calvus akvaryumunda dip temizliği ?
Merhabalar, Calvuslarımın olduğu akvaryumu haftada bir kez kumlarını karıştırıp dip temizliği ve % 25 su değişimi uyguluyorum.Ve ister istemez calvuslarımı biraz rahatsız etmiş oluyorum.
Calvus üreten ustalarıma soruyorum:
Sizce calvus akvaryumunda temizlik nasıl olmalı?Yaptığım işlem doğrumu?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben usta değilim ama söylemeden geçemeyeceğim tankınız 200 lt üstü ise haftalık %10-15 dip çekimi 200 lt altı ise 3-4 günde bir %10-15 dip çekimi tavsiye ediliyor. Calvuslar çok güçlü balıklar olmalarına karşın sudaki ani değişimlere çok hassaslar.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aslında benim derdim akvaryum suyu nasıl temizlenir değil.Ben calvuslarımı üretmek istiyorum ve ben ne zaman akvaryumu temizlemeye kalksam balıklarım ister istemez huzursuz oluyor.Calvusların da yerine alışmaları gerektiğini biliyorum ama her hafta balıkları rahatsız edip temizlik yapıyorum acaba bu üremesine engelmi ? Özellikle calvus üreten arkadaşlarıma soruyorum sizce bu doğrumu?
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben calvuslarımdan sürekli yavru alıyorum.Fakat dediğiniz gibi diple çok fazla oynamıyorum.Hiç oynamıyorum gibi.Bence rahatlarını pek bozma.Şu sıralar benim kafamda çok karışık.2 farklı lale mercanında yavrularım var fakat ayıramıyorum.Mercanlar büyük,yanına yaklaşınca enaz 3 calvusum içine giriyorlar.İçinden almayınca biliyorumki yavrular yok olacak.Şu sıralar tatlı bir sıkıntıdayım.Of...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hemen aklımıza şu soru geliyor:
Neden her hafta dip çekimi yaparken rahatsız oluyorsunuz?Bunu incelemek gerek.Calvuslar delice yemek isteği olan türler değildir.Bu durumda dipte fazla yem kalıyorsa yemlemenizi biraz kısın derim.Ardından her hafta %25 su değişimi çok fazla.Her hafta %10 su değişimi yapın.Ve unutmayınızki calvus yavruları su değişimine çok hassastır.Yavru almaya başladıktan sonra buna dikkat ediniz.Dip çekimi yaparkende illa tüm herşeyi alacağım diye uğraşmayın.Mesela ne kadar uğraşsanızda kaya altındaki pislikleri alamazsınız.(taşı kaldırmadan)Kaba pislikleri alın ve siz dipten suyunuzu çekin.Çok daha az rahatsız olacaklardır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üreme dönemindeki calvuslar rahatsız edilmemeli ve streese girmemeli, mümkün olduğunca insan müdahalesinden uzak, doğal ve vahşiye yakın büyütülmeli. Calvus alırken dahi sert ve agresif olanları seçilir. AKvaryumunuzdaki diğer türlerle ve akvaryum ortamınıza uyum sağlaya bilecek 5-6 kök bitki dikin ve akvaryumunuz müsaitse daha fazla dikin. Bitkili bir Calvus akvaryumundaki hayvanlarla bitkisiz bir akvaryum arasındaki davranış farkları çok fazla gerçekten. Balıklar hem birbirlerini daha az görebiliyor hemde daha rahat hissediyorlar. Üstelik su değişimi yapmanız gerekmiyor. Kendi Calvus tankımda 16 kök farklı bitki var, ve stratejik yerleştirilmiş mercanlar ve kayalar. Çok uzun süredir dip çekimi yapmıyorum. Ayda bir kez oda belki dış filitreyi temizleyip ( sadece dipde biriken pislikleri) temiz su ile doldurup devam ediyorum. Özellikle Tanganyikalarda mümkün olan en az şekilde müdahale mümkün olan en yüksek başarıyı sağlıyacağına inanıyorum ( tabiki döngü ve oturmuş bir sistemi kurdukdan sonra)
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir