Deniz Suyu...


herakliaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3956,1[/B] [B]4284,2[/B]
Kayıt: 20/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2208
herakliaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 22:22

Bilgilendirme için teşekkür ederiz ama sorularımın cevabını bulmuş değilim. Aldığınız suyun değerlerinde değişiklik olmayabilir, peki bu değişmeyen değerler nedir, hangi markanın test kitleriyle ölçümü yapılmıştır ve mercanların türleri nelerdir?

Tuzluluğu ayarlamak tek başına yeterli bir işlem değildir, mercanlar için eklediğiniz katkılar nedir? Madem deniz suyunda herşey mevcut birşeyler ekleme ihtiyacı neden? Tuzlu suda en düşük iletkenlikteki damacana suyun bile ro suya yaklaşmayan değerleri varken, çeşme suyu gibi iletkenliği yüksek, içerisinde yüksek oranda nitrat, fosfat gibi akvaryumda istenmeyen elementlerin bulunduğu ölçümlerle kesin olan bir suyla seyreltme yapmayı uygun bulmuyorum.

Son olarak ithalatçı, akvaryumcu yada hobici kim olduğu önemli değil, söylediklerini kanıtlayabiliyorsa sorun yok ama ben yaptım oldu, böyle duydum gibi paylaşımları faydalı bulmuyorum. Amacımız hobiyi geliştirmek, bunu yaparken alternatif yöntemler aranması gayet normal ve hobiciliğin güzel tarafı bu. Tek isteğimiz canlı ile uğraştığımız için mümkün olduğunca güvenilir kaynaklar sunmak. Balık, mercan yada omurgasız ne olduğunun önemi yok, yaşam şartları, istediği parametreler belli, kullandığımız su bu değerleri karşılıyorsa ve karşıladığı rakamsal verilerle ifade edilebiliyorsa neden olmasın.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir