bu balik nasil kusturulacak


fırat kartalÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 18
fırat kartalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 19:42
Bende doğal yollarla yavrulamasından tarafım.Her balık ağzına yavru aldığında  kusturmaktansa kendiliğinden yavrulamaları daha mantıklıve sağlıklı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sumutluÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 66
sumutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 23:57
[QUOTE=tremusa]1- Kusturmak gereklidir. Burası malavi ,tangakya deil.En kralı 1 metrekarelik bir su birikintisi. Hayvan istesede doğadaki kondisyonunu yakalayamayacak. Yağlanamadan yumurta tutacak. Ben 1 sp dişimi kusturmadım. Akranları 10-12cm ye boylanırken bu 7-8 cm lerde kaldı. Eridi bitti hayvan. Normal doğum bitti 1 hafta sonra yeniden yumurta tuttu. Ne yapayım şimdi. Ölümemi terkedeyim. ?

2- Genelde yarısını kustursanız bile sağlam dişi kalan yavrularına rağmen ağzını sımsıkı kapatmaya devam eder. Ortam şartları çok önemlidir. Hayvana iki kepçe attım diye yumurta atıyorsa onu strese sokan başka sebepler de vardır. Veya tecrübesizlik ve gençliğin verdiği gazla bırakır. Olgun bir ciklet yavrusunu tükürmez.

3- Neden 40 tane yavru kurtarma ihtimali varken bu ihtimal yarıya hatta dahada altına insin. Kusturmak şarttır. 1.madde tekrarla burası göl değil. 1 kaç kova su.

Gece ışıkları kapatın. Mum aydınlığında odaya girin. Kepçeyi daldırıp uyuyan balığı alın. Panik yapmayın ,akvaryumdan aldığınız suya kusturun. Balık nemli kaldığı sürece kolay kolay zarar görmez. 1 dakka suyun dışında kaldı diye ölmez. Balığı panik öldürür. Kaçmasın diye sıkarsın ,ağzını açayım diye yaralarsın ,yere düşürürsün ,kustaracağın kapta sağa sola çarpınır. Sonra kusturmak zarar veriyor dersin :)

[/QUOTE]


Adem Bey sanırım tecrübeli dişi tropheusların ağızlarında yavru varken de yemlenebildiklerini biliyorsunuzdur? en azından benim İkolalarım öyle :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatih1inciÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2011
İl: Sivas
Mesaj: 587
fatih1inciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2012 08:37
Benim tropheuslarda agzı dolu iken ymleniyor hatta diğerlerinden  daha fazla ne de olsa 2 canlı.:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mtercaniÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2012
İl: Erzurum
Mesaj: 26
mtercaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 23:11
Actigim konu benim icin çok faydalı oldu bugün balığı söylenen yöntemlerle yakalayıp kusturduk masallah 6 tane nur topu gibi yavru aldık yavrular 21 günlük ve tam anlamıyla balık olmuşlar kese falan hic bir şey yok acaba yemlemeye ne zaman ve ne ile başlamalı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir