çift katlı akvaryumda sump ve hastalık


ayazzzÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 13
ayazzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2010 04:44
      Sayın tropeusçu arkadaşlarım; benim işin içinden çıkamadıgım bır sorun var. benım 2 adet çift katlı akvaryumlarım var 150*60*50 her bırı . bı tanesınden sürekli hastalık oluyor .9 aydir hep aynı akvaryumda sorun yasadım. balık kaybım olmamıstı takii son 15 gune kadar kambiwbalarımda 11 adet zayiat verdım ve bunu benı çok uzdu. clout denedım olmadı ara verdım3 gun sonra tekrar denedım yıne yem yemedıler .sonra furan2 denedım nerdeyse 20 gun bu balıklerın ılaçlama ısıyle ugrastım. ve sonucta 11 balık öldü parasını boş verın balıklar gerçekten parmakla gösterılecek balıklardı çok degısık kambiwbalarrdı. benım aklıma hep sump takıldı . Acaba sumpmı yetersız dıger akvaryumlarada hıç hastalık görmedım benım teshıslerım dıgerlerınde sumpa ınen akan sular çok yavas suzulerek akıyor ama hastalık yasadıgım akvaryuma bıraz daha hızlı akıyor sorun nedır ne olabılır yardımcı olurmusunuz fıkırlerınız nedır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatih8234Çevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 383
fatih8234Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2010 09:13
Abicim hastalık benim başıma çok az geldi ama benim yaptığım o akvaryumu tamamen sil baştan herşehiyle değiştirmek ve dezenfektan etmek,bunun sonucunda o akvaryumda hiçbir sorun yaşamadım.Eğer sen hastalığı aynı akvaryumda yaşıyosan ordaki hastalığı ve bakterileri yok edememişsin sana tavsiyem o akvaryumları elden geçirmen ve sil baştan malzemeleri değiştirmen olur.Aslında çift katlı akvaryumlarda tek sump riskli bir sistem bir akvaryumda hastalık yaşanırsa tek sump sayesinde ikisinede bulaşıyor.Benim akvaryumlarımın hepsinin sump sistemleri ayrı ayrı olduğu için öyle bir sıkıntı yaşamıyorum.Maliyet açısından biraz fazla mebla tutuyor,ama ölen balığın ve ilacın maliyetini düşünürsek sonuçta beslediğimiz balık Tropheus fiyatı zaten ortada.Her şey bir yana yaşacağın stres balıkların iştahsızlıkları yem yememleri ve teker teker ölmelerini görmek çok kötü bir durum.Bunu bende bir sefer yaşadım Allah kimsenin başına vermesin.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 11:14
Allah yardımcınız olsun gerçekten insanda ne morel kalıyor nede keyif bir balığımı hafif bir uyuşuk göreyim bütün dünyam başıma yıkılıyor sanki elim ayağıma dolaşıyor ne yapacağımı şaşırıyorum ama deneyerek tecrübe ederek birşey denedim. (bunu ben yaptım oldu sizde yapın diye sölemiyorum) biraz uyuşuk yeme eskisi kadar ilgisi kalmadığı an bir balığımı gördüğüm an hiç zaman kaybetmeden yemlemeyi kesiyorum dış filtremi temizliyorum ve dinlendirme bidonlarımdan %50 su değişimi yapıyorum yem vermiyorum. 2 gün sonra tekrar %50 su değişimi yapıyorum ve ertesi gün çok az yemleme yapıyorum ama bunun erken teşhisi çok önemli yoksa fayda etmiyor erken teşhiste balığın en büyük ilacı bana göre su değişimi dinlenmiş güzel bir su değişimi. birde akvarumda hastalığı erken teşhis ettiniz ilaçta kullanmadınız sakın su değişimlerini dip çekimi yaparak yapmayın suyun üzerinde maşrafa ile alarak yapınız ben bu şekilde yapıp başarılı olmuştum ama herkez başarılı olur diyemem ama herseferinde bu şekilde yaparak başarı kaydettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir