discus bilgi


yasin75Çevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2006
İl: Ankara
Mesaj: 19
yasin75Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2007 09:07
Tüm deneyimli arkadaşlarımızdan bilgilerini rica ediyorum.Daha önce defalarca konuşulmuştur ama hep farklı bilgilere ulaştım forumda.Birde ben sormak istiyorum.150*70*50 ölçülerinde aksan mobilyalı akvaryum eheim 2026 dış filtre gerekli iç malzemeleri dolu hava motoru  200 watt ısıtıcı bu birinci akvaryumum ben bunu bitkili ve beyaz quartz kum kullanarak fazla dekor olmadan belki bir mango kökü olabilir kurmak istiyorum.Balıkları 6-7 cm alıp kendim büyütmek istiyorum bu istediklerim bu şekilde olurmu.Yavru discusa  kum olmaz deniyor ama bu seyir amaçlı bir akvaryum olacağı için çıplakta hiçbirşeye benzemiyor.sizin bir tavsiyeniz olurmu.Beyaz kum estetik olarak güzel ama discusta ph ta bir sıkıntı yaratırmı musluk suyu kullanmak istiyorum oturduğum yerde ph 7 civarı bir sıkıntı olurmu.revers ozmos denen alet nedir onu bir türlü anlayamadım.almak gerekirmi.Akvaryum tecrübem var şuanda diğer akvaryumumda tropheus bemba koloni başka akvaryumda melek besliyorum ama artık discus diyorum.Sizden bilgilerinizi rica ediyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oceanÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 153
oceanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2007 09:52
Bence discus forumlarını güzelce okuyun böylece kafanıza takılanlara net cevaplar bulabilirsiniz. Elinizdekilerle rahatca discus akvaryumu kurabilirsiniz. Ama tabi ki düzenli dip çekimi ve akvaryum temizliği yapmak koşuluyla.  Üretime geçmeden ozmos sistemine gerek yok. Çeşme suyunu dinlendirip kullanabilirsiniz.Size kolay gelsin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2007 10:07
Filitrasyonunuz bu hacimdeki bir tank için yetersiz. 200w ısıtıcıda 500Lt bir akvaryum için yetersiz. Kuartz kum doyma noktaya ulaşana kadar suyu sertleştirir. Aquaclay kum, kuartz kuma göre daha estetik ve bu balığın doğasına daha uygun bir kum. İlerde bitki eklerseniz bunun içinde ideal olur. Ro (reverse osmoz) Basitce suyu distile etmeye yarar, bir nevi saflaştırma işi. Bende sizin gibi Diskusa yeni geçme aşamasındayım. Sizede başarılar diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir