 10 yılı aşkın bir süredir akvaryum ile ilgileniyorum benim için çok önemli bir hobi diye bilirim.


NILYA2008-10-10 19:07:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

discusmaniaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 620
discusmaniaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2008 13:43
Gökhan bey akvaryumunuz discus için uygun, emekte veriyorsunuz başarılı olmamanız için neden yok, size tek tavsiyede bulunayım , sağlıklı discus bakımı için sağlıklı discus almanız gerekir  ,tubifex veriyorsanız bundan böyle vermeyin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2008 13:44
İç parazit olabilir dostum bu sorun ama suyun devamlı değişmesi gibi sorunlardanda kaynaklandığını söleyebilrilirim, stresle falan alakası yok anladığım kadarıyla.Tam teşhisi koyamadım ama bana iç parazit yada ph değerlerinin devamlı oynaması olabilir. murad2008-10-10 14:07:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Osman Nuri BendlÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2006
İl: Afyon
Mesaj: 108
Osman Nuri BendlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2008 23:36
Gökhan bey,
Öncelikle geçmiş olsun son derece zor ve üzüntü verici bir durum.Akvaryumunuz diskus için son derece uygun.Yazınızı okuyunca aklıma birkaç durum geldi.
-Akvaryumunuzdaki su tam olarak oturmamış olabilir mi?İlk dolumdan sonra nekadar beklediniz?
-Su değişimlerini yaparken eşit ısıda su kullandınız mı?
-Zannediyorum daha önce ciklit beslediğinizden bahsetmişsiniz.Diskus ciklitlere göre daha narin yapıya sahipler.Diskuslarınızı akvaryuma koyarken nasıl bir yol izlediniz?Özellikle balıklarınızı akvaryumunuza koyarken aceleci davranmamanız gerekiyor.Ben bu işi 1-1.5 satte yapıyorum.Eğer bu işi diğer balıklarda olduğu gibi 15-20 dakikada gerçekleştiriyorsanız bu tür sorunlar oluşabiliyor(Bu konu tecrübeyle sabittir,ilk olarak diskusa geçtiğimde sırf bu yüzden 5-6 balık öldürdüm ve belirtileri anlattıklarınıza benziyordu)
Saygılarımla... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ecarparÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
Mesaj: 45
ecarparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2008 02:31
Cevabınız için teşekkür ederim. Diğer bilgili insanlardanda sorular bekliyorum en azından nerede hata yaptığımı bulup düzeltme şansım olur. Belki aynı durumu yaşayan yada yaşayacak Discus belemek isteyen insanlarada ciddi bir ders olur ve buna göre tedbir alırlar umarım.

Suyumu 1 hafta kadar dinlendirdim. Bunun için birkaç çeşit ilaç kullandım. Genelde dark water olan ve akvaryumcumun tavsiyesi üzerine gerekli bakterilerin üremesinde yardımı dokunacak türde 1 ilaç daha su hazırlamada kullanılan gene seranın bir ilacıydı adını hatırlıyamıyorum.
Akvaryum tam çalışır durumda Sump sistem aktif olarak.

Su değişimlerimde suyu sumpa yavaş ekliyorum ısıyı tam olarak eşitlediğimi sanmıyorum ama genede. (Nasıl yapabilrim bunu ? suyu hızlı ve zararsız ısıtmanın bir yoluvarmıdır ? Bunu paylaşırsanız sevinirim kaynatmak olmaz dediler bana suyun içersindeki oksijen miktarını azaltıyormuş. )

Discuslarımı akvaryuma salmadan önce akvaryumcumda birkaç gün inceliyorum (Arkadaşım olması bu yönden bana kolaylık sağlıyor gidip saatlerce balıkları izleye biliyorum)
Akvaryuma salmadan önce hava hortumuna bağladığım bir vana yardımıyla suyu yavaşça aktarıyorum bu arada yeni balıklara bactopur uyguluyorum.(bekleme tankın olmadığı için gene akvaryumcumunda uyguladığı bir yönten olduğu için.) Bu arada kullandığım kaptan yavaş bir şekilde suyu alıp atıyorum su yaklaşık olarak 2 kere değişince balıklarda bir sorun gözlemlemediysem akvaryuma salıyorum.


NILYA2008-10-13 08:55:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ecarparÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
Mesaj: 45
ecarparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2008 02:54
[QUOTE=legend26]İç parazit olabilir dostum bu sorun ama suyun devamlı değişmesi gibi sorunlardanda kaynaklandığını söleyebilrilirim, stresle falan alakası yok anladığım kadarıyla.Tam teşhisi koyamadım ama bana iç parazit yada ph değerlerinin devamlı oynaması olabilir. [/QUOTE]
legend hocam iç parazit bu hayvanlarda karın şişmesi dışkdıda değişiklik olarak görülmüyormu? Bunlarda iç parazit vardı hatta daha öncede aynı hastalıktan 2 yetişkin discusumu kaybettim ve flagyl tedavisini buldum forumdan en son kurtulan erişkin balığım da aynı hastalığa yakalanmıştı ve suya batamıyordu, sırt üstü yüzüyordu karnıda şişmişti ve flagy tedavisi uyguladığımda aynı gece hayvan düzelmişti. Suyun devamlı değişmesi zaten discusa gerekli olan birşey diye biliyorum yanlışmı biliyorum ? belli miktarda su değişimi balıkların suyun içersinden alacakları mineralleri sağlıyor diye biliyorum. Yanlışmı biliyormuşum? Aglama


[QUOTE=discusmania]Gökhan bey akvaryumunuz discus için uygun, emekte veriyorsunuz başarılı olmamanız için neden yok, size tek tavsiyede bulunayım , sağlıklı discus bakımı için sağlıklı discus almanız gerekir  ,tubifex veriyorsanız bundan böyle vermeyin derim.[/QUOTE]

Sağol dostum balıklarım gayet sağlıklılar akvaryumcu arkadaşım sağolsun günlerce izleme takip etme şansım oluyor balıkları hatta arkadaşımda bu duruma şaşırmış durumda okadar gelip su ölçümü yapıyor çocuk herşey normal ama ölümlerin önüne geçemiyorum bir türlü.
tubifex nedir yemmi? ilaçmı hiç kullanmadım adını bile ilk defa sizden duyuyorum ama karalisteme aldım teşekkür ederim.
NILYA2008-10-13 08:59:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir