CiCHLASOMA SYNSPiLUM YAVRULARI


diskusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 107
diskusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2007 11:33
  
   Bu yazımla sizlere yavru toplama konusunda bir metod anlatmayacağım. Aksine karşılaştığım bir sorun ile ortaya çıkan durum, bir başka problemin çözülmesine neden oldu. Bu rastlantıyı, sizlere sunarak, paylaşmak istedim.
  
Karma bir akvaryumum (Tanıtımı :http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=112838) var. Geçenlerde CICHLASOMA SYNSPILUM çiftim yumurtladı. Üretim akvaryumum olmadığından, yumurtaların yine yenileceğini düşündüm. Ancak bir süre sonra oldukça fazla sayıda yavru balık ortaya çıktı. Bu çift, çok iyi birer ebeveyn çıktı ve yavrularını başarılı bir şekilde korudular. Ancak her gün sayıları azalmaya başladı. Geceleri vatoslarla baş edemiyorlardı.
  
Yavru balıkları bir şekilde akvaryumdan almaya çalıştım, ancak yavru balıklar, dibe yapışıp kayboluyorlardı ve onları toplamak imkansızdı. Yavrulardan artık ümidi kesmiştim. Yapabilirsem daha sonra yavruların kısa bir video görüntüsünü eklemeye çalışacağım.
 
 
  
Dün sabah elektrik kesintisi vardı. Hava motoru çalışmadığından dolayı balıklar su yüzeyine çıkmışlardı. Bu durumlarda, akvaryuma bir kaç damla oksijenli su ekliyorum.
  
Akvaryuma baktığımda ise bütün yavru balıkların da yüzeyde olduklarını gördüm. Öldüklerini düşünüp, üzüldüm. Sonra hareket ettiklerini görünce rahatladım. Bu durum, onları toplamam için bir fırsattı. Tüm yavruları toplayıp, küçük bir akvaryuma koydum.
  
Şimdi hepsi çok sağlıklı. Bu sonuçtan ben de çok mutlu oldum. Şu an da 100 kadar yavru var. 
  
diskus2007-08-25 21:04:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2007 15:33
Gerçekten çok güzel bir görüntü,umarım sağlıklı büyürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir