Cüce Gurami - Karma Akvaryum - Pamuklaşma/Mantar?


brkenginolÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 80
brkenginolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2014 18:00
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Gurami (colisa lalia (cüce gurami)), 2 adet beslemkteyim, yeni aldım, birinin derisinde beyaz pamukumsu doku oldu. küçük yüzeyde ama balık sürekli bir köşede durmakta. yakınına yem atarsam yiyor fakat yüzgeçlerini çok hızlı çırpıyor. Arada gözlemlediğimde saklandığı köşeden çıktığında diğer Gurami onu kovalıyor ve bazende Fantom tetralar ve Siyah tetralar kuyruğunu ısırmaya çalışıyor.

Öncelikle balığı tabi ki kurtarmak isterim fakat olmadı diğerlerine de bulaşmasını istemem. Genel bilgi vermek gerekirse Akvaryumu kuralı 2 ayı geçti. bu zaman içinde renksiz diyebileceğim Kiraz Barblar, Amber Tetralar, Fantom Tetralar renklerini aldı ve güzelleşti. bitkilerde büyümeye başladı. Fakat bu Guramileri ekledikten 2-3 gün sonra biri bu şekilde hastalandı. Umarım akvaryumdan değil strestendir diye düşünüyorum. Bitkili olduğundan yakalamakta zorlanıyorum. Ortama 2 gündür balığın durduğu yer merkezli Mako Medic Antiseptic Solution (Prodac marka Antiseptik solusyon) damlatıyorum. Sıcaklığıda kademeli olarak 29a kadar çektim ama sıcaklık diğerlerine ve bitkilere zarar verir mi diye de korkuyorum. Balığı aslında gözden çıkardım da diyebilirim, diğerlerine zararı olmasın yeter...

Yardımlarınızı bekliyorum (Resimleri de en kısa zamanda ekliyeceğim...)

Akvaryum Kapasitesi (litre):100 L (Sera Flora ve artemia yumurtası (yavrulardan artan olarak elimde var idi - Rotifer marka) ile besliyorum, bir gün birinden bir gün diğerinden şeklinde ama Sera Flora ağırlıklı...)

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Pembe Zebra 5 (Danio), Tetra türleri (Amber 4, Black Skirt 8, Fantom 4 , Glowlight kırmızı kuyruk 6 ), Plati 3 , Lepistes 1, Moli 2, Rasbora 4, Kiraz Barb 5, Çöpçü 2, SAE 1, Çin Alg yiyici 2, Vatoz 1, 2 ADET GURAMİ (1i Hasta)

Bitkilerde bulunmakta, Limon, Çınar, Anubias, Eleoda, Paravula, Wilow moss, Marsilea Hirsuta gibi ve Mangrow Kökü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Su kontorlünü en son JBL'nin 6in1 kiti ile yaptım ve normaldi.

Filitrasyon: harici askı filtre (Haqos ExPRO 500), 10 gün önce aktif karbonu çıkardım (Bitkili diye), birde Dolphine 200 dahili filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : buharlaşma sonucu eksilen su miktarına istinaden 4 günde bir 8-10Lt su ekliyorum (Dinlendirilmiş su)


Biraz Detaylı oldu okuyup yardıma edecek olan arkadaşlara teşekkür ederim...


Kimseden de yorum yok mu 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

srvt63Çevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 20
srvt63Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2014 11:20
Değerli arkadaşım, Anladığım kadarıyla yeni aldığınız balık zaten hastaymış. Tetralar biraz hırçın balıklardır hasta balıklarlada daha fazla uğraşırlar. Benim size tavsiyem Sera nın COSTAPUR unu kullanmanızdır. Dış parazitlere, mantarlara çok iyi gelmektedir.Ayrıca dezenfektan olarakda kullanılır.Ayrıca çok ufakda olsa bir karantina akvaryumu kurmanız iyi olacaktır. saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2014 12:26
Hasta balığı ayırıp mantar ilacı uygulamalısınız. Isıyı yükseltmek bitkilerinize zararlı olabilir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir