Canlı Doğuran Akvaryumunda Dekorasyon Malzemesi Tavsiyesi


umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2012 00:29
O hâlde karar verebiliriz:

Kalsiyum'u balıklar serbest hâlde bünyelerine alırlar. Eğer suyun pH'sı 7'nin altına düşerse Kalsiyum, Kalsiyum hidroksid formuna geçer. Bu formdayken balıklar bu kalsiyumdan yeterince yararlanamaz ve eksikliği görülür.

Tabi kalsiyum eksikliğinde ilk görülecek belirtiler:
Omurga rahatsızlıkları-eğrilikler, geç büyüme, kısa kalma, dayanıksız olma-direncinin düşük olması, ve dolayısıyla kısa bir ömür.

Bende mangrow kökü suyun pH'sını nötrleştiremedi, litre küçük ve mangrow büyük olmasına rağmen. Demek ki o yüzden sağlıklı balıklarım var. Ama aynı zamanda geçen yıllarda beslediğim neon tetralar da uzun yaşamışlardı. Demek ki pH'nın Nötre yakın olmasını tolere edebiliyorlar.

Kardeşim de söylemişti, mangrow kökü çok büyük ve taze olmadığı sürece akvaryum suyunu 7'nin altına düşürmesi imkansız. Türkiye'nin çoğu yerinde sular yoğun kalsiyum içeriyor.

O zaman;
Canlı doğuranlarla birlikte mangrow kökü kullanmanın zararı olmaz (çok aşırıya kaçmadığımız sürece). Ama aynı zamanda mangrow kökünün yarısı kadar salınım yapan kalsiyum kayalarından bulundurmak da yararlı olacaktır.

Asitli su isteyen balıklar için ise mangrow kökü gerçek şartların sağlanmasında yeterli olmuyor ama "balık bakılabilir" denilen şartları sağlıyor. Tetraları besleyen ve doğru beslemek isteyenler için mangrow kökünün yanında Kızılağaç kozalağını öneriyorum. Mangrow kökünden çok daha etkilidir.
Zaten bitkiler içinde gövdesinde yoğun asit bulunduran bitki çok nadir olur (reçineliler). Ama tohum ve meyvelerde çoğunlukla asit oranı yüksektir. Böylece Kızılağaç kozalağı bir nimet sayılır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2012 10:17
Yinede not olarak söylemek gerekir ki sert su seven balıkların bulunduğu akvaryumda suyu yumuşatan salınım yapan malzemelerin olmaması her zaman en iyisidir.Ayrıca su değerlerini kontrol edebilen, edemeyen var düzenli olarak kontrol edemeyenler ayrıyetten bu tip malzemeleri türlerin bulunduğu akvaryuma koymaması gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir