Dekorasyon önerileriniz neler?


eminnÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2006
İl: Isparta
Mesaj: 37
eminnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2008 14:53

Arkadaşlar, bitkili canlı doğuran akvaryumumda oluşan bi hastalık yüzünden neredeyse bütün balıklarımı kaybettim. Hal böyle olunca bi arkadaştan emanet akvaryum aldım kalan balıklarla bitkileri o akvaryuma koydum ve akvaryumu ve bütün parçalarını güzelce temizledikten sonra tekrar kuruyorum. Ama dekorasyon konusunda kafam biraz karışık. Şimdi elimde akvaryum boyutuna göre orta boy sayılacak mangrow kökü var. Bitki olarakta 5-6 kök cryptocoryne balansae (tam adını bilmiyorum yanlış olabilir) , 1 kök anibuas ve sayısız kök saz var. Nasıl bir dekorasyon yapabilirim? Akvaryum ebatım boy 75 en 30 yükseklik 40.

Akvaryumun eski  hali;
 
Boş hali;
 
Mangrow;
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2419
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2008 16:34
 Emin bey kurulumu sıfırdan yapacağınız için bitkili tanklarda standart kural olarak kabul edilen kısadan uzuna dizilimini yerleştirin önce. Mesela taban bitkileri alın (Sagiratta Subulata, Parvula vs..) bunları düzgün bir şekilde ekin ve bir miktar kök salıp gelişmelerini bekleyin (co2, gübre ve ışıklandırma sistemine hiç girmiyorum bunlar zaten şart şeyler) Taban bitkileriniz gelişmeye başladığında orta ve arka kısım bitkilerine geçin. Ama hapsini sırayla yapın ki sistem otursun. Çünkü uzun boylu bir bitkinin erken ekilmesi kısa boylu bitkilerin ışık almasını engelleyip gelişmesini durduracaktır. Kökü de zevkinize uygun bir yere yerleştirip etrafını bitkiyle çevirebilirsiniz yada üstüne jaqa moss veya riccia gibi bitkiler ekebilirsiniz. Bu durumda bitki sayınızıda arttırmak gerekecek. Bulunduğunuz yerde bitki bulma probleminiz varsa internet üzerinden satış yapan siteler mevcut buralardan edinebilirsiniz. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eminnÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2006
İl: Isparta
Mesaj: 37
eminnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2008 19:29
Barış Bey, önerileriniz için teşekkür ederim. Ben de sizin yazdığınız gibi düşündüm ama dediğiniz gibi burada saz bile bulamıyorum. İnternetten gelen bitkilerde kargoyla falan baya pahalıya mal oluyor( bitki 5 ylt olsa bile kargoyla 10 oluyor). Zaten yarın bitkileri yerleştirip balıkları ana tanka almam lazım bu strese daha fazla dayanacaklarını sanmıyorum. Küçük sayılacak boş bir akvaryumdalar. Sağ ve sol köşelere kriptoları arka tarafada sazları dikmeyi planlıyorum. Kökü de ortaya koyacağım. Daha sonra bulduğum bitkileri eklemeye çalışacağım.
Bu arada co2 sistemim yok çok sıkıntı olur mu? Hava motorunu kısık saviyede çalıştırıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir