Cüce vatozumun derisindeki soyulma


rescueÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2006
İl: Antalya
Mesaj: 237
rescueÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2007 23:35
Fotoğraf:Yok

Canlıdaki Belirtiler: üst derisinde kafanın hemen gerisinde yarım cm çapında soyulma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 250

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: brichardi,cüce vatoz,elma salyangozu,gambucia

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 7 ph 30 derece

Filitrasyon: dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: contra-lchthyo(1 damla) deep fix(5 damla) bunları 5 litre kapasiteli, 4litre su doldurup hava taşı koyduğum yoğurt kabında yaptım. balık içerisinde olup boyu 3 cm.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : dün akşam gelen brichardilerim var ancak bu soyulma yaklaşık 1 haftalık bir hadise. şimdi 2 vatozumdada benzerlerini gördüm soyulmanın ama daha küçük çapta onlarınki. benim aklıma yaptıklarımın dışında bişey gelmedi ve hastalığın ne olduğu konusunda bir fikrimde yok çünkü 2 hafta oldu cüce vaozlarımı alalı ve ilk kez beslediğimden hastalığının ne olabileceği konusunda fikrim yok. yardımlarınızı bekliyorum. hastalık ne olabilir ve ne yapabilirim?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CarmentalityÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2007
İl: Edirne
Mesaj: 185
CarmentalityÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2007 00:14
Aynı şeyleri bende yaşadım, sonrasında bir problem olmadı , Soyulmanın nedeni Sıcaklar..sadece deri atıyorlar, Suyun sıcaklığı normale dönünce toparlar merak etmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rescueÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2006
İl: Antalya
Mesaj: 237
rescueÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2007 00:18
Eminsiniz değil mi? O zaman ayırıp ilaç vermenin manası yok. Üstelik zararıda olabilir. Ancak yine de sormak istiyorum. Biraz önce incelediğimde kuyruğuna yakın olan kısımda da bir soyulma başlamış. Kafasının gerisinde oluşan soyulmayla aynı büyüklükte. Yani yukarıdan bakıldığında kafasının arkasına yakın sırt kısmında yarım cm lik bir soyulma, sonra normal deri, sonrada kuyruğa yakın kısımda yine yarım cm lik bir soyulma daha. Soyulmaların belli bir bölgede olmayıp değişik yerlerde olması söylediklerinizin mantıklı olduğu fikrini uyandırdı ancak yine de emin olmak istiyorum.rescue2007-09-08 00:35:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir