Cüce Vatoz yavruları toplu ölümleri


ErkanSÇevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 27
ErkanSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 15:43

        Merhaba,

        Yaklaşık 100 kadar cüce vatoz yavrularım mutlu mesut yaşarken aşağı yukarı 1.5 aylıkken toplu olarak ölmeye başladılar. %80 i kaybettim, diğerlerinin de yaşayacağını pek sanmıyorum. Ana tankın dışında yavru akvaryumunda dip yemiyle besleyerek bakıyordum. Aynı olay daha önce de başıma gelmişti. Daha önce içine attığım salatalığa bağlamıştım ama bu sefer böyle birşey de olmadı. Ölmeye yakın yavrular bilinçsizce ordan oraya yüzüyor sanki uyuşturucu almış gibi veya sinir sistemleri bozulmuş gibi. Resmen hobiden soğuyorum. Bu sorun bana özel mi genel cüce vatoz sorunu mudur? Çözüm var mıdır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yasin OktemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2009
İl: Malatya
Mesaj: 656
Yasin OktemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 16:10
Bu sadece size ozel bi durum degil genelde cuce vatozlarda olan bir durum. Cuce vatoz yavrulari asiri hassas su degisiminden tutun da isi degisimine kadar herseyde sikintiyi cabuk alirlar. Yemin suda fazla kalmasi bile etkilemiz olabilir. Genelde de 1,5 2 aylikken toplu olumler olur . Siz hobiden sogumayin her batim ayri bir tecrube olacaktir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cılgınÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 9
cılgınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 17:41
erkan bey en ufak bı degısıklıge bıle cok duyarlı ve hassas yavruşar ıcın kacınılmaz son eger yavruları dogugu sudan cıkartır baska suya koyarsanız ölurler anne bananın oldugu akv u sıneklık le ıkıye bolun yavrular serbest yuzuse gecınce sıneklıkle boldugunuz yere ayırın allaın ıznı ıle yek kayıp yasamazsınız
tecrube ıle sabıtlenmıs bı deneme


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir