Caridina Akvaryumları Hakkında..


DedoktifÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2020
İl: Ankara
Mesaj: 15
DedoktifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 4 Saat 23 Dakika önce
Öncelikle merhaba..
Özet geçerek anlatmaya çalışacağım bu caridina meselesi aslında pek özet geçilecek mevzu değil ama elimden geldiğince sizlerin vaktini çalmadan kafamdakileri sormaya çalışacağım :).
Yaklaşık 40 litrelik bir caridina akvaryumu kurma niyetindeyim.
Platinum soil. Ozmoz su. Gh+ ve kurulumda toz bakteri kültürü kullanmayı düşünüyorum. Hemen hemen hepsi hazır.
Buce ve moss türleri olacak akvaryumda. Yosun sorunu olmasın diye de su üstüne tilki kuyruğu eklemeyi düşünüyorum.
Sorularıma geçecek olursam canlı olarak crs/cbs veya taiwan bee grubundan blue bolt/black panda beslemeyi düşünüyorum. İlk caridina deneyimim olacağından canlıların seleksiyonuyla uğraşmak istemiyorum. Ticari bir amacım da yok. Ayrıca yine dayanıklılık olarak hangisi daha uygun olur hangi caridina türünü seçmeliyim?
Pipo filtre yerine şelale filtre kullanmak istiyorum. Emiş borusuna sünger takarak kullanabilir miyim?
Asıl önemli sorumda 60x40x40 akvaryum kuracağım birde.
Aquario Neo Noco2 soil aldım. Co2 olmayacak akvaryumda yine ozmos su ile 150 ppm civarı bir değer tutturmak istiyorum. Burada monte carlo, repens, rotala, moss, buce gibi bitkiler beslemek istiyorum. Bu tankı acaba yine seleksiyon fazlası caridina karidesleri beslemek için kullanabilir miyim uygun olur mu? Toprak, bitkiler vs. bakımından ona göre eğer uygun bir düzen olmayacaksa neocaridina canlı koymayı düşünebilirim.
Biraz soru sordum ama cevaplar ve fikirler için şimdiden teşekkür ederim. Herkese keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir