DİKKAT SAHTE YEM


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2007 10:46

Arkadaşlar selam.

Sizlerinde bildiği gibi piyasada sahte yemler dolaşıyor ve bu yemler hem gözümüzgibi baktığımız balıklarımıza hemde akvaryumun suyuna büyük ölçüde zarar veriyor.
 
Ben malawi gurubu besliyorum ve ağırlıklı olarak tetra bits yem kullanıyorum.
 
Az aldığımızda bu yem çok pahalıya geliyor ve bende kova alıp hobiye benim başlattığım bir kaç arkadaşımla paylaşmaya karar verdim.Sahtesinin piyasada gezdiğini bildiğim için güvenilir bir yerden almak istedim ve Ankara AKSOY Pasajında daha önceleride defalarca alışveriş yaptığım ve samimiyetine güvendiğim bir akvaryumcudan yemi istedim ve yemin gelmesini tam 10 gün bekledim.(Her nekadar büyük kazık yesemde o dükkandan ekmek yiyen insanlar olduğu için adını buraya yazmıyorum)
Defalarca orjinal olacak kapağını ben açmak istiyorum diye söyledim.Ve yemin kapağını plastik güvenliğini kırıp ben kendim açtım.Yemi aldım gittim ve hiç şüphelenmediğim için kontrol etme gereği duymadım.10 gün kadar hava alıp bayatlamasın diye kapağı hiç açmadım.Geçtiğimiz pazartesi yemi arkadaşlarla paylaştık.Ve iki günsonra arkadaşım beni üst kata çağırdı ve yaklaşık 5-6 litre yemi gözümün önünde klozete döktü.Utancımdan yerin dibine girdimEmbarrassed.Olmaz öyle şey diye elimde kalan yemlerden bir kutu aldım ve akvaryumcuya gittim durumu anlattım olmaz felen dediler ama yeme bakışlarından anladımki durum doğru.Hatta yan dükkandaki arkadaşları daha iyi anlıyormuş onu çağırdılar ve baktı oda evet buyem orjinal deyil dedi.AngryAngryAngryAngryAngryBende akvaryumcunun elini sıktım hayırlı işler deyip çıkıp gittim.Olan bizim 200 ytl ye oldu.
 
Arkadaşlar dertli olduğum için konuyu biraz uzattım kusura bakmayın, işin özü şuki akvaryumcu babanız dahi olsa kritik malzemeler alırken işi iyibilen birisiyle gidin veya başka biryerden orjinalini bulup karşılaştırıp alın.Bu işin de suyu çıkmış.
 
(NOT: BEN ÇOK UZUN YILLARDIR BU HOBİYLE UĞRAŞIYORUM ASLINDA DERDİM PARA FELAN DEYİL GÜVENECEK KİMSENEN KALMAMASI)CryCryCryCryCryCryCry
 
20-30 ytl için yaptıkları bu sahtekarlığa bence deymez.
 
Selamlar, sağlıklı balıklar. 
 
a.toprak2007-11-22 10:47:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vlknsertÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 289
vlknsertÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2007 11:08
Ali Bey; Başınıza gelen olaya çok üzüldüm. Keşke paranızı geri istese idiniz. Ben genellikle internette güvenilir sitelerden alışveriş yapıyorum. Daha böyle bir sorunla karşılmadım. Geçmiş olsun. Umarım bir daha böyle bir durum yaşamassınız.
iyi günler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lafayetteÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2952
lafayetteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2007 11:12
 Konu 3 sefer açılmış.Lütfen aşşağıda ki linkten devam edelim;
 
 
 
 Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir