Cumhuriyetimiz 87 Yaşında Görüşleriniz..


statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2010 17:29
Arkadaşlar siyasi olarak bakmak değil amacım , sizce Cumhuriyetimiz 87 yaşında iken ne durumdayız .. Biz gençler bizden daha gençler abilerimiz ileriye nasıl bakıyoruz mutlumuyuz geri de miyiz iyi bir sevideyemiyiz bunu herkes ne görüşte ise belirtmesini isterim .
Ben geçen hafta eurepean commmisionun brüksel de sempozyonundaydım , sempozyum sözde istatistik üzerineydi her ülkeden insanlar vardı . Almanya alanından katılan bayan 2 litre kola içip durdu konferans anında burnunu devamlı çekerek , fransadan katılan kişi devamlı uzun cümlelerle kurarak konferansı uyuttu brüksel - amsterdamdaki kafeler o kadar kötü koku içindeki domuz etinden duramıyorsunuz bile .. Ben ise her Türk insanının yapması gerektiği gibi İstatistik alanın daki sunumları o kadar hatalıydı ki onları yüzüne vurup durdum .. İstatistik bölümünde çok farklı testler vardır verilere uygulanmak için ama hiç birini uygulamamış birisi devamlı AB deki durumlar böyledir diyip hava atıyordu sunum yapıyordu tamamen hatalıydı, tabi biz üye olamadığımız için bizlerin sayılarına KAİDEYE bile almıyorlardı biz sadece gözlemci ülke olarak katıldık . Ben hem sempozyum istatistik alanında olduğu için hemde karşıdaki bayan istatistikçi olmadığı için bilgimi gösterip Türk insanının onlar kadar dolu insanlar olduğunu vurgulamaya çalıştm bir o kadar övünç duydum . O 3 gün amsterdama da brüksele de gittim hiç biri bizim İstanbulumuza hiç biri Siirtimize benzemiyor arkadaşlar hayatım boyunca hep yurt dışına çıkmak istemiştim rüyamdı adeta .. Aama bizler çok değerli insanlarız onlardan çok çok üstünüz .. Bir daha bana altın tepsiyle sunsalar gitmem.. Zaten o fırsat da gelmez bi daha :))
 
Ama ülkemiz kendi kendinin sonunu getiriyor onlara bağımlı hale geliyoruz zengin daha zenginleşiyor fakir iyice fakirleşiyor orta taban kalmıyor..Türban sorunu , Kürt sorunu  dini görüşler askeriye derken her gün başımız patlıyor resmen ..  bu beni 87.yılımızda çok ama çok üzüyor..Amsterdam da araba parkı alanından çok BİSİTLET parkları var 2 - 3 katlı siz nasıl bir kültür içinde olduklarını düşünün..
 
bjk062010-10-29 17:37:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2010 23:04

Bir tarih yazıldı 87 yıl önce.. Bugün de aynı tarih TÜRK gençleri tarafından devam ettirilecektir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir