bütün balıklarım öldü:(((


hrn_83Çevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 122
hrn_83Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2007 13:26
Geçmiş olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

freeman83Çevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2007
İl: Izmir
Mesaj: 18
freeman83Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2007 17:05

bence tek neden cif olamaz zaten arkadaşta cifle temizledikten sonra kayna suyla yarım saat temizlediğinide yazmış. ayrıca deniz kabuklarının kimyasal madde yada herhangi bir sıvıyı emme özelliğide yoktur. bende sp. ve ahli besliyorum ve akvaryum içindeki kabuk ve süngerleri 1-2 ayda cifden daha tehlikeli olan klorak ile temizliyorum hatta klorak içinde de 1 gün bekletiyorum..daha sonra ise normal su ile yıkayıp bir günde normal suda bekletmem kafi oluyor (kaynatmaya bile gerek duymuyorum)..en azından bugüne kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım..

kimyasal maddelerin direk teması tabiki öldürücüdür. fakat iyi bir durulama işlemi yaparsanız temizlik için kullanmanızda o kadarda sakınca yokdur.

bence asıl tehilikeli olan sudaki ani değişimlerdirki sizde bunu gerçekleştirmişiniz.bir şişe sodayı ve sandozu aynı anda direk olarak boşalttığınız için böyle birşeyin başınıza geldiğini düşünüyorum..son olarakda balıkların adaptasyon sağlamaları ve dayanıklılıkları türden türe farklılık gösterir..onun içindirki diğer balıklarınız hayatda kalmayı başarabilmişler..eğer suda sanıldığı gibi bir kimyasal zehirlenme olsaydı hiç bir balığınız kurtulamazdı..tabiki yinede bu benim kendi gözlemlerim ve deneyimlerim sonucu şahsi görüşümdür..tekrar geçmiş olsun dileğimle..

freeman832007-3-27 17:6:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2007 11:47
[QUOTE=freeman83]

olan sudaki ani değişimlerdirki sizde bunu gerçekleştirmişiniz.bir şişe sodayı ve sandozu aynı anda direk olarak boşalttığınız için böyle birşeyin başınıza geldiğini düşünüyorum..son olarakda balıkların adaptasyon sağlamaları ve dayanıklılıkları türden türe farklılık gösterir..onun içindirki diğer balıklarınız hayatda kalmayı başarabilmişler..eğer suda sanıldığı gibi bir kimyasal zehirlenme olsaydı hiç bir balığınız kurtulamazdı..tabiki yinede bu benim kendi gözlemlerim ve deneyimlerim sonucu şahsi görüşümdür..tekrar geçmiş olsun dileğimle..

[/QUOTE]

+1 
Kesinlikle , herkez cif'e saldırmış , ama bir bardak sandoz bir şişe soda hafife alınacak birşey değil  heleki tank 100litre olunca...
benim de şuanki tankım 100 litre, ben bunları tanka döktüğümü düşünemiyorum ,

Neyse fazla uzatmadan hemen mevzuya girelim
herşeyi 3 gün tuzlu suda beklet sonra iyice durula kardeş ,   Suyu doldur , 1 gün sonra sera aqutan  ,  1 gün sonra nitrivec , 1 gün sonra balıkları tekrar tanka koyabilirsin , geçmiş olsun

 

oyokuva2007-3-29 11:47:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

keremÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 36
keremÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2007 22:37

Çok teşekkür ederim dostlar bütün bir günümü aldı ama akvaryumu temizledim şu an kurtarabildiğim iki çöpçüden başka balık kalmadı onlarda kendilerine geldi, mutlu mutlu dolanıyorlar akvaryumda kalsiyum sandoz ve sodada etkili oldu olayda herkeze tavsiyem akvaryumunuza her duyduğunuzu dökmeyin bu forumlardan danışmadan böyle işler yapmayın bana çok iyi bir ders oldu umarım yaşadığım bu kötü olay en azından birçok tecrubesiz bu işe yeni başlayan dostlara örnek teşkil eder de onların da başına böyle üzücü olaylar gelmez.

Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir