Deniz akvaryumunda Hydra 30 iç filtre kullanımı


yesilllÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2013
İl: Konya
Mesaj: 102
yesilllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 18:28
Arkadaşlar merhaba. Aslında bu konu başlığı formda daha önce açıldı ama konunu içeriği tuzlu su ile alakalı değil. 
Daha önce duyanlar olmuştur Hydra 30 adında bir iç filtre var. Bu filtre tank içerisindeki nitrit ve nitratı en alt seviyelere çekiyor ve pH değerini yükselterek stabil hale getiriyor. Bu filtreyi kullanan arkadaşlarımda gördüm ve bu bahsedilen görevleri gerçekleştirdiğini ölçümlerle öğrendim.
Geçenlerde bu filtreyi satın almak için bir akvaryumcuya gittiğimde bu filtreyi tuzlu su tankında kullandığını gördüm ve ps ye gerek duymadıklarını sadece bu filtre ile hiç bir sorun yaşamadıklarını belirtti. (dış filtre ayrıca mevcut) Tank yaklaşık 100 lt lik ve içierisinde 4 adet balık ve 1 adet anemon vardı. Tabi bu canlılar akvaryumcuda ne kadar süredir duruyor ve daha ne kadar durur bunu bilmiyorum. Sonuçta bu işin ticaretini onlar yapıyorlar ve canlılar ellerinde uzun süreler de kalmıyor.
Benim sorum şu bu cihaz gerçekten bu özellikleri ile ps yerine geçebilir mi? Eğer geçecek olursa benim için tuzlu suya geçmemdeki engellerden biri olan sump ve ps kullanımı ortadan kalkmış olacak ve yeni tank kurulumu aşamasında olduğum şu günlerde yeni bir yol çizeceğim.
Şimdiden tecrübe ve bilgisini paylaşan herkeze teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GETz READYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 1371
GETz READYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 09:32
Filtre ve ps lerin çalışma prensiplerine bakarsak ikisinin birbirinden çok farklı şekilde çalıştıklarını görürüz.Bir nebze de olsa ortak bir yanları var o da mekanik temizlik.Ancak bir ps nin topladığı atık boyutunu herhangi bir filtre ile aynı şekilde toplamak mümkün değildir.Birde şu olay var deniz akvaryumu kurmak isteyip tek derdiniz ps ise zaten bu işe bence hiç girişmeyin.Kendinize de boşu boşuna masraf çıkartmayın.Bir deniz akvaryumunun temel ihtiyaçları karşılanmadan o işe girişilirse sonuç muhakkak hüsran olacaktır. Akvaryumcu zaten dış filtre ve iç filtreyi bir arada kullanarak bir ilke imza atmış :).Mutlaka şimdi birileri çıkıp bu yazı üzerine şunu söyliyecekler'' vay efendim falanca yurtdışı forumunda gördüm adam ps siz kurulum yapmış,yada dış filtre kullanıyor mercanları ağaç gibi vs''size tavsiyem en temel kuralları baz alarak ve uygulayarak bu işe başlayın ilerşide sistemin detaylarını ve işleyişini çözdüğünüzde kendi sisteminizi kurup işletebilirsiniz.GETz READY2013-05-16 09:36:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yesilllÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2013
İl: Konya
Mesaj: 102
yesilllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 09:45
[QUOTE=GETz READY]Filtre ve ps lerin çalışma prensiplerine bakarsak ikisinin birbirinden çok farklı şekilde çalıştıklarını görürüz.Bir nebze de olsa ortak bir yanları var o da mekanik temizlik.Ancak bir ps nin topladığı atık boyutunu herhangi bir filtre ile aynı şekilde toplamak mümkün değildir.Birde şu olay var deniz akvaryumu kurmak isteyip tek derdiniz ps ise zaten bu işe bence hiç girişmeyin.Kendinize de boşu boşuna masraf çıkartmayın.Bir deniz akvaryumunun temel ihtiyaçları karşılanmadan o işe girişilirse sonuç muhakkak hüsran olacaktır. Akvaryumcu zaten dış filtre ve iç filtreyi bir arada kullanarak bir ilke imza atmış :).Mutlaka şimdi birileri çıkıp bu yazı üzerine şunu söyliyecekler'' vay efendim falanca yurtdışı forumunda gördüm adam ps siz kurulum yapmış,yada dış filtre kullanıyor mercanları ağaç gibi vs''size tavsiyem en temel kuralları baz alarak ve uygulayarak bu işe başlayın ilerşide sistemin detaylarını ve işleyişini çözdüğünüzde kendi sisteminizi kurup işletebilirsiniz.[/QUOTE]
Aslında çok haklısınız. Tam anlamıyla oturmuş bir yöntem var ve bu yöntemi basite indirgeyerek yenilemeye çalışmak uygun olmuyor. Amerikayı yaniden keşfetmeye benziyor :)
Arkadaşlarımda deniz akvaryumu kurulu olan var. Gördüğüm zaman içim gitmiyor değil ama o tankın altındaki sistemi sonra sesi duydukça biraz geri duruyorum. Benim niyetim böyle bir tankı bu sistemleri aza indirerek yapabilirsem kurmaktı ama bu sadece masraftan ve hüsrandan öteye gitmeyecek anlaşılan...
Ne zaman ev sahibi olup büyük bir eve taşındım o zaman başlamak daha uygun gibi görünüyor... Alakanız için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GETz READYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 1371
GETz READYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 12:31
Sanırım yanlış anladınız.Forumda başlangıç için en uygun maliyetli deniz akvaryumu kurulumu adı altında bir yazım var incelerseniz çok küçük maliyetlerle basit,güzel bir tank kurulumu yapabilirsiniz.Ve en önemli ayrıntı bahsi geçen yazıdaki tankta sump yok.Deniz akvaryumları tanıtımı bölümünde ise 135 litre resif adı ile olan tankımda da sump yoktu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yesilllÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2013
İl: Konya
Mesaj: 102
yesilllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 18:20
Kesinlikle bir yanlış anlama yok... Ben biraz ifade edemedim galiba. Konularınızı okudum ve gerçekten başarılı açıklamalarınız olmuş. Amacım sadece bu hobiyi daha doğru ve canlılara eziyet etmeden yapabilmek. Öyle tanklar gördüm ki bırakın balığı taş atsanız yaşamaz. Bende böyle bir tank sahibi olmak istemem. Bazen öyle hatalar yapabiliyorsunuz ki canlı belki bu hatayı karşılayarak yaşamaya devam ediyor ama canıda yanıyor ve sizde bunu bilmiyorsunuz. Benim amacımda bu. Cebimi düşünmeliyim elbet ama hem cebi düşünüp hemde zevk alacağım derken başka bir canlıya da eziyet etmek uygun olmaz bana göre. Bu nedenle hem cebi hemde ortamı ayarladıktan sonra bu işe başlamak daha uygun görünüyor. 
Sonuçta bu formda bu gibi hatalardan uzak durmak ve doğruyu paylaşmak için bulunuyorum. En azından ben öyleyim ve benim gibi birçok kişinin de olduğunu biliyorum.
Bu sıralar tatlı su tankımda revizyon yapıyorum ve bu işe odaklandım. Elimden geldiğince herşeyi uygun olarak yapmaya çalışıyorum. Bu kurulumda da tamamen bu form ağırlıklı olmak üzere nette yaptığım araştırmalar büyük rol oynuyor.Bu aşamayı tamamladığım zaman daha mutlu olacağım ve birgün kesinlikle layıkı ile bir tuzlu su tankı yapacağım. Bunda da yine siz ve sizin gibi bilgiyi paylaşan insanların yardımını kullanacağım.
Tekrar teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir