Diatomid Kum İle 200 Lt Lepistes Tankı Harika Su


EsnafÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 07/04/2019
İl: Bursa
Mesaj: 725
EsnafÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2019 15:15
Merhaba değerli akvaristler

Geçen haftaki videomda çok tartışılan dış filtrede diatomid kedi kumu kullanımı ile alakalı kafalardaki soru işaretlerini aydınlatmak adına kendim nacizane bizzat deneyerek 200 litrede sıfırdan bir kurulum yaptım ve bu videomu yayınladım,telefonumun pikseli çok iyi olmadığından özür dilerim.

Bu ikinci videoda bugün ilk kez tanka canlı ekledim ve durumu gözlemlemek istedim. 11 adet 3- 4 aylık bir arkadaşımın güvenli tankından aldığım yerli lepistes ırkını akvaryuma saldım ve yine aynı tankdan evde yetiştirilen cüce leopar vatoz ekledim toplam nüfus 12 oldu.

Balıkları her ihtimale karşı önce mavi metilen eklediğim kendi tankımın suyunda 1 saat karantinaya aldım bunu her balık ekleyişimde yaparım ve tankıma dış parazitleri sokmama noktasında inanılmaz yararını gördüğümü paylaşmalıyım.

Balıklar tankın 10 gün boyunca devirdaim yaptırılarak oturmuş olan suyuna hemen adapte oldular ve videolarda görüleceği üzere hemen çiftleşme faaliyetlerine başladılar[:D] vatozumda tankın sümüksü iç yüzeyini iştahla emmeye başladı ve oldukça mutlu görünüyor maşallah diyelim.

Bu videoyu çekmemdeki amaç diatomid kedi kumunun dış filtrede kullanımıyla alakalı kafalardaki soru işaretlerini kendimde dahil olmak üzere gidermekti ve sonuç başarılı oldu diyebilirim sanırım[;)]

Tüm Türkiyenin Ramazan Bayramını kutlarım

Saygılarımla


[VID]https://youtu.be/-GbV2oKvNRA[/VID]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tusegeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 440
tusegeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2019 15:51
Güzel

Teşekkür Edenler: [T]214516,Esnaf[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir