Bu nasıl bir hastalık böyle cesetleri çıkarmaktan bıktım
Canlıdaki Belirtiler:iştahsızlık hareketsizlik
Akvaryum Kapasitesi (litre):200 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:malawi türleri
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:dış filitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: su dengeliyici azoo 11 in 1 bakteri tuz
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :ilk önce 1 adet beyaz prensesim de yaşandı aynı sorun balık hareketsizleşiyo iştahı kesiliyo hep suyun yüzeyinde hareketsiz biçimde duruyo yada dipte hareketsiz biçimde duruyo ve ani bi ölüm tankın suyunu değiştirdim diğer balklarada bulaşmasın die ancak diğer alıklarada bulaşmış olucak ki hepsi bir bir ölmeye başladı hepsinde de aynı belirtiler var. az önce yunuslarımın 2 si de öldü balıklarda ölmeden hemen önce renkleri beyazlaşıyo ve derileri soyulyo sanki pul pul dökülüyo sanırım bütün tank ölücek bu ne tür bi hastalık olabilir acaba ? iç parazitten şüphe ediyodum ancak balıkların dışkıları beyaz değil normal çıkıyo bi yardım edin lütfen kalan balıkları kurtaralım zaten 20 balıktan 5 tane balık kaldı her gün cesetleri tanktan çıkarmaktan bıktım kalan balıkları kurtaramasak bile bidaha bu sorunu yaşamamam için ne yapmama gerekir ? yaşarsam da nasıl bi yol izliyim ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Su düzenleyiciyi koyduktan 1 gün sonra balıkları koydum ama suyu sadece 1 gün dinlendirmiştim yaklaşık 1 ay dan beri dış filitrenin içinde kömür var o yüzden böyle olmuş olabilirmi ? akvaryumu tamamen temizleyip balıkları içine ölye koymuştum belli ki tüm tank ölücek yeni balık allırken nasıl yapmalıyım böyle olmasının sebebi balıkları tanka erken koymam mı sizce ?
tankta salnım yapıcak bişy yok sanırım normal akvaryum taşı ve kum olarak ta mercan kırığı kum kullanıyorum sadece 2 kök anubias bitkisinden vardı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Columnaris Bakteri Hastalığı diğer adı Flexibacter columnaris
NASIL ANLASILIR ? ( Teshiş etme ) Diagnoz : Balıkta beyaz dudaklar,yapışmış yüzgeçler,yüzgeçlerin uçlarında beyazlıklar. Vücuda yayılan beyaz kepeksi doku. Balığın akvaryum yüzeyinde veya alt kısmında kontrolsüz sallanmalar. Balığın kendi etrafında takla atarak dönmesi veya akvaryumda bir daire çizerek dönmesi.
Tanım: Columnaris Bakteri Hastalığı' nın diğer adı da Flexibacter columnaris' dir . çok hızlı yayilan ve anında tedavi edilmesi zorunlu olan hastalıktır. Bakteri balııın herhangi bir bölümünde olabilir, ve hızla yagınlaşır. Genelde hastalııın (bakterinin geciş nedeni ise satıcıdan kaynaklanan veya plastik materyallerden geçen bir bakteridir. Akvaryumda çok balığın bulundugu ve az su hacimleri durumunda da ortaya çıkar. Yani bir balığa düşen yüzme alanın kisıtlatmaları ilede görülebilir. Akvaryumculardan eve getirilen plastik taşıma torbasından da geçen bir hastalıktır. Bu bakteri hastalığı çogunlukla canlı doğuranlar ailesine mevcut balıklarda görülmektedir.
Tedavi/uygulamalar: Tedavide eğer dikkatli olunursa ve aynen uygulanırsa ilaca gerek yoktur. Ama hasta olan balık ayrı bir akvaryuma alınarak özel bir tedaviye ve en hızlı bir şekilde uygulama yapılmalıdır. Eğer balık akvaryum zeminine/üstünde oturmuş kontrolsüz bir biçimde sallaniyor ve kuyruk yüzgeci yapişmiş ise beyazliklari beklemeden tedaviye başlanmalıdır. Vücuda yerleşen bakteri diş tepki olarak bu davranışları gösterir. Ve akvaryumcunuzda balık almadan önce dikkat edeceğiniz en önemli konu ise balıkların dengeli yüzmeleridir. Ama bu bakterinin balıkta olmasıda akvaryumcunun elinde degildir. Tedavi için karantina akvaryumunda her 3 günde bir %80 su degisimi uygulanmalıdır. Su sıcaklıgı 24 °C geçmemelidir ve az miktarda iyotsuz tuz atılmalıdır. (her litreye 4 gr). Tedavi süresi 10 gündür. Eğer istenirse karantina altına alınmış balık/balıklar agağıdaki ilaçlarıda kullanabilirler.
Verilecek Ilac : Sera bactopur, Sera Baktopur direct
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir