Bunlar uyumlumudur


HALİL.KÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 106
HALİL.KÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2015 23:58
Full red lepistes, cüce vatoz, çöpçü ,karides, elma salyangozu. Bunlar uyumlu olur mu ve kaçar tane olmalı .HALİL.K2015-04-11 12:16:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CommodoreÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/09/2010
İl: Izmir
Mesaj: 517
CommodoreÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 12:32
sayısını tank hacminiz belirler, türler uyumlu görünmekle birlikte tek sıkıntı karides yavrularınız lepisteslerinize ve erişkin çöçülerinize yem olacaktır. karides üretmek istiyorsanız bol bitkili büyük bir tankta yavuların kendini kurtarmasını sağlamalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kertikhuseyinÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2015
İl: Denizli
Mesaj: 71
kertikhuseyinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 13:10


Akvaryumda Kaç Balık Olmalı?

Akvaryumunuzda kaç balık besleyebileceğiniz hakkında net bir fikre olmamanız durumunda fazla balık besleyerek daha canlı görünen bir akvaryuma sahip olmak isterken, farkında olmadan balıklarınıza zarar verebilirsiniz. Sahip olduğunuz akvaryuma, beslediğiniz balıklara, kullandığınız akvaryum sistemlerine, yapay ve gerçek bitkilere ve daha da birçok farklı faktöre bağlı olarak değişen bir hesaplama söz konusu olduğu için tüm akvaryumları kapsayacak şekilde kesin bir şey söylemek pek de kolay değil. Ancak yine de 5/3 kuralıyla yaklaşık dahi olsa fikir edinmeniz mümkün!

5/3 Kuralı

5/3 kuralı kısaca; akvaryuma koyduğunuz her 5 litre su için 1 adet “ortalama” 3 santimlik balık koyabileceğiniz anlamına gelir. Tabi balıkların boyunun 3-3,5 santim arasında değişmesi söz konusu olabileceği için bu ölçünün ortalama olduğunu da unutmamak gerekir. Kesin bir hesaplama yöntemi olmadığını yeniden hatırlatarak, bu hesabın sadece fikir vermesi açısından paylaşıldığının da altını çizelim. Zira 5/3 kuralı balık sayısını hesaplamada belirli noktalarda boşluklar bırakır. Zira tıpkı bizler gibi, balıklar da ağırlık, en ve boy olarak birbirinden farklıdır ve ayrıca zamanla boyutları artabilir.

100 litrelik bir akvaryuma 2 adet 20 santimlik balık koymakla, 4 adet 10 santimlik balık koymak arasında büyük fark vardır. Her iki örnekte de konan balıkların uzunluğu 40 santime tekabül etse de, farklı cinsteki balıkların ihtiyaçları birbirinden çok farklıdır ve ayrıca 2 yerine 4 balık her zaman daha fazla alan ister. Ayrıca her balığın atık üretme miktarı da bir değildir, geniş ve uzun balıklar çok daha fazla tık üretmektir ve bu yüzden de daha fazla miktarda suya gereksinim duyarlar. Yeterince gelişmemiş balıkların eve getirilerek akvaryuma konması durumunda uzun vadeli düşünerek balıkların şuan ki boyutları değil, yetişkin hale geldiğindeki boyutlarının hesaplanması gerekir. 3-4 santim boyundaki bir kedi balığı düşünenden kısa sürede 7-8 santime erişebilir. Bu yüzden her zaman balıkların yetişkin boyuna göre hesap yapın.

Yüzey Alanı ve Popülasyon Kuralı

Balıkların ihtiyaç duyduğu oksijen için akvaryum suyunun belirli bir yüzey alanına ihtiyacı vardır. Suyun yüzey alanı ne kadar geniş olursa akvaryumda o kadar fazla oksijen olur. Bu sebepten dolayı geniş bir yüzey hacmine sahip olmayan akvaryumda çok sayıda ve geniş vücut kütleli balık beslenmez. Burada önemli nokta; ince uzun bir akvaryumla kare bir akvaryumun aynı miktarda su almasına rağmen farklı yüzey alanı hacmine sahip olduğudur. Yüzey alanı kuralında akvaryumun şekli geometrik şekli dikkate alınarak enle boy çarpılır ve her yüzey alanı metrekaresi için 1 adet 3 santim balık konur.

Yukarda bahsi geçtiği gibi akvaryumun içine koyduğunuz süslerden yapay bitkilere kadar birçok şeyin bu hesabı etkilediğini, balıkların sayısının ve boyutlarının da yetişkinlik halleri göz önünde bulundurularak hesaplanması gerektiğini unutmayın.


UYUMLULUK İÇİN RESİME BAKIN


(KONU TAMAMEN ALINTIDIR). AMAÇ BİLGİYİ ÇOGALTMA ÇALMA DEĞİL :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HALİL.KÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 106
HALİL.KÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 13:41
70/25/30 50 litre akvaryum hagen kum siyah fon 2 gnays kayaya moss sarıp elodea alicam sadece kaçar tane almaliyim .

Çöpçü için en az 6 lı diyor ama ben 3 adet alsam olurmu ya da hiç almasam diğerleri onun işini gorurmu .

Full red lepistes zaten 1e 4d ve cüce vatoz karides ve salyangoz alicam Önerdiğiniz sayı nedir.?
Kısaca kararlı gruplar halinde bakılması gerekir ?HALİL.K2015-04-11 13:55:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir