Bu yapılır mı ?


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2007 13:29

Harun bey konuyu baştan sona okudum.Gerçekten sizin üzüldüğünüz kadar bende üzüldüm.Hele o balıkları boylu boyunca yerde yatarken görünce içim parçalandı.Geçmiş olsun demek teselli olur mu bilmiyorum ama aklıma başka birşey gelmiyor.

Gelelim bu konunun diğer tarafına.Doğrusu discus yetiştiriciliği,üreticiliği çok emek ve tecrübe isteyen bir konudur.Discusları aldığınız arkadaşı inanın tanımıyorum,fakat bu piyasada ismini bildiğim ender kişilerden bir tanesidir.Zaten siz de takdir edersiniz ki satın almış olduğunuz balıkların renk ve form muhteşemliği de bunu ispatlıyor.O boyda ve o formda bir discus kolay yetişmez.Çok çok emek ve tecrübe ister ki bu da yetmez,bir de bu balıklara aşık olmak lazımdır.Tahminimce Cevher Bey'de böyle bir kişidir.

Cevher Bey bu işi hakkıyla yapabildiğine göre elbetteki transfer hakkında da bilgisi vardır ki ne şekilde transfer ettiklerini izah etmiş ve bu standartlara uygun bir transferdir.Fakat yine de canlı hayvan nakillerinde böyle tatsızlıklar olabilir.

Ben evimde kurduğum tanklarda ufak çaplı üretimler yapabiliyorum. Ürettiğim yavruları uygun fiyata verdiğim için isteyen arkadaş hayli çok oluyor.Öncelik verdiğim müşterilerim,kendi gelip almak isteyenlerdir ki,bunun sebebi de bu tip bir durumda aldığım paradan çok balığın ölmesine üzüleceğimdendir.Bu işin ticaretini yapmıyorum.Elbet masraflı bir uğraş olduğu için satışlarımda masrafımı çıkartıyorum.Bunu yaparken de (Çerkezköy/Tekirdağ'da oturuyorum) İstanbul,Tekirdağ vb yakın iller dışında gönderim yapmıyorum.Her türlü önlemi almama rağmen yavrularıma birşey olur endişesi taşıyorum.Ankara'dan isteyen arkadaşları kırmak istemiyorum ama gerçekten bu büyük bir risk.Neyse laf lafı açtı kendimden çok bahsettim,Cevher Bey'le olan alış verişinize döneyim.Şimdi Cevher Bey bu işin ticaretini yaptığı için bu tip gönderimlerde tecrübelidir diye düşünüyorum.Belki biraz daha önem gösterilse belki daha iyi olur.Örneğin ben İstanbul'a canlı balık göndereceğim zaman naylon poşet değil de 5 litrelik plastik kaplar kullanırım.Oksijen tabletle riski azaltır,buda yetmez kabın etrafını gazete kağıdıyla sarıp,bir de koliye koyarım.Isı yalıtımı da önemlidir çünkü.Belki transferlerde bu tekniğim kullanılırsa daha verimli olur diye söylemek istedim.

Fakat yine de en başından beri hata biraz da sizde.Ben sizin yerinizde olsaydım,balıkları almak için Samsun'a bizzat giderdim.Hem görerek seçer hem de kargoyu daha titiz taşırdım.Bence balıklar soğuktan öldü.Havalar malum,otobüsün kargo kısmına koyulan paket kimbilir kaç dereceye kadar soğudu.Hadi işleriniz yoğundur gidemediniz,sabredip havalar ısınınca alsaydınız keşke...

Dediğim gibi,bence soğuktan öldü o balıklar.Bu durumda para iadesi veya yerine balık vermek bence doğru değil.Risk vardı ve bu riski daha önce hiç balık beslememiş birisi bile bilir.En azından araştırıp öğrenir.Kusura bakmayın ama o kadar mesafeden otobüs kargosunda balığın gelirken büyük riskler altında geleceğini bilmeliydiniz.

Tekrar geçmiş olsun diyorum.Cevher Bey'i de bu tarzda itham etmek bence ayıp oluyor.Dediğim gibi,Cevher Bey'le kesinlikle bir diyaloğum olmadı.Hiç görmedim.Sadece ve sadece piyasada ismini bildiğim ve saygı duyduğum bir üreticidir.

Saygılarımla...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yalovaliÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 121
yalovaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2007 13:36
Otomotivci arkadasimizin yazdigi yazinin manasini anlamadan internette satis yapmak, guven, reklam, haberlerin yayilmasi gibi seylerin eminonu esnafligindan, burada oldugundan cok farkli oldugunu bilmeden yapanlar icin uygun degil. Baliklarin olumunden kimin sorumlu oldugunu bilemeyiz :) Ama burada yazilan yazilmistir...

Internette, google'da adin cikacagina baska seyler ciksin.. :)

Baliklarinizin kutusunu acmissiniz muhtemelen firma buradan cok diretecektir. Tabi benim kuralim bu diye firmalar kafalarina gore kural koyabilirler mi bilemiyorum. Neyse... Ben yine de size gecmis olsun diyorum.

Ama kendi acimdan, bu tecrubenizi burada paylasmanizi son derece takdir ediyorum. Bizlere bu konularda uyanik olmamamizi hatirlatan kotu bir tecrube olmus.

Keske, su esnaftan cok guzel baliklar aldim diye buraya yazabilseydiniz. Ben begendigim esnaflari ara ara buraya yaziyorum, (bu ara uskudarimizda yeni bir balikci acildi, kapali carsinin girisinin karsisinda).

Not: Internette satis yapip, 14bin kisinin oldugu ciddi bi foruma cevap yazmayan bir saticiyi da ekstra kiniyorum. Hobicilerin artik daha organize oldugunu gorseler keske :) Ya gecen yurt disindan kac kisi balik ithal etmedik mi

Paylasiminiz icin tesekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bahadırÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2007
İl: Antalya
Mesaj: 61
bahadırÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2007 18:56

Selamlar: Bu konuya cevap yazıp ve yorum yapan kişilere teşekkür ederim.Ben bu olayda kötü bir tecrübe edindim ,ama bazen ilk bakışta kötü diye nitelendirdiğimiz olaylar; belki de oluşabilecek daha kötü şeyleri engelleyebilir bu vesile ile bundan sonraki bu tür girişimlerimde daha detaycı ve dikkatli olacağım su götürmez bir gerçektir.Aynı zamanda diğer bu hobiye gönül verenlerde daha tedbirli olabilirler bu tür yorumlarla.İnanın balık üretiminde ilk hedefi para kazanmak olmayan biçok kişi vardır.Örneğin ben diğer balıklarımın hepsini burda bi kişiden alımştım ,öyleki o insanın evine gidip kendime çift balık seçtim.Yanıma gelir balıklarla ilgilenir ne sorunum olsa yardım eder.İşte ben ona herzaman saygı duyuyorum.Herkes kendi değerini kendisi belirler ben böyle düşünüyorum.Bu arada ordan balık almamın sebebi ise : o ırkın bu kişide olmaması idi.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2007 21:52
[QUOTE=discusmania]

Arkadaşlar bilmeden etmeden karalama yapmamak gerekir, öncelikle bu sözü edilen kişin bu mesafeye gönderdiği ilk balıkmı ? Daha önce nice kereler bu tür uzak mesafeler gönderim yapmış olduğunu biliyorum, Harun bey, balıklar elinize geçtiğinde ölü olduğunu gördükten sonra hemen aradınızmı ? yoksa canlı idilerde poşeti açıp akvaryuma aldıktan 3 saat sonramı öldüler ? Cevher bey ile tanışmışlığım var haram parada gözü olan biri değildir, balıklar elinize geldiğinde su nasıldı? anormallik varmıydı suda? Birazda bunlardan bilgi verin. Şayet balıkları açtıktan sonra aramışsanız yapacak bir şey yok, ama ilk geldiklerinde ölü iseler poşeti açmadan cevher beyi aramanız gerekirdi.

[/QUOTE]
  Ynen arkadaşlar cevher bey öyle biri değildir. harama tenezzül edecek biri asla değilk. Eğerki siz poışeti hemen açtığınızda aramadıysanız suçlusunuz. kim nereden bilecek akvaryuma koyduktan sonra ölmediğini bu emek verilerek büyütülen bir şey kolay değil yani 14-15 cm lik balığı bu hale getirmek o yüzden, balıkları açtığınız gibi fotolarını çekmeniz gerekiyorsu burada yanlışsınız ki, cevhere ulaşmak çok kolaydır. cep teli arkadaşlar he zaman açık, ayrıca mail yada msn neyse daima açıktır.
  Ben manisadayken samsundan 10 adet red melon aldım 13-14 cm
ve inanın bana balıklar izmire tam 16 saatte girdi
benim onları alıp akvaryuma koymam tam 19 saat ı buldu. yani poşetlemeside süper bir arkadaşımızdır ama bende hiç sorun yaşamadım. balıklarınız için çok üzüldüm. ama lütfen karalama kampanyası gibi şeyler yapmayalım bu hepimizin başına gelebilir. çok emekler vererek bir şeyler yapan arkadaşlarız. ama karalamak olmamalı..
  Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bahadırÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2007
İl: Antalya
Mesaj: 61
bahadırÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2007 22:25
Murat bey forumu baştan sona kadar okuyun da öyle yazı yazın lütfen.O bahsettiğiniz şeylerin hepsinin cevabı var geçmiş sayfalarda.Ayrıca senin balığını sağlam alman herzaman canlı birşekilde ulaşacağının garantisini vermiyor demi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bderinkokÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 263
bderinkokÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2007 23:56

Merhaba ben de baştan aşağıya okudum yazılanları. Eğer aranızda canlı ulaşma konusunda bir husus geçmediyse ayrıca fatura üzerinde canlı ulaştırma konusunda bir ibare yok ise ve canlı mal ulaştırma konusunda kanunda belirli bir madde yok ise, siz kimin huzurnda açarsanız açın satıcı bu ürünü iade almak / parasını göndermek zorunda değildir. Ayrıca siz 16 saat uzaklıktan böyle bir canlı alıpta canlı ulaşım konusunu sormazsanız, bence bu kadar yüklenmeye hakkınız yok. Yani bende bu arkadaşdan balık almayı düşündüm. Aklıma ilk gelen garanti verip vermediğiydi. Ayrıca şahsın burada olmadığını bile bile ona burada bu kadar söz söylemeniz bence hiç şık olmadı. Ayrıca telefon parasının çok tuttuğunu size söylemesi kızılacak ya da küçük görülecek bir konu da değil. "Ticaret = satış maliyeti - satış fiyatı" kurtarmadığı her durumu göze almak gerekir.... Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theking1907Çevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 473
theking1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2007 01:29
[QUOTE=dalkıran]

Rıdvan bey,ben dün cevher beyin ağzından olanları yazdım.Kullandığınız kelimeler çok ağır,düzenbaz gibi.Neden bu gibi olaylarla itibarini zedelemek ister bir insan.Sitesinde gördüğüm kadarıyla tanklarında milyarlarca lira değerinde balık var.Neden bu paraya itibarini zedelemek istesin.Siz olay anında ordamıydınız gelişim sürecini biliyormusunuz alıcıyı veya yollayanı ne kadar tanıyorsunuzda bu kelimeyi kullanıyorsunuz.Ayrıca canlı mala garanti veren kim ben göremedim.Akvaryumcuların bile çoğunda yazar.Sen akvaryumcudan balık al akvaryuma koy ölsün ,sonra git paranı geri iste.Akvaryumculara uzakduğudan  balık geliyor,arada ölenler oluyor onların parasını gerimi istiyorlar.Uzak doğudan mal alan akvaryumcular garantimi alıyor yani.Ölenleri sayıp uzakdoğuya telefon açıyorlar onlarda hemen parasını gönderiyorlar sizin dediğinize göre.Bana bu daha saçma geldi.Öyle örnekler veriyorsunuzki gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum.Balık alacağız gıcıklığın geri göndereceğiz,yolda ölecek bunda ayrı bir keyifmi alacağız.Burda herkes balık sever, herkes ölen balığa üzülür.Elbetteki canlının garantisi olmaz bunu herkes bilir keza Cevher bey,Harun beye bunu söylemiş.

Bu arada fotolara baktığımda balıklarda yan yüzgeçlerde,kuyrukda herhangi bir deforme,kopma,beyazlık görülmüyor.Amonyak zehirlenmesi olmamış yani.Resimlerden çıkardığım bu, yinede olay anında orda olmadığımız için kesin bişey diyemem.Herkese iyi günler.

[/QUOTE]

Afedersiniz sanırım yanlış anlaşılmış ben üreticiye düzenbaz demedim. Geri gönderim yapıp satıcıları madur edecek kişilere düzenbaz deyip üreticiyi koruyan bir yaklaşımdaydım. uç bir örnek verdim ama ben burdan şimdi sipariş versem kim mani olabilir. Poşetler açılmadan garantisi vermek ne komiktir. Ya garanti verirsin ya vermezsin. Lütfen dikkatli okuyun... İki kere okuyun sonra cevap yazın. İsim vermedim Halada vermiyorum. Düzenbaz satıcılar vardır. Alıcılar da vardır. isteyen üstüne alınır. İstemeyen üstüne alınmaz.

Örnek verirken biraz uç bir örnek verdim ama esnaf olan bu işin ticaretini yapan kişi ihtiyatlılık prensibi gereği en kötüsünü düşünmek zorundadır. Buna göre hareket edip önlemlerini almalıdır.

Başka bir uç örnek.

Mal elime geldi ama balıklar can çekişiyor. Farkettim ne yapayım peki şimdi? Bu balıklar kesin ölecekler. Bir umut akvaryuma mı koyarsınız. Yoksa bak valla açmadım garanti kapsamı dışı kalmasın diye bir saat daha mı poşette tututup üreticiyi ararsınız? Poşetler açılmadan garanti veren kişi nasıl bir garanti verdiğini düşünsün ona göre burdan fikir beyan eden kişileri mahkemeye versin.

Sonunda dediğimi tekrar ediyorum herkes kendi elini vicdanına götürsün. Haramı helali kimde bilemem ama bunun hesabı elbet çıkar bir yerden. Bu davada artık bir tatlıya bağlansın diye telkinde bulunmuştum. Kimseye yargılamak haddim değildir.

theking19072007-3-29 1:54:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saintantuanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 73
saintantuanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2007 15:04
[QUOTE=blueknight] [QUOTE=discusmania]

Arkadaşlar bilmeden etmeden karalama yapmamak gerekir, öncelikle bu sözü edilen kişin bu mesafeye gönderdiği ilk balıkmı ? Daha önce nice kereler bu tür uzak mesafeler gönderim yapmış olduğunu biliyorum, Harun bey, balıklar elinize geçtiğinde ölü olduğunu gördükten sonra hemen aradınızmı ? yoksa canlı idilerde poşeti açıp akvaryuma aldıktan 3 saat sonramı öldüler ? Cevher bey ile tanışmışlığım var haram parada gözü olan biri değildir, balıklar elinize geldiğinde su nasıldı? anormallik varmıydı suda? Birazda bunlardan bilgi verin. Şayet balıkları açtıktan sonra aramışsanız yapacak bir şey yok, ama ilk geldiklerinde ölü iseler poşeti açmadan cevher beyi aramanız gerekirdi.

[/QUOTE]
  Ynen arkadaşlar cevher bey öyle biri değildir. harama tenezzül edecek biri asla değilk. Eğerki siz poışeti hemen açtığınızda aramadıysanız suçlusunuz. kim nereden bilecek akvaryuma koyduktan sonra ölmediğini bu emek verilerek büyütülen bir şey kolay değil yani 14-15 cm lik balığı bu hale getirmek o yüzden, balıkları açtığınız gibi fotolarını çekmeniz gerekiyorsu burada yanlışsınız ki, cevhere ulaşmak çok kolaydır. cep teli arkadaşlar he zaman açık, ayrıca mail yada msn neyse daima açıktır.
  Ben manisadayken samsundan 10 adet red melon aldım 13-14 cm
ve inanın bana balıklar izmire tam 16 saatte girdi
benim onları alıp akvaryuma koymam tam 19 saat ı buldu. yani poşetlemeside süper bir arkadaşımızdır ama bende hiç sorun yaşamadım. balıklarınız için çok üzüldüm. ama lütfen karalama kampanyası gibi şeyler yapmayalım bu hepimizin başına gelebilir. çok emekler vererek bir şeyler yapan arkadaşlarız. ama karalamak olmamalı..
  Saygılar...
[/QUOTE]

Evet insanları karalamamamalı size katılıyorum ama (!)...  yukarıdaki yazıda  siz bu malı alan insanı resmen karalıyor ve hatta ileri gidip suçluyorsunuz.  Ben  açıkcası kişinin mağduriyetini    gözönünde tutmayan ticari bir forum üyesi olan sizi   ve bu hususta vicdani yaklaşmayanları da kınıyorum.   Taraf olmayınız. Çünkü Cevher beyi tanıdığınızdan karşı tarafı bu kadar rahat suçluyorsunuz.  Özellikle her iki tarafı tanıyan arkadaşlar varsa yazmasın rica ediyorum.  Cevher bey bu foruma yazmalı diye düşünüyorum tanıyanları değil..  Ben her iki tarafı da  tanımıyorum. Ama bu arkadaşın yerinde olsam muhatap bulamazsam hal çare olarak TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEGINE gider, T.C. kanunlarına baş vururdum . Elimde ki iki ölmüş  balığa verdiğim fatura ile. Ayrıca da bu olaydan ders alırdım. ... görmediğin balığı alma gibi ...  ki alan arkadaşta ders aldım diyor.

sayende bizlerde,  Hepimiz aldık...  

 

 

   

 

 

  


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2007 15:36

Harun bey daima arkanızdayım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saintantuanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 73
saintantuanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2007 17:56
+1

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2007 19:39
[QUOTE=green_terror]

Harun bey daima arkanızdayım.

[/QUOTE]

+1


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

guardianÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 486
guardianÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2007 00:47
Merhabalar,
Başlıkları dolaşırken Harun Bey'in balıklar gelmeden önceki heyecanını gördüm...
Zannedersem aynı balıklar:
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=81498& KW=bahad%FDr&PN=0&TPN=1

Saygılar...
guardian2007-3-30 0:48:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2007 08:16

Evet nasıl da heyecanlı, şimdi daha çok üzüldüm işte. Ben Harun Bey'e balıkları satan kişi olsam bu heyecanını gördükten sonra , balıkların öldüğünü öğrendiğimde iki balık daha gönderir,hatta yanına özür için hediye yavru balık falan koyardım.

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bahadırÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2007
İl: Antalya
Mesaj: 61
bahadırÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2007 12:50

Evet Uğur bey o balıklar.Birkaç kişi yazmıştı karalama kampanyası falan gibi, öyle düşünenler sizin verdiğiniz lınki bı okusun ne demişim kişi hakkında balıklar gelmeden önce?şöyle yazmışım: cevher bey'in balıkları bana çok yardımcı oldu sağolsun.Demek ki satarken yardımcı oluyomuş sadece! ticrette yaptığınız bi hata, yok olmanıza bile sebep olabilir o yüzden kimse düşünmesin ki bana birşey olmaz diye! yücelten de halktır düşürende.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir