Discus balıklarım neden ölüyor?


nopanichÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2014
İl: Sakarya
Mesaj: 3
nopanichÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2015 03:28
Eşimin balıklara olan tutkusundan dolayı bende bir balık sever oldum. Eşim Japon balığı bakıyor ben ise dicus bakıyorum. Yaklaşık olarak bu merakım 7 ay önce başladı ama sürekli balıklarımın ölmesinden dolayı muzdarip olmuş durumdayım. İkinci bir akvaryum almak istemediğimizden dolayı discus balıkları Japon balıkları ile aynı akvaryumda bakıyorum sizce sorun bundan mı kaynaklanıyor. http://www.bilgitimi.com/discus-baligi-nasil-yetistirilir.html bu sayfada yer alan neredeyse her şeye dikkat ettim ama 7 ay içerisinde toplamda 37 adet balığım öldü. Akvaryumumun boyutu 1,60x60x60 balıklara gezecek yerince de yer var. Ayrıca balıklarımı üretmekte istiyorum. Bana nerede hata yaptığım konusunda bilgi verirseniz gerçekten çok memnun olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2015 11:22
Bildiğim kadarıyla japon balıkları havuz üretimiyle çoğaltılıyor sazansı oldukları için birçok parazitle uyumlu şekilde yaşayıp sağlıklı gözükebiliyorlar. Diskuslar ise üretimden büyümeye kadar arıtma cihazlarından alınmış steril sularda besleniyorlar. Japon balığıyla diskus karşılaşınca kaybeden tarafın diskus olmasına şaşırmamak lazım. Ama öncesinde problem nedir tahmin etmek zor. 37 aded az değil , bu balıkların hepsi aynı akvaryumdamı öldüler,balıkları yerli üretimmi ithal olarakmı aldınız, ilk ölen balıklardan sonra akvaryum ve ekipman sterilizasyonu yaptınızmı,ölen balıkların tamamında aynı belirtilermi vardı,aldığınız balıkları ölmeden önce adapte edip stressiz şekilde besleyebiliyormusunuz,yem kabul ediyorlarmı,renklerini sergiliyorlarmı vs vs sorulacak çok soru var. Sizin en ufak detaya kadar yazmanız gerekliki bir fikir sunabilelim.Hepsindende önemlisi bakım koşullarınızı tam olarak yazmanız gerekli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oruçreisÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 70
oruçreisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2015 16:07
muhtemel sebep uygun olmayan su koşulları ve balıklara akvaryuma adaptasyon imkanı vermeden koyarak şoka sokmanızdır. Japon balıkları soğuk suda bile yaşayabilirler ancak discus 
bu kadar tolöreli bir balık değil ve sıcak su sever. Her iki balığında yemlenme şekilleri farklıdır. Discusları akvaryuma koyma konusunda hiç acele etmemelisiniz. Discusları önce akvaryuma poşeti ile koyup her iki suyun sıcaklıklarını biraz eşitlemeye çalışın. Yarım saat ara ile poşete akvaryumdan aldığınız sudan biraz ekleyin. Poşet içindeki suyun çoğunluğu akvaryumdaki sudan oluştuğu zaman yavaşça discusları suya bırakın ama kovadan su döker gibi yapmayın, becerebilirseniz onların poşet içinden yüzerek çıkmalarını sağlayın. suyun sıcaklığı 28 - 29 derece civarında olmalı. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ervinpasaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 514
ervinpasaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2015 09:15
Discus ve Japon balığı tamamen farklı suların balıkları. En büyük yanlış bu zaten. Yaşam, su, beslenme şartları farklı türleri aynı akvaryuma koyarsanız narin olan balıkların kayıpları kaçınılmaz olur. Burda asıl hata kayıp yaşanmasına ramen hala müdahale etmeyip 37 kayıp'a  ulaşana kadar beklemeniz olmuş. 

(Discus akvaryumu kuracaksanız, akvaryumdaki baş aktör discus olucak ve figuranlarda discusa uygun olanlardan oluşmalıdır!)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir