Cichlidler Normal Doğuma Bırakılmalı


Sarıprense51Çevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2015
Mesaj: 141
Sarıprense51Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2016 22:55
Arkadaşlar aldıımız ciklet türlerini çoğu kişi güzelce bakıyo ama bazıları para hırsı için canice yavru almaya çalışıyo . Aldıkları yavrular 3-4 günlük olduklarından ölüyor

Arkadaşlar Allah için şu güzel canlıları kendi haline bırakın kendi yavrusunu kendi çıkarsın hem böyle daha güçlü ve salıklı olur

Siz bir annenin doğum yaparken sezaryanmı yoksa normal doğum olmasınımı istersiniz .Normal doğum her zaman iyidir çünkü bebek daha salıklı ve güçlü olur.

İy günler[:cik:]

Beğenenler: [T]162688,Va_sil[/T][T]180839,Cikletdyg[/T][T]99729,kvrym[/T][T]81103,Kınayu[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180839,Cikletdyg[/T]
+1: [T]162688,Va_sil[/T][T]99729,kvrym[/T][T]138186,kralexxx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SlyngzÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2015
İl: Kayseri
Mesaj: 154
SlyngzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2016 23:10
Ağzı dolu bir balığım var ve ben de bunun kaygısını yaşıyordum çok haklısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OZANYILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 250
OZANYILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2016 05:42
elbette görüşlere katılıyorum ama akvaryumda kendi haline bırakırsanız yavrular çıkınca diğer balıklar tarafında afiyetle yenilecektir ve heber olacaktır , ama en güzeli anneyi ayrı bir akvaryuma almak veya mevcut akvaryumda geniş bir yavruluğa almak en güzeli olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sarıprense51Çevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2015
Mesaj: 141
Sarıprense51Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2016 06:46
Anne yavruluyana kadar bsşka tanka alabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21467
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2016 07:12


Selamlar Oğuzkan bey
Evet en doğrusu annenin kuluçka dönemini ayrı küçük bir tankta geçirmesidir.Zaten aceleye gerek yoktur.Balık kusturularak kuluçkada yumurtalar çıkarılsada annenin yeniden yumurtaya gelebilmesi için belli bir süre gereklidir.
Yapılan yanlıştır.Bir dişinin ömrü hayatında yapacağı yumurta ve verimlilik zamanı sayısı bellidir.Bunu hızlandırarak balığın sonunu hızlandırmanın alemi yoktur.Kendi doğal yoldan saldığı yavrular daha semiz ve daha dayanıklı olduğuda şüphe götürmez bir gerçektir.Diğer tüm düşünceler aşırı beklenti içerisinde olup ticari kaygıları olanların kendilerini kandırmalarıdır.
Henüz yeni kuluçka döneminden çıkmış balığın hemen geri yumurta tutması mümkün değildir.Aksi olaylarda balığın aşırı yıpranması verimliliğininden kaybına yol açar örnek 8 ağız yavru yapacaksa bu sayı düşer ve balık daha çabuk deformasyona uğrar.Balıklar belli bir boya gelmeden dişiyle erkeğin bir araya konmasıda balıkta yıpranmaya yol açar.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

twistedfateÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2015
İl: Bursa
Mesaj: 526
twistedfateÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2016 08:10
[QUOTE=oguzkan5144]Arkadaşlar aldıımız ciklet türlerini çoğu kişi güzelce bakıyo ama bazıları para hırsı için canice yavru almaya çalışıyo . Aldıkları yavrular 3-4 günlük olduklarından ölüyor

Arkadaşlar Allah için şu güzel canlıları kendi haline bırakın kendi yavrusunu kendi çıkarsın hem böyle daha güçlü ve salıklı olur

Siz bir annenin doğum yaparken sezaryanmı yoksa normal doğum olmasınımı istersiniz .Normal doğum her zaman iyidir çünkü bebek daha salıklı ve güçlü olur.

İy günler[:cik:][/QUOTE]

Para hirsi icin canice bakanlara bende karsiyim. Yavru akvaryumunda sadece pipo filtre ile pis suyun icinde pul yemlerin ufalanarak yeni bir yavruya yedirilerek, yaşarsa para kazanalim yasamaz ise ölsünler zihniyeti hep sinirimi bozmustur.

Ama kesinlikle kusturulmali dusuncesindeyim. Ben hep kustururum. Henuz hic balik satmadim ticari bir amacim yok.

Bunu sezeryanla kiyaslayamazsiniz cunku cikletler agzinda tutarlar yumurtayi ve cevirirler tipki kulucka makinesinin yaptigi gibi. Bir anne 40-50 yumurtadan 15 ini salar diger baliklarda afiyetle yer. KULUCKA MAKINESI 1-2 KAYIP MAXIMUM KALANINI YETISTIRIR. Bu mu canilik.
He sunu deseniz haklisiniz.
"Birakin su canli doguranlarin karnini yarip yavrusunu almayi. Sezeryanla yapilan dogum saglik li mi ki sizde lepistesin karnini yarip yavrusunu alip sonra annenin karnini dikip akvaryuma saliyorsunuz" KUSURA BAKMAYIN AMA SEZERYAN GIBI ANNENIN KARNINI YARIP BEBEGI CIKARAN BIR USUL ILE. CIKLETIN AGZINDAKI YUMURTAYI KUSTURMAYI AYNI TUTMAK NEYIN KAFASIDIR ????
NASIL BIR TUTULABILIR.

Ben yavrularimi yumurta iken kustururum, kuluckada buyutur. Keselerri kaybolunca 2 ay boyunca artemia veririm. Hobi odamda artemia seti surekli artemia catlatir. Sonrasinda ise hem etcil hem otcul yemlerle beslerim. Ne anne ac kalir karni coker
Nede yavru diger baliklara yem olur.
Sonra yavru akvaryumum vardir. Sun sun dis filtreli dikkatinizi cekiyorum dis filtreli ve bakteri dongusu oturmus 1 yillik akvaryuma salarim yavrularimi belli bir boya gelene kadar oradalar.


Simdi 200 litrelik bir tank daha kurdum yavru sp lerimin yasayacagi boylandirma tankim. 5 sepetli. Icinde eheim substrat pro, zeonit, elyaf, seramik, sunger. Su oturana kadar komur her seyi var. Bazi hobici arkadaslarimiz 3 sepetli dis filtrede 1zeonit 2 sunger ile beslerken bende hersey var. Sadece yavru tankim icin. Simdi sırf kusturuyorum diye CANI miyim. Bence 40-2=38 yavruyu öldurenler canidir. Dogal ortamda her betimdan 2,3 yavru ancak kurtulur. Kimisi yem olur kimisi, acliktan olur vs.

Baliklarinizi kusturmayin dusuncesi uretimcilerin ve ithalatcilarin uydurdugunu dusunuyorum.
Cunku siz uretmeyin, uretirseniz yer yoklugundan satmak zorunda kalacaksiniz. Satarsaniz piyasada balik bollasacak binlerce balik ureten uretimciler akvaryumcular kime satacak o kadar baligi ? Fiyati ucuzlar kar edemezler. Siz uretip satmayin ki birileri hala daha bazi baliklari ithal edip cok yuksek fiyatlara satsinlar !!!



Şunuda eklemek ve özellikle belirtmek isterim. Yumurta iken kulucka makinesinden en fazla 3 kaybim oldu(3 farkli zamanda). Cogu zaman hic kayipsiz keseleri kayboluyor. Ve kesesi kaybolmus hic bir yavrum, bir tanesi bile ölmedi. Gayette sagliklilar [:nazar:]
(Maalesefki tek kaybim artemia verirken yavruluktan ziplayip ana tanka dusen ve kurtarana kadar buyukler tarafindan yenen 3 tane yavrum oldu[:(] )

Ayrica,
Hamile disi icin ayri tank konusuna deginmek istiyorum.
Cogu hobici baliklarinin litrsine uygun akvaryumda bile anaclari bakmaz iken,
OrneginBir sari prenses icin 120 litre bir akvaryum alip sadece yavru yaptigi
Donemde kullanmak uzere kullanan kac kisiyiz [:?]
Birde o akvaryumda su oturmus olmali
Hamile baligi allah bilir kloru bile ucmadan bakteri kulturu oturmadan oyle bir akvaryuma koymak ne kadar dogru ????????
5-20 litrelik akvaryuma salmak dogrumu
Sonra orada bir bakteri dongusu oturtmak icin icinde baska canlilar beslemek gerekmez mi anne baligimiz o akvaryuma girdiginde o akvaryumdaki canli ne olacak ? (Eger baliksa)

Eger uygun sartlar saglanirsa kusturmak istemeyen arkadaslarimiz icin gayet iyi bir yontem en azindan bir kisim yavru kurtulmus olacak. Ama yukaridaki hususlara dikkat edilmeden ayirmak ne kadar canilik ne kadar degil ?

Cani deyip kestirip atmak kolay tabi[8)]
Gercek canilik canlilarina iyi sartlarda bakmamaktir saygilar.[:(((][EDIT]twistedfate,2016-01-05 10:50:18[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir