Demasoni ile yeniden.


destroyerÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 1269
destroyerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2015 04:01
Arkadaşlar merhaba.
   Yaklaşık 9 yıldır hobiyle ugrasıyorum . Daha önce yunus sarı prenses mavi prenses beslemiştim. Son olarak demasoniye karar verdim. 7 aylık yavrulardan aldım. 
- Öncelikle akvaryum şartlarımdan bahsedeyim. 85 cm uzunluğunda 140 lt hacme sahip bir akvaryumum var. Tabanda 0 numara silis kum serili dekor olarak gnays kayalar ve testi kullandım kayalık ve mağaralı bir ortam oluşturmaya çalıştım. Filtreleme olarak dış filtre kullanıyorum. (lifetech 835) Sıcaklık 25 derece. Bunun dışında hava motoru vs başka bir ekipman kullanmıyorum.

- Balıklara gelince ; 140 lt akvaryumda an itibariyle tek tür demasoni besliyorum ve tek tür olarak da devam etmeyi düşünüyorum. Bir hobici arkadaştan 7 aylık 25 adet demasoni aldım fakat aynı batın olmalarına rağmen kimisi 5 cm civarında (enbüyük) 2 3 tane de 2cm de kalmış balıklar var. Aynı batında bu kadar boy farkının olması kafamı karıştırdı. Acaba yanık mı kalmışlar diye düşünmüyor değilim.
Forumda yaklaşık 1 saattir demasoni ile ilgili makaleleri forumları epeyce okudum ama yine de sormak istediklerim var. 

         
1) Balıklardan bazılarının 7 ayda 2-3 cm boya kadar gelişebilmeleri bana anormal geliyor. Balıklar 7 ay boyunca 1 metrede 150 ye yanık balık içinde gelişmeye çalışmışlar acaba yanık mı kaldılar ? Yanık kaldılarsa yeni akvaryum şartlarında toparlama olabilir mi ? 
2) Yemleme konusunda elimde şu anda  Sera Flora ve Tetra Provegetable Algea yemlerim var. Bunun yanında tetra discus var. Kendimce bir yemleme düzeni kurdum size de doğru yanlış danışmak isterim.
 Her gün sabah sera flora   
 Her gün akşam tetra algea  Haftanın 5 günü bu şekilde.
6. Gün tetra discus tek öğün
7. Gün tek öğün tetra algea    ( bu yemleme ile düzeni sağlarken aynı zamanda protein verdiğim gün bağırsaklara aşırı yüklenmeyi engellemeyi protein diyetinin ertesi gününde de bağırsaklara biraz zaman tanımak için tek öğün vermeyi düşündüm )  
3) Kayalar ve testilerle bol saklanma alanı oluşturdum fakat akvaryuma henüz adapte olamadılar sürekli bir kaçış hali içindeler. Bunun geçiçi bir durum olduğunu umuyorum fakat kalıcı olursa salousi ekleyeyim mi  ?
4) Balıkları topluca alma nedenim içlerinden kendime güzel bir koloni oluşturmak. Şimdi takip edip dişi erkek belli oldukça bir düzen kuracagım. Sizce dişi erkek oranım ne olmalı ? 

Bunlar dışında eksik gördüğünüz bir nokta da varsa yazarsanız sevinirim. Herkese iyi hobiler.  Demasoniler kesinlikle harika balıklar.. 


40 gösterime rağmen cevap gelmemiş. Yok mu demasoni besleyen başka hobici arkadaş yahu  ? Yoksa uzun uzun yazdım diye okumaya mı erindi insanlar ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BiologistÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 122
BiologistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2015 12:17
7 yıl önce kısa süre bakmıştım demasoni, 
1) Belki küçük balıklar 7 aylık değildir sonradan eklenmiştir tanka, belki yem yiyememişlerdir, 1 ay kadar gelişmelerini takip ederseniz anlayabilirsiniz.
2)Yemleme yönteminizde sıkıntı yok, fakat ben otçul beslenen balıklara etçil hazırlanan yem verme taraftarı değilim (ticari amaçlı yavru verimi artıyor etçil yem verince), zaten otçul denilen yemlerin içinde hayvansal proteinler var.
3)Demasoniler çok çabuk strese giren balıklar, uygun gördüğünüz bir tür(agresif olmayan) eklerseniz daha az strese girerler, ama tek tür besleyipte stressiz bakabilenler de var.
4) 5-6 dişi 1 erkek( 10-12 dişi 2 erkek şeklinde ayarlarsanız daha iyi)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

destroyerÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 1269
destroyerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2015 01:14
Halil Bey çok teşekkür ederim. Balıklar aynı zamanda alınmış yavrular ama farklı anaçlara ait olabilirler.
Ben bitkisel yemlerin içindeki protein içeriğinden habersizdim. Bu konuda tekrar araştırma yapıp yemleme yöntemimi düzenleyeceğim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir