BU İLETTEN NASIL KURTULABİLİRİM


CHRYSAORÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 7
CHRYSAORÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 21:49

Arkadaşlar son derece iyi ve oturmuş olan akvaryumumu son aldığım 2 dişi plati mahvetti.Balıkları epey  bir inceleyim aldım gayet diri , sağlıklı gözüküyorlardı. Ama 2 gün sonra mantarı tüm akvaryuma bulaştırdılar.Balıklarımın %70 ini kaybettim..3 gündür mikofish kullanmama rağmen.Çok üzgünüm.Üçüncü gün dün bitti ve % 70 su değişimi yaptım ve bu sabah 1 kılıç ve 3 molimi daha kaybettim. Bu gidişle sanırım balık kalmayacak.. 1 aylık yavru black moli ve plati yavrularım var.. Dua ediyorum onlara birşey olmasın diye..Bu zor sınavı atlatamazlar ise çok üzülecem.. Mikofish den başka ne yapabilirim.. ? Yardımcı olursanız sevinecem..

lafayette2007-11-12 21:56:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2419
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 22:15
Isınız kaç derecede. Eğer 26 ise kademeli olarak 28 e çıkarmanızı tavsiye ederim. Bende balıklarımda mantar oluştuğu zaman mikofish kullanmıştım. Hasta balığımı kurtaramadım ama diğerlerine bulaşmadı en azından. Şu anda sizin yapmanız gereken 2 günde bir %40 civarı su değişimleri. Su değişimleri ve ısı yükseltmesi ile kurtulmaya çalışacaksınız. Anladığım kadarıyla elinizde pek balık kalmadı. Şuan yeni balık almayın suda hala mantar olma ihtimali yüksek. Su değişimlerini yapın kalan balıklarınız içinde kaya tuzu banyosu yaptırabilirsiniz. Ama sadece mantar olanlara yapın bulaşmayan varsa yapmayın. Eğer ana tankınızda bitki yoksa ve çöpçü vatoz gibi balıklarınızda yoksa ana tankınıza da kaya tuzu ekleyebilirsiniz. Kaya tuzu oranını tam hatırlamıyorum sanırım 50 litreye 2 adet nohut büyüklüğündeydi. Yine de arama kısmında kaya tuzu diye bir aratın ve dozdan emin olun.

 Şimdiden geçmiş olsun. Çok sinir bozucu bir durumdur biliyorum bende yaşadım ama moralinizi bozmayın ve yılmayın. Zaten balıklarınızın çoğunu kaybetmişsiniz ama en azından yeni balık eklemeden suyun iyice desenfekte olduğundan emin olun. En son olarak da filtrenizi (iç, dış hangisi varsa) temizleyin çünkü mikofish bütün yararlı bakterileri de öldürmüştür. Yani hemen hemen sistemi yeniden kurmaktan da fazla işiniz var.
Devletabi2007-11-12 22:18:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CHRYSAORÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 7
CHRYSAORÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 22:33
Isımı sabitlemiş olduğum 26.5 dan kademeli olarak 29 a kadar çıkardım.Şuan tankımda 2 vatoz 4 komando çöpçü, 5 black moli, 2 kılıçkuyruk, 5 plati 2 balon moli kaldı ve 21 adette plati ve moli yavrusu var.Akvaryumum bitkili idi ve mikofish den dolayı  bitkileriminde çoğu öldü.Sinirleri bu kadar bozulabilir bir insanın.İnanın yıllarca,aylarca, günlerce ve saatlerce uğraşıp elinizi bile içine sokarken defalarca yıkadığınız tankınızın harabeye dönmüş olması ve içinde size üzüntü ile bakan balıklarınızı görmek anlatılmaz bir hüzün.Damızlık platilerim, moli ve kılıçlarım öldüler.Tek umudum yavruların kurtulması sanırım yapabileceğim herşeyi yaptım 4 gündür.Beklemekten başka çare yok anlaşılan.Kaya tuzu kullandım ama çok az çünkü vatoz ve çöpçülerden korkuyorum. Yarın bir kez daha su değişimi yapacam.. 


Barış bey haklısınız yeni sistem kurmaktan çok daha fazla iş var.Teşekkür ediyorum yardımlarınız için..
lafayette2007-11-13 08:54:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2419
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 23:08
 Mantar gerçekten illet bir hastalık zaman zaman oluşan beyaz benekten sadece ısıyı yükselterek kayıpsız kurtuldum ama bende mantara birçok balığımı ve bitkimi kurban verdim. Kurtulmanın en etkili yolu sanırım kaya tuzu banyoları ama tankım bitkili olduğundan ve tuza karşı hassas türlerim çok olduğundan (Tetralar, Çöpçüler ve vatozlar) kaya tuzu bende kullanamadım. Dediğiniz gibi yapabileceğiniz tek şey beklemek. Bu süre zarfında da yemlemeyi minimum a indirip sürekli su değişimleriyle suyunuzu düzeltmeye çalışmak. Umarım kalan balıklarınız sağlıklı bir şekilde yaşarlar. Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir