Değişiklik ile ilgili


ecarparÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
Mesaj: 45
ecarparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2008 01:06
Merhabalar forumu bol bol gezindim birçok yeni fikir edindim bunlar ile ilgili birkaç sorum olacak.
100 X 45 X 50 standart kapaklı normal akvaryumcudan alınmış bir akvaryumum var ve içindede discuslarım güzel güzel yaşamaktalar ancak arka fon olayını görünce bende yapayım dedim ve buradaki bilir kişilere sormak istedim elimdeki akvaryuma arka fon yapmam nekadar doğrudur balıklarım yer daralacağı için soruyorum bunu rahat ederlermi ? yoksa akvaryumu büyütmelimiyim içinde şu an 8 adet discus var ve gayet güzel yaşıyorlar herhangib ir sorun görünmüyor. Olan sadece benim görsel olarak biraz daha iyisini istemem.
Birde kendim akvaryum yapmaya kalkışırsam bu akvaryumda bolcada bitki var dip kısmı botanik akvaryum olarak düzenlendi toprak vs karbon malzemelerimde var ve çalışıyorlar  7 adet gün ışığı fülorasan lambada var üzerinde yani aynı zamanda botanik akvaryum fazla bitkim yok ama parayı discuslara verince bitki fazlaca alamadım bu düzenek ile akvaryumcunun tavsiyesi yüksekliğin 60 cm i geçmemesi aksi durumda ışık kırılıyor ve bitkiler için yeterli olamıyormuş.
Bu durum için bilgilerinizde benimle paylaşırsanız sevinirim.
birde elimdeki balık miktarına göre akvaryum küçükmüdür ? değilse gidip daha büyüğünü ucuza nasıl edinirim varmıdır bu işi cılkı çıkmamış bir fiyata yapacak birirleri?

en son akvaryumcudan 150 x 80 x60 cm lik bir akvaryum için sump sistemli 1600 ytl fiyat aldım ve korktum. bu fiyat normal gelmedi bana sump un kendisi zaten plastikten yapılıyor ..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MilesDavisÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 806
MilesDavisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2008 01:38
Merhabalar yapmak istediğiniz arka fon derz dolgusu sanırım suyu sertleştirme gibi bir dezavantajı var tabi bu sizin discus larınız için geçerli ancak suyun değerlerini koruyabiliyorsanız bir problem olmaz tabi dediğiniz gibi arka fon hacimden çalacaktır bitkili bir discus tankı için benim tavsiyem arka cama siyah fon ve ya film kullanmanız bence daha güzel bir derinlik hissi verecektir. Akvaryumcunuzun dediği gibi yükseklik bitkilerinizin yeterli ışığı almasını engelleyebilir bencede 50-55 cm yükseklik ideal diğer büyük akvaryum için söylenen fiyat banada çok fazla gibi geldi bilemicem. Kolay gelsin sağlıklı balıklar MilesDavis2008-03-12 01:39:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir