deprem ve akvaryum


adlaraÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 19
adlaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2007 14:49

Selam arkadaşlar 192 lt lik tankı çok isteyerek ve çok severek kurdum. Fakat kafamı kurcalayan bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Adapazarı'nda yaşıyorum malum deprem bölgesi depremide kötü bir şekilde yaşamış biri olarak bu akvaryum şimdi beni çok korkutuyor. Belki kurmadan aklın nerdeydi diye soran olucak ama o heycan ile aklıma gelmedi açıkçası. Benim sizlerden ricam depremi yaşayan veya bu konuda bilgi sahibi oaln arkadaşlarımız var ise bana yardım etmeleri ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler. ..Saygılarımla.

tankımın boyutları
uzunluk:1m
en: 35 cm
yükseklik:57cm
cam kalınlığı :10mm
adlara2007-08-18 16:47:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_krmÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 571
mrt_krmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2007 16:49
Cam kalınlığı çok iyi. Hiç kimsenin bir garantisi yok, deprem Allah vergisi. Sizin almanız gereken önlem ise akvaryumunuzu duvara sabitlemek. Ben akvaryumu tutan alt tahtayı L şeklindeki çelikle duvara monteledim.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halonganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2194
halonganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2007 18:14
[QUOTE=YBN]

akvaryumu duvara sabitlemek ancak küçük çaplı sarsıntılarda işe yarar, fakat uzun süreli veya büyük güçteki sarsıntılarda (binanın dayanacağı çaptakilerde) akvaryumu bir yere sabitlemek, sabitlenen yerdeki titreşim gücünü de akvaryuma aktarmaya ve camları patlatmaya yarar. önemli olan titreşim gücünü absorbe etmek ise akvaryum ayaklarında amortisörler olmalıdır, böyle yapıldığında akvaryum patlamaz (görece) fakat çevreye bir miktar su saçılır. (sallanmadan kaynaklanan) amortisörler darbe etkisinin bir kısmını üzerlerinde harcayacaklardır. Fakat yinede garanti değildir. İmkanınız varsa amortisörden başka, akvaryum camını araba ön camlarında olduğu gibi dağılmayacak bir camdan yaptırıp, sadece alt ve ,üste değil, tüm cam birleşme noktalarını kapsayacak şekilde kuşak attırılabilir. Tabi bu işlemden sonra akvaryumun görselliği kalmayacaktır. En ucuz işlem amortisör ayaktır fakat bu sistemde de ağırlık dağılımı sorun çıkarır çünkü akvaryumda ağırlık her noktada eşit değildir. Fakat para bolsa ayarlı amortisör ayaklar da yapılabilir :D (ki bu seferde her amorisör sertliği farklı olacağından darbe anında esnemeler rijit olamayacaktır, buda tekrar camların patlaması anlamına gelebilir)

Yani vel-hasıl kelam, akvaryumun depremden koruma garantisi yoktur, kendinizi korumaya bakın.

[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir