cüce vatozumu nasıl kurtarırım
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2013 23:45
ya doslar ben bu sitede bu işte çok çok yeniyim hatta amötörün amatörü :) 40 litrelik bir tankım var zemin siyah kum cam kırıgı gibi rixon 300 penbe lanba bir iki bitki sıvı gübreleme yapıyorum 2 tane kiraz karides 3 plati balığım var ama asıl sorum şimdi geliyor cüce vatoz aldım tanka koydu hiçbir kurala uygun olarak deyil tabiki direk attım gibi bişey saat 4 gibi falandı akşam saat 10 gibi geldi bir bakam dedim ama cüce vatozda gariplik vardı hava taşına yapışıyordu ve üstü beyaz beyaz benekliydi hatta yazık vatozumun ağzının içinde bile vardı bende hemen internete sarıldım bakındım işigı kapa ısıyı arttır diyolardı bende yaptım 1 gün bekledim hala aynıydı baktım olmıcak ilaç aldım mikofish suspansiyon 40 litreye 10ml boca ettim şuan tank sapsarı :( bitkiler soluk platiler oyunmu oynuyor çokmu hareketli anlamadın karidesler desen allahlık ali bey kendi halnde vatot hala taşa yapışık :)kaç gün sonra kendini göstericek bu ilaç ve ben hergün suyu yüzde 40 oranında boşaltıp tekrar ilaçmı kullanım ne yapiyim bilemedim yardımcı olabilirsiniz yani anlıcanız hobi gibi başladı merak saldım öldürmeden kurtarmak istiyorum balıkları ki akvaryumu ve bitkileride ??
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 08:21
Öncelikle geçmiş olsun.Bu tür durumlarda akvaryuma ilaç kullanmayın.Balığı akvaryumdan çıkarıp varsa karantina tankına yoksa bir kovaya koyup orada tedavi ediniz.Kullandığınız ilaç suda oksijeni azaltıp bitkilere zarar verecektir. Mifrafish kullanımında filtreler kapalı olur, sadece havalandırma yapılır hava motorunuz yoksa iç fitrenin süngerini çıkarabilirsiniz. İlaç üzerinde gerekli açıklamalar mevcuttur harfiyen uyarsanız 1,1.5 hafta içerisinde hastalığı atlatabilirsiniz. Su ısınız 25° altına düşmemelidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 10:17
İlaca gerek yoktu cüce vatozlar hava taşına yahut iç filtrenin akıntısına burnunu dayadığında tepki olarak dış sırt yapılarını vücudunun çeşitli yerlerini çizgi çizgi beyazlatırlar sanırsınki mantar küf gibi oysa değildir. Bunu birşeye bir balığa kızdığında başka vatozla kavga halinde, yahut sitres olduğundada yapar örneğin akvrayuma el sokup onu kovaladığınızda, sonra kendi rengini açar stresi geçtiğinde, hava taşının oradan ayrıldığında herşey normala dönecek. Balık şu anda stres halinde olduğu için kendi dışını bu hale sokuyor bir hastalık olacağını sanmıyorum. Mikofish türü ilaçlar bitkilere zarar verir sudaki erimiş oksijen seviyesini düşürür bir miktar karideslerede zararı olurmu bilemiyorum. Oksijen gereksinimi içni ve akıntı için bazen hava taşına yahut iç filtreni nakıntısının olduğu akıntılı yerlere burunlarını dayarlar. Suyunuzdaki havalandırmanız oksijen gereksinimi iyiyse bir sorun olmaz. İlacı inceltmek için isterseniz 1/3 oranında bir su çekimi yapıp yerine taze su koyup bekleyebilirsiniz.
mesutok 2013-10-03 10:18:41
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2013 19:30
teşekkür ederim cvp larınız için peki peki beyaz benek hastalığı platilere bulaşma süresi nedir ve bunu nasıl anlıcam bir gecede heryerini kaplamaz heralde dimi ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir