Bu insanlar nerede?


ags1982Çevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2011
İl: Izmir
Mesaj: 69
ags1982Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 23:05
Ardaşlar konu başlığı için yanlış anlaşılmak istemiyorum. Burada olmayan dostlarımızı, hobici arkadaşlarımızı sormak ve öğrenmek için açtım bu konuyu. Bir kaç senedir, hobiye devam ediyordum fakat işlerimden dolayı foruma giremiyordum. 2011 yılında bıraktığımda 100 lerce online arkadaşımız olurdu forumumuzda. Bir konu açıldığında yorumların ardı arkası kesilmezdi. Yaz aylarında bile çok kalabalıktık.

www.izmirakvaryum. com dada üyeliğim vardı. Oradaki durum bile akvaryum.com un bu halinden yoğundu. İzmak ta online kişi sayısı hep belirli oranlarda seyrederdi. Ama akvaryum.com un hızına yetişmek imkansız gibi bir şeydi. Açılan bir konu yoğunluktan dolayı anında aşağılarda kalırdı.

Şimdi ise bakıyorum da kimsecikler yok. Açılan konular takip edilmiyor. Sorulan sorulara cevap verilmiyor. Tamam forumların değişmez klişelerinden birisidir. Biri bir konu açtığında hele ki yeni bir üye ise, önce eski konuları okuması söylenir. Araştırmaya teşvik edilir. Yapılmak istenen aslında doğru fakat yeni dostluklar kurmaktan ve kaynaşmaktan uzaklaştırıyor diye düşünüyorum bizleri. Madem öyle açar ansiklopediden okur herkes. Ne bileyim sadece makaleleri okur, kendini ispatlamış insanların yazılarını takip eder. Ya da foruma girer alacağını alır ve usulca çıkar.

Ben 2 senede nelerin değiştiğini takip edemedim. O zamandan bu yana forumda aktif olarak bulunan arkadaşımız, ağabeyimiz varsa sormak istiyorum. Bu insanlar nerede?

İnanın merak ettiğim için soruyorum. Başka bir forum mu var? Eskiden benim bildiğim bu forum olayın sonu idi. Aklımdaki soru işaretlerine cevap verebilecek birileri varsa çok sevinirim. Hayırlı forumlar.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf SaraçÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2012
İl: Bursa
Mesaj: 346
Yusuf SaraçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 23:26
Abi Aslında yine çok kalabalık konular oluyor ama genelde şöyle oluyor . Birisi problemini anlatıp sorusunu soruyor . Altına bir kişi dört dörtlük cevap verince kimse başka yorum yapma gereği duymuyor . Bence eskiden bu yana bu hobiye gönül vermiş arkadaşlarımız daha bilgilendi diye düşünüyorum . Ama benim sohbet listem her geçen gün artıyor ve muhabbetlerim çoğalıyor . Bu konuya değindiğin için teşekkür ederim ve hayırlı akşamlar dilerim . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir