cichlidler hakkında


fihsermanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 176
fihsermanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2006 21:38

merhabalar

Arkadaşlar ben 125 litre lik akvaryumda cichlid besliyeceğim.Tercihimde sarı veya snow prenses veya ahliden yana olacak.Sizlere bir kaç sorum olacak eğer bana vakit ayırıpta sorularıma cevap verirseniz bini çok sevindirirsiniz.

1.Bu balıklardan akvaryuma en kolay adapte olan ve kolay yavru alınan balık hangisidir?

2.Benim şu anda bu akvaryumumda lepistesler var ve bunları başka akvaryuma alacağım.Suyu tamamen değiştirmelimiyim bu cichlidleri aldığım zaman yoksa şu andaki suyu yarıya kadar felan çekip gerisine dinlendirilmiş su eklesem daha iyimi olur?Çünkü şu an balıklarımda herhangi bir hastalık yok ve akvaryumu kuralı 2 ay oluyor.Yani su artık oturmuş durumda ondan demiştim.

3.Bu balıklar ağızlarına yumurta aldıklarınde erkek onlara zarar verirmi yada yavrular yumurtadan çıkınca erkekle berabermi bakıyorlar?Zaten tek tür bakıcam ve 3d 1 e oranında almayı düşünüyorum.Birde mesela bir dişi ağzına yumurta aldı diğer dişiler ona zarar verirmi?

Son olarakta ben balıklarımı kusturmayı düşünmüyorum yani doğal yolla yavru alma taraftarıyım ve öyle yapıcam.Balıklar yavrularını bıraktıklarında diğer dişiler onlara saldırıp yemeğe çalışırlarmı?

Sizi çok sıktım biliyorum ama herkesten özür...

saygılar

fihserman2006-8-15 21:40:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

talatÇevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2006
İl: Izmir
Mesaj: 120
talatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2006 21:52

1.Sarı prenses

2.Bence suyu değiştirin.Hastalık yok dediniz ama bence hiç riske atmayın.Gerçi çiklitlerin mantar ve beyaz beneğe yakalanma riski çok düşüktür.

Bunlarda extradan.(alıntıdır)

Soru: Balıklarımın ağzında yumurta var. Ayırmalı mıyım?

 

Cevap: Tamamen sizin istem ve akvaryumunuzun durumunuza kalmış bir husus. Balığı ayırma işlemi, dişi balığın diğer balıklar tarafından rahatsız edilmesi sonucu ağızdan yumurtaların atılması veya yutulmasının önüne geçmek içindir. Akvaryum içindeki balık sayınız akvaryum ebatlarına göre kalabalık değilse, sayı itibariyle dişi erkek uyumu söz konusu ise ve erkek balığınız dişiyi yumurtalarını attıracak şekilde rahatsız etmiyorsa ayırmak zorunda değilsiniz. Ancak yavrular çıktıktan sonra yavrularla diğer balıkları aynı yerde bulundurmamalısınız.

 

Soru: Balıklarımı kusturmalı mıyım.?

 

Cevap: Dişiden daha fazla yavru almak ve dişi balığı fazla aç bırakmak istemiyorsanız  kusturunuz. Ancak doğal olanının dişinin yavruları kendiliğinden bırakması olduğunu biliniz.

Soru: Balıklarımı kaçıncı gün kusturmalıyım.

 

Cevap: Bu konuda farklı uygulamalar olmakla birlikte 15. gün kusturmanız tavsiye edilmektedir.

Saygılar...

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir