Canlı yem attım Korkuyorumda :))


saguarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 8
saguarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2006 20:23

Merhaba arkadaşlar Akvaryumuma solucan attım  bi stede gordum tüm balıklar bayılır felan yazıyordum Ama çok insafsızca geldi yaf  Bidaha da atmamayı düşünüyorum Balıklarıma bişi olmas dimi

 

Bide aşağıdaki başlıkları okudum bu su piresi ni nasıl üreteceğim varil içine şunu atıyorsunuz felan yazmışsınız ama onceden böcek pire felanmı atmak lasım?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saguarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 8
saguarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2006 20:35

arkadaşlar hatta bu sitenin ana sayfasında okudum ve aynen yolluyorum

 

Toprak Solucanları

Çok çeşitli toprak solucanı türleri var ise de burada söz konusu edeceğimiz, hepimizin bildiği tarla solucanlarıdır. Bu canlı pek çok hayvan ve balık tarafından sevilerek tüketilir. Özellikle büyük akvaryum balıkları, örneğin: japon balığı, çiklit, astronot ve iri çöpçüler için değerli bir yemdir.

 

Ben çiklit besliyorum ve diger dediğiniz canlı yemler temin edilmesi güç gibi geldi bana Bende en basit olanı yani solucanı seçtim ve attım Bi zarar gelirmi? Fikriniz nedir Hatta balık tutarken beyaz kurt felan oluyor onlar nasıl verilebilirmi?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dahmerÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 86
dahmerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2006 20:43
piyasada satılılan dondurulmuş canlı yemlerden bulabilirsen onları korkmadan kullanabilirsin hiç bir problem olmaz  bende solucan olayını pek akılıca bulmuyorum çünkü onları balıklar parçalamaya başladığında garip bi sıvı yayılıyo onunda suyu bozma ihtimali oldukça fazla en iyisi dondurulmuş yemler birde onlar her balık türü için ayrı ayrı 20 ye yakın çeşitleri var ve oldukça steril onlardan bulabilirseniz onlardan tavsiye edrim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saguarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 8
saguarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2006 21:35
ben attim hixte parcalamadilar Uzun olmasina ragmen butun olarak yuttular :) Neyse kötü bir deneyim oldu İçim gitti o hayvanları yerlerken Dondurulmuş yemlerede cok para istiyorlar Ucuz ete kaçıyos ama hadi hayırlısı :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ybasarkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 471
ybasarkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2006 21:55

Arkadaşlar bu SU PİRESİ en kolay şekilde nasıl üretilebilir???


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saguarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 8
saguarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2006 23:59

valla abi bende şu su piresi olayını tam anlamadım buldum döküman ama dur atayım sana anlarsan banada anlat  Herhalde cok uzun ve cok yöntemi var Gözünüzü sevem kolay bi şekle dönüştürün şunu

Su Piresi

Akvaryum yetiştiriciliğinde en çok kullanılan canlı yemlerden bir tanesidir. Pek çok türleri bulunmaktadır. Halk dilinde ise ince ve iri olanları olmak üzere iki tipi tanınır. İnce olan su pireleri akvaryumcular için daha geçerlidir. Çünkü bu boy su pirelerinin pek çok akvaryum balığına verilmeleri küçük cüsseleri nedeni ile kolay olmaktadır. Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak ürerler. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Amatör ve doğada gezmeye meraklı olan kişiler su birikintilerinden tül kepçeler ile kolayca toplayabilirler. Hatta, evde hanım çorabı ve telden yararlanarak 20*25 boyutlu bir kepçe ile bu işi rahatça başarabilirler.

Su pirelerinin balıklara yedirilmesinde özen gösterilecek bir konu, ölmüş ve kokmuş olanlarının balıklara verilmemesidir. Eğer elinizde ölü su piresi var ise bunları bir kalorifer peteğnde, gazete kağıdı üzerinde kurutursanız ileride kuru yem olarakta kullanabilirsiniz.

Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olmakta isede, zaman zaman mevsim dışı su piresi üretme amacına yönelecek amatör ve profesyonel akvaryumcular için bazı pratik su piresi üretme yolları hakkında bilgi vermeyi uygun görüyorum.

SU PİRESİNİN ÜRETİLMESİ

Çok sayıda su piresinde gereksinim duyulduğunda yapılabilecek en iyi iş rotasyon halinde bu hayvancılığın üretilmesidir. Bu iş yılın herhangi bir mevsiminde ve herhangi bir yerde yapılır. Yeter ki, su sıcaklığını 15 derecenin üzerinde tutmak mümkün olsun. Su piresinin üretilmesi için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Bunlardan herhangi birini yetiştiricilerin seçmesi amacı ile özetliyerek bir kısmına burada değinmeye çalışacağız.

A-)
1 Kg. iyi taşsız bahçe toprağı 200 gr. iyice ezilmiş ve parçalanmış (8-12 günlük) at gübresi 10 litre havuz suyu Bunları bir kap içerisine (tercihan cam) koyunuz. Kullanılan su, içerisinde klor bulunmayan normal havuz suyu olmalıdır. Çeşme suyu kullanılması önerilemez. Bu karışım cam kap içerisinde hiç karıştırılmadan 3 gün bekletilir. Bundan sonra ipek bir bez ile suyu süzülür. Elde edilen karışım 1/2 veya 1/4 oranında süzülmüş havuz suyu ile karıştırılır. Bir saat kadar bekletilir. Karışıma biraz su piresi ilave edilir. 3 hafta içerisinde bol olarak su piresi toplanır.

B-)
Üç kısım koyun gübresi bir kısım asit fosfat (Asit Phosphate)

Bu karışımdan 3 çay kaşığı 5 litre su hesabı ile akvaryum içindeki havuz suyuna koyulur.Örneğin akvaryum içinde 80 litre su var ise bu karışımdan 48 çay kaşığı konulur.Akvaryuma bir miktar su piresi ilave edilir.3 Hafta sonra verim maksimuma ulaştırılır.

C-)
Bir akvaryuma çeşme suyu doldurulur.24 saat beklenir.Aşağıda vereceğimiz formül ile üretilecek yeşil su 1/4 oranında ilave edilir.Akvaryuma su piresi konulur.

Yeşil su üretimi:

K2H2PO4 2.7gr.

MgSO4 4.9gr.

Ca(NO3)2 4.7gr. karıştırılır.

5-10lt.havuz suyu ile karıştırılır.Bir kavanoza konulur ise 3 gün sonra suyun yeşil renk bir renk aldığı görülecektir.

D-)
Bildiğimiz ekmek mayası (Fırınlarda kullanılan) su ile karıştırılarak şurup haline getirilir.Bir akvaryum içerisine (70-80 Litrelik) 50-60 gr. maya konulacak kadar bu şuruptan ilave edilir. Su süt görünüşü alacaktır.

İçerisine bir miktar su piresi atılır. Havalandırma verimi artırır. Fakat günde bir kez akvaryum karıştırılırsa da yeterli olacaktır. Hergün mayanın tüketildiği suyun berraklaşmasından anlaşılır ise azar azar ilave edilebilir. Her iki haftada bir 20 litre su için bir çay kaşığı kuru koyun gübresi ilave edilir ise verim ve elde edilen su pirelerinin besin değeri daha iyi olur.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir