Cüce vatoz yetiştiriciliği ve L144 Longfinlerim :)Güncel foto 1.syf


ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 13:04

Özel sorulara genel cevap verebilmek adına, aynı zamanda bu türü besleyecek forum dostlarına faydalı olmak adına L144 Longfin tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Bu tür konusunda bilgi alışverişinde bulunduğum, Ankara’dan Ertan ve Güven beyler başta olmak üzere, kendisinden az da olsa bir şeyler öğrendiğim herkese, bunun yanı sıra balıkları aldığım İstanbul'dan Selçuk Çakmak dostumuza da teşekkürlerimi peşinen sunarım.

Balıklar bir süre önce,3 cm civarı boylarda iken alındılar. Zaman içerisinde büyüme fotoğrafları ekleyeceğim ve elimden geldiği kadar konuyu güncel tutmaya çalışacağım.

Fakat önce L serisi vatozlardaki özellikle L144 Longfin türünü besleyecek kişilerin önemle dikkat etmesi gereken detaylara/püf noktalara değinmek istiyorum. Unutmamak gerekir ki bilginin özü dipnotlarda saklıdır.

Bu bilgilerin bir kısmı tecrübeyle sabittir, bir kısmı da yukarıda ismini zikrettiğim veya zikretmeyi unuttuğum kişilerin bilgilerinden yoğrulmuştur. Aynı zamanda yoğun araştırmalarım neticesinde oluşturulmuştur.

 

L144 VE DİGER L SERİSİ VATOZ BESLEMENİN PÜF NOKTALARI

Vatozlarımıza, Tabanı geniş tanklar, tercihen 50-60 cm genişliğinde taban olması gerekmektedir. Bu ölçüler balıkların rahat hareket etmeleri açısından çok faydalıdır. Yüksekliği fazla abartmamakta fayda vardır zira aşırı yükseklik basıncı arttırmaktadır ki aşırı basınçta vatozlar için bir eksi(-) dir.
Sıcaklık:24-28 C aralarında olabilir, fakat tercih edilen ısı 25-26 C dir.

Yemleme: Yavru vatozlara ilk 4 aya kadar protein ağırlıklı(karides yemi,NLS Theree vb.) yemler verilebilmektedir. Sonrasında Spirulina ağırlıklı bitkisel yemlerle beslemenin büyük faydaları vardır. Önemli olan balıklarımızın beslenme diyetlerini iyi bilmemiz ve yem menümüzün zengin olmasıdır. Pul, tablet ve granür yemlerin yanı sıra taze sebze ve ev yapımı yemleri de unutmamak gerekir. Menüyü 2 çeşit yemle sınırlandırırsanız ve sürekli olarak granür yem kullanırsanız, balıkların bağırsaklarında düğümlenme olup balıkların hastalanması ve ölme ihtimalleri yüksektir.

Dip çekimi ve Su değişimini, Haftada bir kere yapmak gerekmektedir. Yeni doğan yavru varsa, su değişimlerini damlama şeklinde ve az miktarlarda yapmakta faydalar vardır. Vatoz balıkları yem ile birlikte birbirlerinin ve tanktaki diğer(mesela;Lepistes) canlıların dışkılarına da temas etmektedirler. Bu durumda dışkı artıklarından kaynaklı iç parazit riski artabilmektedir. Su değişimleri yaparak dipteki pislikleri çekmek hastalık riskini azaltmaktadır. Su değişimlerinde ve dip çekimlerindeki suyu azaltmak adına, tanka fazla yem atılmaması, dip çekimi yapılan hortum çapının küçük olması faydalı olacaktır.

Küçük boydaki vatozlarımızı ayrı bir tanka aktarmak kötü sonuçlar doğuracağı için tavsiye edilmemektedir! Çünkü küçük boydaki vatozlar su değişimlerine karşı oldukça hassastırlar ve kolayca hasta olabilmektedirler. En çok görülen hastalıkların başında ise beyaz benek gelmektedir.

Mangrow kökünün etkisi: Genellikle suyu yumuşatmak için kullanılmaktadır. Bunun yanında vatozlar bu kökleri çok sevmektedirler. Hatta köklerin içerisine yumurta döken vatozlar bile görülmektedir. Bundan dolayı vatozlarımızın köklere yuva yapmalarını istemiyorsak, girinti ve çıkıntısı az olan düz kökleri seçmek yerinde olacaktır.

Tanklara koyulan kum ve kayaların vatozlara faydalarının yanında üretim tanklarında kum tavsiye edilmemektedir. Çünkü vatozlar çok pislik bırakan canlılardır. Bunu da dikkate alarak iyi bir filtreleme şarttır.

Vatozlar Lepisteslerle gayet uyum içerisinde yaşamaktadır, hatta Lepisteslerin vatozlar üzerinde stres alıcı etki yaptığını bile okumuştum. Çiklet gibi sert mizaçlı balıklarla bakılmaları vatozlar açısından tehlikelidir çünkü bu gibi tanklarda vatozların kuyruklarının yenmesi ve ölüme sebebiyyet verecek darbeler alma riskleri vardır. Bu durum birazda tank hacmi, tank dekoru ve tanktaki canlı sayısıyla alakalı olduğundan dolayı konuyu çok fazla derinleştirmek istemiyorum.

Ben vatozlarımı sıfır(O) numara silis kumun bulunduğu tankımda Lepisteslerle beraber bakıyorum. Tankım üretim tankı olmamasına rağmen bazen keşke şu kumu koymasaydım diyorum, çünkü vatozlar gerçekten epeyi bir pislik bırakıyorlar.

Kullandığım yemler:
Artemia,Nls Theree A(+),Tetra provegetable,phlyy...JBL nova fect,nova tabs,nova pleco,spirulina...Sera spirulina tabs,Sera Flora...Tropical spirulina tabs,spirulina flakes,vitality color...Ev yapımı bitkisel yem(ıspanak,havuç,kırmızı biber,sarımsak,saf spirulina tozu,bezelye,kabak vb.) Detaylar forumda bol miktarda mevcuttur.Ev yapımı karides yem(karides,norveç somonu,sarımsak,cyclop eeze vb.) şeklindedir.
Aşağıda vatozlarımın resimleri bulunmaktadır.

Resimde görülen vatozlar yaklaşık olarak 4-7 cm boylardadırlar.Bu resimler zamanla güncellenecektir. Kaliteli video çeken bir makinam olmadığından dolayı video ekleme imkânım yoktur. Soru ve önerilerinizi buradan yazarsanız çok yerinde olacaktır. Çünkü sonuç itibariyle forumda bizden çok daha tecrübeli büyüklerimiz vardır. Aynı zamanda sizin sorduğunuz soruyu belki başkaları da soracaktır. Haliyle buradan alacağınız cevabın başkalarıiçinde cevap teşkil edeceğini unutmamak gerekir.

 

 

ibrahim hk2013-01-09 10:44:35

Beğenenler: [T]174108,drmsguler[/T][T]185061,yduman[/T][T]204523,Cengizhangny[/T][T]56664,bjk_fightclub[/T][T]166697,EnginHorlu[/T][T]99715,ahmet.yildiz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185061,yduman[/T][T]204523,Cengizhangny[/T][T]209291,Çılgın_Akvarist[/T][T]99715,ahmet.yildiz[/T]
+1: [T]204523,Cengizhangny[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AksaçlıÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 950
AksaçlıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 18:50
Merhaba, tüm vatoz üretenlerin korkulu rüyası,bu balığın hasta olduğunu anladığınızda %80 balığı kaybettiniz demektir.Asıl olan bu balığı uygun şartlarda beslemektir,en belirgin ve çok görülen ölümler:karın çökmesi,karın şişmesi,albinolarda kireç gibi beyazlama,su zehirlenmesine bağlı ölümler,birde anlam veremediğim ve adını koyamadığım ölüm şekli var balık filtrenin hava kabarcığı çıkan yerine ağız kısmı kabarcıklara gelecek şekilde yapışır sanki bütün havayı içine dolduracak gibi ben buna intihar diyorumbaşlıca ölüm nedenleri bunlar.Şimdi gelelim bunları nasıl engellerize.
Karın çökmesi:genelde 1-4 ay arası sık görülür zaten yavruların çoğu bu yüzden ölür,musluk suyundaki ağır metaller, protein eksikliği başlıca sebep.
Çaresi:Su düzenleyici kullanmak,balığa ihtiyacı olan proteini vermek.
Karın şişmesi:Keseli yavrularda kese bitmeden oluşur balık %100 ölür,diğerlerinde
 aşırı proteine bağlı kabızlıkla başlar yavaş yavaş balık şişer ve ölür,DROPSY ve BLOAT.
Çaresi:Akvaryumu sürekli temiz tutmak,büyük balıklara proteini az otçul yemleri fazla vermek salatalık kabak türü sebzeleri haftada 1-2 kez vermek.
Kireç gibi beyazlama:Buda genelde karın çökmesiyle birlikte başlar balık yavaş yavaş beyazlar zayıflar ve ölür.
Çaresi:Balığa ihtiyacı olan proteini vermek,düzenli su değişimi ,iyi filtrasyon,su düzenleyici kullanmak.
Su zehirlenmesi:Suda çok ağır koku,balıkların suyun en üst kısımlarında yapışması zemine inmemesi balıkların üzerinde sümükümsü bir tabaka.
Çaresi:düzenli su değişimi,iyi filtrasyon,aşırı ve kalitesiz yemleme yapmamak.
Arkadaşlar 6 senedir vatoz üreten bir hobici olarak bildiklerim ve yaptıklarım doğru veya yanlış bunlar,vatozda her üreticinin balıklarını alıştırdığı kendince doğru olan bir sistematiği var ve bu sistematiği uygular bu balıkların bana öğrettiği
VATOZ BESLİYORSAN HİÇ BİR ŞEYDE AŞIRIYA KAÇMIYACAKSIN(Yem,Su değişimi,bakımı ihmal etmek v.b.)Bunlarda benim 6 yıllık vatoz üretimimde vatozların bana öğrettikleri ve uyguledıklarım,Selam ve Saygılarımla.Bir arkadaşın konusuna yazdığım bilgilerdi,o konu havada kaalmış inşallah burada daha çok kişi okur bir balık kurtulsa ne mutlu ...
halil_382013-01-04 18:56:27

Beğenenler: [T]176374,umitkarakaya[/T][T]184864,relaxboy38[/T][T]192661,Nitrotoluen[/T][T]185061,yduman[/T][T]199063,Anka01[/T][T]201785,YusufFurkan[/T][T]156838,ozgurcee[/T][T]183875,mkokler[/T][T]202394,ErdiKaptan[/T][T]166697,EnginHorlu[/T][T]99715,ahmet.yildiz[/T][T]231847,hakanyildiz06[/T]
Teşekkür Edenler: [T]146756,Nihat ÇAMLIBEL[/T][T]184201,mezmay2207[/T][T]184864,relaxboy38[/T][T]192661,Nitrotoluen[/T][T]185061,yduman[/T][T]201785,YusufFurkan[/T][T]200941,GünayS[/T][T]156838,ozgurcee[/T][T]183875,mkokler[/T][T]166697,EnginHorlu[/T][T]99715,ahmet.yildiz[/T][T]221773,Thyme[/T]
+1: [T]183875,mkokler[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kutlutokdemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 434
kutlutokdemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2013 01:45
Merhabalar böyle güzel paylaşımlar, için teşekkürler bende bu ay içinde 70 l 144 lonfing kaybettim beyaz benek bulaştı sadece 2tane kurtarabildim. Saolsun Selçuk arkadaşım bu gün hediye verdi acıma teselli olmak için çok iyi mukemmel bir dost bunuda burda belirtmek isterim başımızdan ne geçerse geçsin burda paylaşmak gerek ki ayni hatalardan başka hobici arkadaşlarımızda zararlar görmesin ben gün aşımı su değişim yaptığım için beyaz benek den kaybettım. Benim şöyle bir sorum olcak aslında beyaz benek olmadan önce artemia verdim ve ölümler başladı ve ölen vatozlar artemia sarılı oluyor dıp cekımı yaptım yinede hergün ciddi ölümler oluyor artemia vermediğim halde en son 25 tane yide beyaz benek yüzünden kaybettim. Yeniden alıcam ama bu sefer damızlık altı alıcam ama aynı sorunlar yaşarmıyım yada nasıl yöntem uygulasam kı ayni sorunları yaşamıyım bu arada balıklarınız hayırlı olsun . Bol bol sağlıklı büyütmeler. Saygılarımla sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur AlkanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2012
İl: Antalya
Mesaj: 308
Onur AlkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2013 02:42
Oldukça yararlı bir paylaşım olmuş gerçekten çok teşekkür ederim. l144 türünü besleyen biri olarak konunun takipçisiyim ve  paylaşımlarının devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oner1968Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 119
oner1968Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2013 13:43
Merhabalar paylaştığınız bilgiler için teşekkürler. Bende L144 Kırmızı göz tül kuyruk besleyen birisi olarak bundan sonra bildiklerimi burada aktaracağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AksaçlıÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 950
AksaçlıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2013 18:28
Merhaba,bu konuyu hep sıcak tutmak gerektiğini düşünüyorum,Kutlu bey gibi bir çok hobici yavru kaybediyor bende o boyda yavru satıyorum ama karşı taraf bakımı pek bilmiyorsa riskli deyip vazgeçiriyorum,bu vatozlar için çok paylaşıma gerek olduğunu düşünüyorum 6-7-cm altı %92.5 risklidirselamlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 09:35

Cüce vatozlarla alakalı ayrıntılara değinebilmek,son zamanlarda popüler olan L144 Longfin türlerinden bahsedebilmek ve hali hazırda beslemekte olduğum canlıların gelişimlerini paylaşabilmek amacıyla konuyu açtığım için haliyle ilk etapta hastalıklardan fazla bahsederek bu türleri besleyecek kişileri korkutmak istememiştim.Bundan dolayı sadece beyaz benekten bahsetmiştim.Fakat Halil Beyin hastalıklara değinerek tecrübelerini aktarması konuyu epeyi bir güzelleştirdi.

Kutlu bey;Öncelikle geçmiş olsun.Beyaz benek gibi hastalıklar,maalesef kısa bir sürede tüm tankı sarabiliyor.Geçmiş zamanda benimde vatozlarım beyaz benek olmuştu ve birkaçtanesi dışında tamamını kaybetmiştimVatozlardaki hastalıklarda maalesef kayıplar çok fazla oluyor.Balıklarınıza verdiğiniz artemiadan ziyade,hastalığın balıklarınızı öldürdüğünü düşünüyorum.Tabii vatozlar tuza gelmezler,yani vatoz tanklarında tuz kullanılmaz!Vatozlarda artemia yı bende dahil birçok arkadaş kullanmaktadır.Artemia konusunda dikkat edilecek husus;artemiaların iyice durulanması(tuzdan arındırılması)ve kabuklarının ayıklanmasıdır. 
Aynı zamanda yine Halil Beyin dediği ve benimde konuda belirttiğim gibi küçük boylardaki vatozları satın almak veya doğdukları tanktan başka bir tanka aktarmak oldukça risklidir.Bu yol illa yapılacaksa tecrübeli kişilerin,tıpkı tropheus ve diğer balıkları suya alıştırmada kullandığı damlama tekniğiyle yapması yerinde olacaktır.İşin özü;ehil kişilerin yapmalarıdır.Örnek vermek gerekirse aynı satıcıdan alınan 3cm civarı boylardaki balıkları birisi kayıpsız büyütüyor ve damızlık hale getiriyor,bir diğeri %30-40 kayıp veriyor,bir diğeri ise tamamını kaybediyorBöyle durumlar sık sık görülmektedir.Burada bu üç kişide aynı yolla balıkları suya alıştırsalar bile tanklarının biyolojik dengesi(oturmuş tank) öne çıkmaktadır,tanktaki değerleri oturmamış kişiler ekseriyyetle canlı kaybını yaşamaktadır.Bundan dolayı özellikle vatoz beslemeyi düşünen kişilerin acele etmeyerek,tanklarındaki dengeleri tam olarak oturtmalarını tavsiye etmekteyim.
Vatozlardaki hastalıkların bir diğer sebenini;vatozlara verilen granür yemlerde görüyorum.Bırakın Tetra Diskus(Kaz ciğeri diye tabir edilen) gibi yemleri,ben vatozlara NLS Theree yemini bile çok az veriyorum.Granür yemden mümkün mertebe kaçınmak gerektiğini düşünüyorum.


Yaklaşık 3-4 sene evvel beslediğim ve hastalıktan(karın şişmesinden) dolayı kaybettiğim Albino Longfin cüce vatozum aşağıdadır.
ibrahim hk2013-01-07 15:52:14

Forumda ve forum dışındaki ilanlarda 1-2 cm boylarındaki cüce vatozların satışa çıkarıldığını görmekteyiz.Bu boydaki balıkların su değişimine gelebilme ihtimalleri çok düşüktür,haliyle alan kişinin balıkları yaşatma ihtimali düşüktür.
Cüce vatoz üreticileri veya bu işi profesyonel manada yapan hobiciler çok iyi bilirler ki 3-4 cm altındaki cüce vatozların satışı büyük risk teşkil etmektedir.Hele cüce vatozlar hakkında yeterli derecede malumatı olmayan birinin küçük boylardaki cüce vatozları edinmesi tam anlamıyla hüsranla sonuçlanabilir.Bu işin ehli olan kişiler genellikle 3-4 cm altında cüce vatoz satmazlar !
Önceden forumda 3 cm altı boylarda canlıların satışı  yasaklanmıştı!
Cüce vatoz alacak kişilerin balıkların boylarına hususi olarak dikkat etmelerini tavsiye ederim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AksaçlıÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 950
AksaçlıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 01:59
[QUOTE=kutlutokdemir]Merhabalar böyle güzel paylaşımlar, için teşekkürler bende bu ay içinde 70 l 144 lonfing kaybettim beyaz benek bulaştı sadece 2tane kurtarabildim. Saolsun Selçuk arkadaşım bu gün hediye verdi acıma teselli olmak için çok iyi mukemmel bir dost bunuda burda belirtmek isterim başımızdan ne geçerse geçsin burda paylaşmak gerek ki ayni hatalardan başka hobici arkadaşlarımızda zararlar görmesin ben gün aşımı su değişim yaptığım için beyaz benek den kaybettım. Benim şöyle bir sorum olcak aslında beyaz benek olmadan önce artemia verdim ve ölümler başladı ve ölen vatozlar artemia sarılı oluyor dıp cekımı yaptım yinede hergün ciddi ölümler oluyor artemia vermediğim halde en son 25 tane yide beyaz benek yüzünden kaybettim. Yeniden alıcam ama bu sefer damızlık altı alıcam ama aynı sorunlar yaşarmıyım yada nasıl yöntem uygulasam kı ayni sorunları yaşamıyım bu arada balıklarınız hayırlı olsun . Bol bol sağlıklı büyütmeler. Saygılarımla sağlıklı hobiler.[/QUOTE]Kutlu kardeşim şöyle yap istersen:senin akvaryumda bir sorun olduğu belli akvaryumu boşalt güzelce temizle balıkları kimden alıyosan 20 litre suda al pilli motor götür balıklar gelene kadar havayı kesme balıkları olduğu gibi suydök sonra günde %10 geçmeden dinlenmiş su ile tamamla beyaz benek ısı dalganlanmalarında olur,ortam sürekli 22 derece altına düşmüyor ise ısıtıcı kullanma 20- 26 derece arası vatoz için ideal ama sabit ısı olacak birde aldığın kişini yem listesini ve bakım metodunuda öğren umarım kayıpsız büyütürsün,selamlar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2013 10:43
Yeni resimler aşağıdadır.
Yorumlarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dosstsÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 26
dosstsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 03:54
Bendede 4 cm boylarında 3 adet   L144 albino longfin yavru var  2 tanesinin kuyruklarında 3-4 adet küçük beyaz noktacıklar var . Acaba  beyaz benekmi oldular ? Bu yavruların yanında 200 civarı siyah cüce vatoz yavrusu var ,  beyaz noktalar olan  L144 lerde ve siyah cüce yavrularında şimdilik bir sıkıntı gözlemlemedim  sağlıkları iyi gibi görünüyor. Sizce beyaz benekmidir ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 09:13
[QUOTE=dossts]Bendede 4 cm boylarında 3 adet   L144 albino longfin yavru var  2 tanesinin kuyruklarında 3-4 adet küçük beyaz noktacıklar var . Acaba  beyaz benekmi oldular ? Bu yavruların yanında 200 civarı siyah cüce vatoz yavrusu var ,  beyaz noktalar olan  L144 lerde ve siyah cüce yavrularında şimdilik bir sıkıntı gözlemlemedim  sağlıkları iyi gibi görünüyor. Sizce beyaz benekmidir ? [/QUOTE]
Balıklarınızın resmini çekerek,forumda hastalıklarla alakalı bölümde konu açarsanız,oradan çok daha iyi netice alınabilir.
Balıkları görmeden yapılan yorum ve tahminler varsayımdan öteye geçmeyecektir.
 
Ben hali hazırda konumda paylaştığım tanktaki siyah cüce vatozları çıkarttım,çünkü hem tanka aşırı yük getiriyorlar,hemde L144 lere rahat vermiyorlardı.Tabii sizin siyah cüceler küçük olduğundan dolayı ilk etapta sorun olmayabilir,fakat dikkat edin benim tank 300 litreydi,sizinkisi ise 200 litreymiş.200 litrelik bir tankta bulunan 200 ad.siyah cüce yavrusu biraz büyüdüklerinde tankınızdaki canlı yükünü aşırı derecede arttıracaklardır,hastalık riskinide aynı oranda hızlandırırlar.

Beğenenler: [T]106573,ariza_105[/T]
Teşekkür Edenler: [T]106573,ariza_105[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dosstsÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 26
dosstsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 12:48
Teşekkür ederim İbrahim bey . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uozgulÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2010
İl: Afyon
Mesaj: 274
uozgulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 12:49


Hayırlı olsun bunlarda benim tosuncuklar 1e3d damızlık L144 albino longfinler 100x50x30h tankta bekliyorlar şimdilik içinde bir tepe filitre bir pipo filitre bir mango kökü ve küp var ileride yeni bir başlıkta resimlerini paylaşacağım kısmetse amaan Maşallahlarınızı eksik etmeyin :D :D :D 
uozgul2013-02-25 12:54:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 14:45
[QUOTE=uozgul]

Hayırlı olsun bunlarda benim tosuncuklar 1e3d damızlık L144 albino longfinler 100x50x30h tankta bekliyorlar şimdilik içinde bir tepe filitre bir pipo filitre bir mango kökü ve küp var ileride yeni bir başlıkta resimlerini paylaşacağım kısmetse amaan Maşallahlarınızı eksik etmeyin :D :D :D 
[/QUOTE]
Balıklarınız Hayırlı olsun.Çok güzel görülüyorlar.
Uzun yıllar önce bu türü beslemiştim.Bu türden hatıra olarak aşağıdaki erkeğimin resmini saklıyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir