Canlı Doğuran ile Kerevit veya Karides ?


LegendryÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 614
LegendryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2013 04:58
Merhaba arkadaşlar,

65 cm lik bir akvaryumumda 2 kırmızı erkek 1 dişi, 2 mavi dişi lepistes var. Yani toplamda 5 lepistes, 2 leopar vatoz var. Tür değişikliğine gidicektim japon alcaktım vatozlarla birlikte beslemek için ama vazgeçtim. Sanırım lepistes doğurmaları ve yavruları besleme zevki bambaşka bişi.

Ayrıca akvaryuma kerevit ve karides almak istediğim için vazgeçemedim birazda. Şimdi ben 5 lepistes 2 vatozun olduğu akvaryuma kiraz karides ve cüce portakal kerevit alsam lepistes yavrularını yermi kerevitler ? Yapay yavru saklama bitkisi var tavana kadar yükseliği olan geniş ve bol yapraklı ama şu anda akvaryumda mevcut değil. Çıkartmadan önce yavruları baya saklıyordu çıkarttığımda içinden 30 tane lepistes yavrusu ve karideslerim ordan çıktı
üstelik ozamanlar karma canlı doğuran vardı 30 tane, onların arasında bile korudu sonra tek tür istediğim için tek lepisteslerim kaldı gerisini verdim.. Fakat  görünüme çok etki yapıyo artık çok aksesuar ve bitki istemiyorum. Kısacası soruma geliyim 5 Lepistes, 2 vatoz, 30 tane yavru şu anda birlikte yaşıyor ve yavrular biraz büyüdü pek dokunmuyor diğerleri. ben buraya kiraz karides ve cüce portakal kerevit atmak istiyorum. hepsi birlikte rahatça yavru verir mi ? Portakal kerevit lepistes yavrusuna zarar verirmi bu akvaryumda ?

Ayrıca akvaryumda 3 kerevit var onlar lepistes yavrularına hiç dokunmuyor. Cüce portakal Kerevit dokunurmu ?

Düşüncem ;
5 Lepistes ( şu anda takviye düşünmüyorum yavrular büyüyünce baya fazla olacak kırmızı kuyrukludanda, siyah kuyrukludanda çok yavru var.)
2 Vatoz
3 Elma Salyangoz
10 Kiraz Karides
5 Cüce Portakal Kerevit

Bunlar hepsi birlikte yaşadığında Lepisteslerim rahat ürermi ?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Öğretmen AliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1210
Öğretmen AliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2013 10:10
Karidesleri yavru akvaryumları dahil her akvaryuma koyabilirsiniz.Hiç bir canlıya zararı yoktur yeterki onlara zarar veren canlı olmasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LegendryÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 614
LegendryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 21:55
Hocam zaten kararımı verdim. 35 Cm akvaryum daha aldım. 65 cmlikte 5 lepistes 30 yavru 2 vatoz var.

35 cmlikte ise 5 mavi inci 16 kiraz karides 5 elma salyangoz var :S fakat ısıtıcı yok küçüğünde onun yerine termo metre aldım içten ölçen civalı. Şu anda gayet sağlıklı fakat küçük olan akvaryumun filtresi küçük olduğundan çabuk kirleniyor buna sebep olan elmalar mı ? Şu bulandı Büyü kakvaryum kaç gündür aynı dip çekimi yapmadım bile bu hafta o tertemiz :(

Büyük olandada dış filtre yok. Sadece iç filtre Fc1001, ısıtıcı, hava motoru var.
Küçükte sadece iç filtre var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir