Daha önce görmedigim bir hastalık..


norfuesjackÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2013
İl: Çankiri
Mesaj: 46
norfuesjackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 00:03
Fotoğraf:maalesef arkadaslar elimde foto yok 

Canlıdaki Belirtiler: Yüzgeçlerde tel tel bölünme var,renklerinde hafif matlaşma var ve aşırı bi agresiflik görüyorum. Fakat agresifliği çiftleşme dönemine bağlıyorum ben, çünkü her balığımın neredeyse bir eşi var. Sadece frontosalarımın eş oranı fazla aslında tam dişi sayısı belli değil?

Akvaryum Kapasitesi (litre):500 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 6 Frontoza 1E, dişi belirsiz. 2 yunus 1e1d . 2 beyaz prenses 1e1d. 2yaşayan kaya 1e1d. 1 sarı prenses dişi, (erkeği öldü) :( .1 severyum , 2 çöpçü , 2 vatoz , 1 yavru flowerhorn hastalıgın ilk belirtisi frontozalarımda gördüm.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 sıcaklık çankırıda ph ölçer bulunmadıgı için o değerlere ulaşamıyorum.

Filitrasyon:iç filtre resun 1500lt , dış filtre tetra 1200 ,

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: contra 25 damla

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 15 günde bir su değişimi , en son dişi beyaz prenses gelmişti kuyrugu yok denecek kadar azdı. balıga vurmuş dendi bana, ordan baska yerdede dişi beyaz prenses yoktu, almak zorunda oldugum için almıştım o balıktan şüphelenmiyor değilim ama bir hafta ayrı akvaryuma koydum balklarımda düzelme yoktu..


Not: Yaşayan kaya, Beyaz prenses , Çöpçü ; Arkadaslar bu balıklarım çok agresif beyaz prenses ve yaşayan kayam çifleşmek için ugrasıyor. Fakat yaşayan kayada bir sorun mu yoksa olagan birşeymi bilmiyorum. Rengi sapsarı oluyor dişiyi kovalarken sonra siyah benekleri tekrardan ortaya çıkıyor. Bu cumartesi akvaryumun içini komple boşaltıcam kumu felan yıkıcam kumda koymayı düşünmüyorum. Belki ondandır dib süpürgem yok sadece hortumla dib çekimi yapıyordum.

                           Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ViejaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2106
ViejaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 23:58
Akvaryumunuzun suyunu tamamen değiştirmek balıklarınız için oldukça riskli bir durum tavsiye etmiyorum. Akvaryumunuz da balık türleri oldukça karışık bir durumda buda balıklarınız için uygun bir ortam olmuyor. Çiftleşme zamanları balıklar renklerini değiştirebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Şenol SinoğluÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 356
Şenol SinoğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2013 14:55
Akvaryumunuz da 3-4 farklı habitat'ın balıkları bulunmakta.

Akvaryum 500 Litrede olsa Balık yükü Fazla/Bunun yanında Tetra 1200 o akvaryuma, o kadar kalabalığa yetmez.

Balık sayınız fazla dış filtreniz yetersiz kaldığından Nitrat akvaryumunuzda aşırı birikmekte. Buna karşılık haftada bir yapacağınız su değişimini 15 günde bir yapıyorsunuz.

Bu tarz Şov akvaryumlarında dişi balık pek kullanılmaz ki Erkeklerde üreme agresifliği yaşamasınlar. Fakat sizde bu süreçlerin tamamı balıklar için STRES sebebi

STRES te balıkların en büyük düşmanı :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

norfuesjackÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2013
İl: Çankiri
Mesaj: 46
norfuesjackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2013 23:03
Arkadaslar aslında balıklarımdan sadece frontosa kalması için ugrasıyorum , fakat elimdeki balıkları cıkarmak nereye kime nasıl verecem tam olarak bilmiyorum akvaryumcularda istemiyor cünkü onlardaki akvaryumlar full dolu oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir