Dinimizi ne kadar biliyoruz?


YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 08:47
1. Besmele çekilmesi gereken her yerde iş,ev,yemek besmele çekilmelidir ki şeytanı kendimizden uzak tutalım.

2. Selam vermek son zamanlarda "SELAM", "MERHABA","GÜNAYDIN", hatta internet sitelerinde slm,mrb,a.s. şekillere dönüşmüştür. Bu tür sonradan oluşan terimlerden uzak olunulmalıdır. Çünkü Es Selam_ı Aleykum demek Allah'ın selamı üzerinize olsun. Ve Ale...ykum Selam , Aleyna Aleykum Selam şeklinde cevap verirseniz, Allah'ın selamı bizim üzerimize de olsun demektir.

3. Selam verirken ve alırkende hassasiyet olmalıdır; bu hassasiyet selam veren kişi selamı alacak kişiye selam vermelidir.Almıyorsa verdiği selamı kendi cevaplamalıdır. Selamı alan kişi ise ayak ayak üzerine atmış ise, gerilip yatıyor ise Es-Selam_ı Aleykum kelimesini duyar duymaz doğrulmalıdır ve selamı almalıdır.

4.Tuvalet,soyunma odaları, banyo gibi yerlerde selam verilmemelidir.Allah'ın adını bu türlerde kullanmayalım.

5.Tuvalette genellikle erkekler ayakta çiş yapmamalıdır.Dinimizce caiz değildir. Sadece namaz kılanlar için değildir bu aynı zamanda sağlık için de gereklidir. Ayakta çiş yapıldığı zaman, paçalarını sıvamamış ise elbisesine sidik bulaşır bu temizlik adaplarına,abdest bozmalarına yol açar.Ayakta yapıldığında sidik torbası tamamen boşalmaz ve hastalıklara yol açar. Çok fazla sıçramalar olduğundan tuvaletlerde çok fazla kirlenir,tuvalete girildiğinde bolca her tarafa su dökülmelidir.

6.Orucu tutarken kötü söz söylenmemelidir.Oruc tutanın yanında oruc tutmaya farz olan fakat oruç tutmayan kişiler yemek yememesi, su içememesi gerekir ki oruca ve oruçluya saygı duyulması esas olunmalıdır.

7.Şükürlerimizi eksik etmiyelim.Her ne durumda olursak olalım her zaman daha kötüsünün olacağını buna da şükür denilmesini tavsiye ederiz.

8.Ben yaptım,ben yarattım, yerine biz yaptık, biz oluşturduk kelimelerini kullanarak bencillikten çıkılmış olacaktır.Dinimiz bencilliğe karşıdır.

9.Yardım ederken yapılan yardımı dillendirmemek en iyisidir.Yüze vurmamak en iyisidir.Mümkün olduğunca Ali,Veli, Vb. kişi yemek düzenlemiştir,felan kişi bir miktar para yardımında bulunmuştur demek yerine ad vermeden Allah rızası için yapılmıştır demek daha uygundur ki yapılan yardımların sevabı kaçmasın.

Allah yardımlarınızı ,namazlarınız kabul, eksik bilgileriniz doğru, hastalarınıza sıhhat,sofralarınıza bereket versin. (YYILDIZ)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir