Cikletlerimde Halsizlik Vekaşıntı Var Lutfen Acele


emre yaşarÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2020
İl: Adiyaman
Mesaj: 45
emre yaşarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2020 01:05
1 metre bombeli akvaryumda 10 damızlık altı portakal ciklet 8 tane (5cm) mpanga 13tane (4 santim) auratus var bugünlerde hepsinde bi halsizlik var ve ayrıca portakal cikletlerimde aşırı derecede saklanma hevesi ve kaşıntı var iki tanesinin durumu kötüydi diye ayırıp metilen damlattım diğerleri de halsiz ve bazıları kaşıntı içerisinde sizden acil yardım veTEDAVİ YÖNTEMLERİ rica edeceğim ve söylemek istiyorum 2 gün önce plastik dekor ekledim ayda bir dip çekimi yapıyorum sanırım yemi azcık artırdım ve iç filtre kullanmıyorum fazla debisi yüksek olduğu için hava taşı kullanıyorum ve akvaryumda kum yok ARKADAŞLAR BUNLARI BİLMENİZ GEREKİR DİYE DÜŞÜNDÜM SORUN NEDİR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ALAYIM LÜTFEN şimdiden teşekkürler...

Ayrıca bi tanesinin pulları sertleşmişti ve beyaz beneğe de benziyodu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Spawn916Çevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2019
İl: KKTC
Mesaj: 106
Spawn916Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2020 16:31
1 metre hacimli bir akvaryum için populasyonunuz fazla, filtrenizin yeterli temizliği yapamadığından kaynaklı mantar ve parazit oluşumu gerçekleşmiştir.
du sadece yazdıklarınızdan kaynaklı tahminim ama daha detaylı inceleme için foto gereklidir. ama iç parazit gibi durmakta,

ELZEMLER OLMAZSA OLMAZLAR,
1-)YETERLİ FİLTRASYON
2-)KALİTELİ VE KAFİ MİKTARDA YEM
3-) DÜZENLİ MAİNTANENCE ( BAKIM,TEMİZLİK,SU DEĞİŞİMİ)
4-) OVERLOAD YAPILMAMASI ( KAPASİTE KADAR BALIK)
5-)SİRKÜLASYON (HAVA MOTORU VEYA DALGA MOTORU)

[B]1-) baktopur ,[/B]
ilk olarak akvaryum suyunun %50si yenilenmeli,
filtrenizden kimyasal filter malzemeleri cıkartılmalı, daha sonra
mantar ve parazit kaynaklı ise her 20 ltye 5ml ilaç ekleyin, 2. gün suyun %20si değiştirilmeli, değiştirilen su miktarı kadar tekrar her 20lt/5ml tekrar ilaç, 3. gün tekrar %20 su değişimi tekrar değişen su miktarı kadar ilaç, 4. ve 5. gün ise su değişimi yapmıyoruz. suyu aşırı havalandırıyoruz. 6. gün ise suyun %50 sini değiştiriyoruz ilaç eklemiyoruz. 7. gün tekrar %50 su değişimi ve 3 gün takipte kalıyoruz. düzelme yaşanmadı ise ilaçlama tekrar yapılabilir.

[B]2-) seacem paraguard[/B]
Tüm omurgasızları tanktan ve ayrıca herhangi bir kimyasal filtrasyondan çıkarın. Her 40 Litre akvaryum suyu için 5 mL (1 kap) ParaGuard kullanın. Balık herhangi bir stres göstermediği sürece bu dozu günlük olarak tekrarlayın. ParaGuard ilaçlı daldırma olarak da kullanılabilir. 1 saatlik dalışlar için, ana tankınızdan ayrı bir kapta 4 Litre akvaryum suyu için 3 mL kullanın. Balık herhangi bir stres kanıtı göstermiyorsa dalış uzatılabilir. Suda ve balıkta birçok hastalığın oyalandığını unutmayın. Bir balığa daldırma işlemi yapmak, virüslü suya geri dönmeleri halinde işe yaramaz.

[B]3-)Deep Acrifish Drop losyon[/B]
Her 1 litre akvaryum suyuna 1 damla gelecek şekilde kullanınız. 4 gün süre ile akvaryum filtrelerini kapalı, havalandırmayı açık bırakınız.
5. ve 6. gün filtreyi takınız. Akvaryum suyunun 4'te 1'ini değiştiriniz.[EDIT]Spawn916,2020-01-30 16:32:15[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir